Snap
  • Kind
  • huilendemoeder
  • #normaaliszosaai
  • potockilupskisyndroom
  • ontspannenmoederschapwatisdat?
  • veranderingismoeilijk

Ontspannen? Hoe moet dat ook alweer..

Is het raar dat ik soms hoop dat iemand echt even een diepgaand gesprek met mij wilt voeren over hoe ik mij voel? Hoe het kan dat ik (bijna) elke dag weer met een lach op werk verschijn, ik begrijp dat zelf ook nauwelijks. Het is voor velen om mij heen al zo normaal geworden dat ik een mama ben van een kindje met speciale zorg en omdat ik er 'goed' uit zie en vrolijk ben, gaat het natuurlijk goed met mij. Soms gaat het ook wel goed, maar ik merk dat ik gewoon heel goed ben geworden in het wegstoppen van verdriet en makeup doet ook een hoop met het uiterlijk. En laten we koffie niet vergeten, zorgt toch voor een beetje extra energie. Zodoende kom ik de dag door.. en om eerlijk te zijn ben ik er ook wel achter dat sip doen ook helemaal niet helpt. Niemand niet.. dus dat is gewoon geen optie. Maar ik zou weleens willen kunnen huilen bij iemand.. ik weet zeker dat dat ook bij veel mensen kan. Maar ik zit op slot en niemand nog die de sleutel gevonden heeft. Ik ben ook gewoon wat ingewikkeld, dus je moet ook wel een beetje zin hebben om energie in mij te steken. 

Ondertussen sta ik iedere dag weer op, niet uitgerust maar moe en kosten de gewone dagelijkse bezigheden me steeds iets meer energie. Ik heb geen tijd om te ontspannen en als die tijd er wel is, weet ik niet eens meer hoe. 

Het kan bij ons gewoon nooit normaal gaan.. iedere keer is er wel weer iets. Als het 1 weer voorbij is, komt er weer iets nieuws. 

Ondertussen hebben we een ander huis gekocht en wonen we daar nu 3 weken.. onwijs fijn huis maar een grote verandering. Voor ons geen probleem, maar de oudste moet toch wat wennen.. vooral aan zijn kamertje. En alsof dat niet genoeg was heeft hij ook al 2 x achter elkaar een blaasontsteking. Onwijs sneu.. Antibiotica is ook echt een dingetje bij kinderen. Hopelijk is alles snel weer normaal, of naja normaal zal het nooit worden. Hopelijk gaat alles snel beter.. 

Nu even proberen te ontspannen van een koffie en taartje.. eens kijken of dat lukt :)