Snap
  • Kind
  • ziekenhuis
  • benauwdheid
  • rs-virus
  • Ziekkind
  • verkoudheidsvirus

RS-Virus, het meest voorkomende verkoudheidsvirus bij kinderen

Als je kindje ziek wordt.

Mika was net één jaar oud, toen hij echt goed ziek werd. Het begon als een normale verkoudheid, en wij zijn zelf erg nuchter dus we maakte ons hier niet direct zorgen over.

Echter bleef die verkoudheid maar heftiger worden, en het leek alsof Mika het benauwd had. We hebben toen toch maar een afspraak gemaakt bij de dokterspost. Helaas werd het afgeschreven als gewoon verkouden en uitlaten zieken.

Het bleef ons niet lekker zitten en het werd ook absoluut niet beter. Na het weekend er toen toch weer voor gekozen om een afspraak te maken bij onze eigen huisarts. Gelukkig zagen ze daar wel het probleem en werden we meteen doorgestuurd naar de Eerste Hulp. Bij de eerste hulp werd Mika meteen aangesloten op de monitor, zijn zuurstof opname was inderdaad veel te laag. Hij kreeg hiervoor dan ook zuurstof toegediend met behulp van een maskertje. Nu was het wachten op een eigen kamer, want Mika moest opgenomen worden.

Wederom ben je als ouders enorm bezorgd, en ik wilde mijn kindje dan ook geen minuut alleen laten. We zijn beide in het ziekenhuis blijven overnachten, wat gelukkig ook een mogelijkheid was.

Mika kreeg gedurende zijn opname zuurstof toegediend door een neus slangetje. Ook kreeg hij regelmatige neusspoelingen om de luchtwegen vrij te maken.

Ze hadden bloed afgenomen om te achterhalen wat het probleem precies was. Omdat dit niet helemaal duidelijk was, en Mika mogelijk besmettelijk kon zijn, werd hij in isolatie geplaatst. Dit betekende een eigen kamer en mensen mogen niet zomaar binnen komen.

Uiteindelijk was de uitslag bekent, zoals ze al vermoedde, Mika had het RS-virus. Het RS-Virus is het meest voorkomende verkoudheidsvirus bij kinderen. Het virus is vooral in de winter actief en bijna alle kinderen krijgen voor hun eerste levensjaar een infectie met dit virus. Jonge baby’s kunnen ernstig ziek worden doordat ze benauwd worden, ook een long ontsteking ligt op de loer. Ook schijnen te vroeg geboren kinderen of kinderen met andere onderliggende gezondheidsproblemen een verhoogd risico te hebben op een ernstiger ziektebeloop.

Waarom de ziekte zo is verlopen bij Mika? Geen idee, hij is geboren met 37 weken en 6 dagen, dat is niet erg vroeg, maar wel te vroeg. Ook heeft Mika problemen gehad met zijn ademhaling nadat hij net geboren was, wellicht heeft het iets met deze factoren te maken gehad. Maar wellicht was het ook wel gewoon enorme pech.

Op een van de dagen van ons verblijf op de kinderafdeling, kwamen ook de cliniclowns gezellig langs om Mika een beetje op te vrolijken. Wat doen deze mensen toch een geweldig werk, een licht puntje geven aan al die zieke kindjes. Bedankt!

3 jaar geleden

Dat is zeker waar. Ze weten het niet. Het verloopt bij elk kindje anders en het is niet te voorspellen. Dat maakt het in mijn ogen een rot virus. Zoals ik je bericht lees is je kindje er wel ook weer bovenop gekomen?

3 jaar geleden

Weet je ze weten het niet maar jou kindje heeft pech gehad. Mijn dochter heeft het met 2 jaar gehad en bij haar lag ondergewicht en uitdroging op de loer. We kg afgevallen in een week tijd. Bij iedereen anders