Snap
  • Kind
  • zwanger
  • poppenmoeder
  • poppenmeisje
  • mommyfriends.nl

Mijn bijna 4 jarige

Ik merk zo dat je groot wordt en dat je zulke sprongen maakt! Laatst wist je gewoon al, dat er 2 of 3 snoepjes bij elkaar lagen, zonder deze te tellen.

Je praten gaat zo vooruit en je maakt echt de grappigste opmerkingen.

We zijn zo vaak gezellig samen en maken mooie dingen mee. Zo ook als vandaag.

Want wat een dosis fantasie heb jij, de hele dag hebben we samen gespeeld in de tuin, samen met 4 poppenkinderen.

Het was zomerse dag vandaag met schitterend weer. We besloten lekker de tuin in te duiken en je pakte al je poppen erbij.

Het idee was om te gaan fietsen, maar daar is het eigenlijk helemaal niet meer van gekomen. Wel deed de fiets heel de dag mee in ons spel.

Je kon hierin lekker klimmen en op klauteren, iets wat je ook helemaal geweldig vind.

Alle poppenkinderen gingen mee een rondje maken op de fiets. Netjes de gordels om bij iedereen en jij moest daarna natuurlijk even op mijn plekje om het geheel compleet te maken.

Ik als zwanger kipje, mocht van jou lekker op de bank bij je zitten.

Heerlijk! 🙌🏻

En gezellig, nou wat wil je als mamma nog meer, niks nee.

Opeens gingen we door naar de volgende scène, ik werd omgedoopt tot dokter en jij was de moeder van je kroost van 4. Echter overkwam jou, als moeder, een dramatische gebeurtenis.

Een van de baby’s viel hard uit de bakfiets…CRISIS en actie!

De hele scène werd uitgespeeld, ik leerde je eerst de dokter te bellen, te vertellen wie je bent en wat er is gebeurd. Dit deed je ook, zo grappig!

Femke; ‘ Dokter, ik ben Femke van Saar (pop dus), en ging met haar kin en toen zo kijk, gevallen en nu allemaal bloed en auw!’

Heerlijk dit kindertaal van jou, ja deze dokter begreep het meteen.

Uiteraard mocht je komen naar de dokterspraktijk, op fiets vertrok je meteen op weg naar de dokter. Daar aangekomen kreeg de dokter pop Saar in handen. Jij besloot de doktersrol op je te nemen en je wist wat je te doen stond. Overal deed je pleisters op bij de pop.

Ik, de dokter dus, assisteerde je bij het openen en gebruiken van de pleisters. Dit hoefde ik maar 1x voor te doen en pleister na pleister vloog uit de verpakking!

Na een aantal pleisters ging het weer goed met pop Saar, je ging weer met haar naar huis.

Uiteraard herhaalde het drama zich ook bij alle andere poppen. De ene was er nog gehavender aan toe dan de ander… maar jij wist iedereen even goed te verzorgen.

In mijn doktersrol, genoot ik zo van jou hele spel waar ik deel van mocht uitmaken. Wat anders was dat een half jaar geleden.

In de tussentijd hebben wij ook nog een ziekenhuis geopend want er was een pop die echt niet gelijk naar huis kon… 

Na alle zorg is iedereen toch wel erg moe geworden van deze intensieve bloederige dag. We kruipen allemaal even op de bank, de zieken erbij, met een filmpje. Want dat mag als je ziek bent, toch? 

Lieve bijna 4 jarige, wat wordt je groot…wat ben je creatief, vol met fantasie, liefdevol en gezellig. Eigenlijk ben je gewoon fantastisch!

Vier geeft plezier zeggen ze altijd, nou idd, daar heb ik niks aan toe te voegen ❤️

NB: met alle baby’s gaat het inmiddels goed en zijn gezond.

NB: wil je ook zo’n spel spelen, hierbij de benodigdheden:

Pak pleisters, wat poppen en wat kinderfantasie! Veel plezier!