Snap
  • Kind
  • rustigblijven
  • opvoedendoejesamen
  • panischewespendanser

Panische wespendanser

Ben jij als moeder ook zo bang van wespen? Ik heb daarvoor de ultieme tip, zodat je die angst niet doorgeeft aan jouw kinderen. Je zult er meer rust van krijgen en het zal ervoor zorgen dat jouw kinderen er ook rustig bij blijven.

Ik las gisteren een bericht in het nieuws over een wespenplaag. Niet gek natuurlijk, want we zitten nu eenmaal in de maand september. En laat die nu net samen met de maand augustus de meeste wespen hebben.

Ik moest na het lezen van dat bericht even aan mezelf denken. Mijn familie lacht me uit als ik het erover heb, maar ik was echt altijd zo’n panische wespendanser. Ik denk dat iedereen in zijn/haar omgeving wel zo’n danser kent.

(Ik zal het maar niet over het vrijgezellenfeest van een vriendin van mij hebben, waarbij we in augustus gingen picknicken in het Vondelpark, haha)

Nu ik zelf mama ben, zorg ik ervoor dat onze kinderen niet bang worden van die beestjes, maar dat ze weten hoe ze zich moeten gedragen als er een wesp in de buurt is. Ik kan natuurlijk niet gaan dansen wanneer er zo’n beestje bij mij gaat zitten, want dan maak ik de kids bang. En heel eerlijk, ik blijf het maar stiekeme beestjes vinden. Iedereen weet dat je niet om je heen moet gaan slaan, want juist dan worden ze boos. Ook weet iedereen wel dat ze op eten afkomen en dat je dat het beste af kunt dekken. Zo zijn er tal van “trucjes” die kunnen helpen om de wespen weg te houden (denk aan kruidnagel, koffie branden, rook enz.).

Maar echt geloof me, de ultieme tip krijg je nu van mij: Een plantenspuit met water. Zet deze op de verstuifstand en spuit op een wesp wanneer deze bij je in de buurt komt. De wesp vliegt dan meteen weer weg, omdat hij niet nat wilt worden. En het allerbelangrijkste is dat je dus niet hoeft te gaan dansen en rustig kunt blijven, zodat de kinderen lekker ongestoord verder kunnen gaan met datgene waar ze mee bezig waren! En je behoort meteen niet meer tot een van de panische wespendansers ;)

Volg mij ook op instagram @elke.momentje