Snap
  • Kind
  • mamaplaats
  • mamaplaatscollab
  • ad
  • hansaplastwondverzorging
  • hasaplast

Learning by doing...

Ik ben zo’n moeder…

…die eerst dingen mee moet maken om de juiste producten in huis te hebben. Learning by doing.

Sint intocht; ik weet het nog goed. We stonden gezellig te wachten op Sinterklaas en mijn dochter Soof wilde een snoepje uit de snoepzak die ze net daarvoor van de Pieten had gekregen. Ze pakte een chocolademuntje, maakte hem open, en ja hoor; 1-0 voor het foliepapiertje vs. haar kleine wijsvingertje. Bloed! Daar stond ik dan. Ik had alleen papieren zakdoekjes bij me, verder niets. Ook de mama’s binnen het huilbereik van Soof konden ons helaas niet helpen. Gelukkig vonden we na een paar minuten een mama die goed voorbereid was op dit soort ‘noodgevallen’.

Buitenspelen met dit heerlijke weer. Fijn in rokjes, jurkjes en korte broeken. Maar 1 keer vallen -en dat gebeurt nogal eens met jonge kinderen- en de knietjes liggen open.

Nu mocht ik Hansaplast producten testen voor dit soort incidenten. Als eerste spuit ik de kidswondspray op de wond. Deze geeft de wond een ontsmettende reiniging en prikt in 95% van de gevallen niet, dus ideaal… Even in laten trekken en vervolgens een mooie dierenpleister erop. Bij schaafwonden ben ik zelf voorstander om alleen de wondspray te gebruiken i.c.m. de wondhelende zalf als de wond schoon en droog is. Maar in andere gevallen natuurlijk een leuke kinderpleister, want er zijn vele vrolijke plaatjes die, mijns inziens, van zichzelf al een helende werking hebben! De wondhelende zalf ondersteunt de genezing van kleine, oppervlakkige wonden zoals snij en schaafwonden, krassen, eerste en kleinere tweedegraads brandwonden. Geschikt voor baby’s en beschadigde, geïrriteerd, droge of gevoelige huid. Dus ideaal ook voor Soof met haar gevoelige huidje.

Waar mijn oudste dochter Lot een hekel heeft aan pleisters, vindt Soof altijd wel een klein korstje of krasje op haar lichaam waar een pleister geplakt kan worden. Grappig dat kinderen toch zo verschillend kunnen zijn.

Ik vind de Hansaplast producten erg fijn en heb dus altijd deze drie producten in mijn handtas. Voor eerste hulp bij ongelukken!

Marlies

Snap
Snap
Snap
Snap
4 jaar geleden

Handig Marlies 😁