Snap
  • Kind
  • Sexsualiteit
  • 7jarigejongen
  • ongemakkelijkonderwerp
  • needyourhelp

I need your help

Waar moet ik beginnen😔

Het is gebleken dat de oudste ADHD heeft en met de medicatie gaat het goed op school en kan hij zich beter concentreren. Nu zit hij ook op een nieuwe school een so en in groepje 3. Maar toen hij nog in de zorgklas zat kreeg ik op een dag een telefoontje dat ze hem samen met een klasgenootje achter een huisje verstopt vonden en een juf van een ander klas had hun zien zitten en had gezien dat de 2 elkaars piel aan elkaar hadden laten zien maar daar bleef het niet bij allebei hadden ze ook elkaars piel in de mond genomen. Toen de juf mij dit aan de telefoon vertelde wist ik niet wat ik hoorde en wist ik niet wat ik moest zeggen. En toen vertelde de juf dat ze moest onderzoeken of dit leeftijds gepast was of juist ongewenst gedrag en kwam er nog op terug. Maar ik heb er niks meer over gehoord. natuurlijk heb ik het er met hem over gehad dat dit echt niet kan en dat hij dit niet meer mag doen en de onderbroeken regel verteld met de mededeling dat als het echt nodig was er een dokter of papa en mama wel toegestaan is om eventueel te kijken.

Dat eigenlijk weer vergeten tot een paar dagen geleden. Toen een goede vriend van mijn partner hem opbelde. En vertelde dat zijn stiefzoontje vertelde dat hij zijn piel aan hem had laten zien en de oudste hem in de mond genomen had😶 daar sta je dan weer je zelf te verontschuldigen voor wat er gebeurt is. En weer het gesprek met de oudste aan gegaan ( eerste instantie bleef hij ontkennen maar uiteindelijk gaf hij toe) en de consequentie een week geen telefoon aan gehangen en ook gezegd dat hij een tijdje niet meer mee mocht na hun. Vervolgens even niks gehoord van hun tot vandaag dan weer. Dat zij de moeder na de therapeut van haar was geweest en het er over gehad had en dat haar zoontje echt wel geschrokken was ervan (wat natuurlijk ook heel normaal is voor een 4jarige) en die therapeut vertelde dat het abnormaal gedrag was van mijn oudste en dat ik maar na de dokter moest want ja dit kan echt niet (wat ik ook vindt maar goed) dus ben ik eens gaan zoeken op seksueel gedrag van een 7 jarige en wat ik daar lees sluit absoluut niet aan bij wat haar therapeut zei en kom ik tegen dat het normaal is dat ze ontdekken enzo maar vandaag toch nog even terug gekinen op het onderwerp en het hem nog eens duidelijk gemaakt. Hopelijk blijft het nu wel hangen en is het niet voor herhaling vatbaar.

Maar het zet je wel aan het denken zou hij het ook bij de jongste gedaan hebben in een onbewaakt moment toen ik weer terug kwam terwijl hun aan het douchen waren en de piel van de jongste  hard was. Of heeft hij het bij andere kids gedaan. 

Pff dit is echt moeilijk en zit mij echt heel hoog en weet ook niet goed of ik juist gehandeld heb of juist te overdreven.

Wat zouden jullie in deze situatie doen?

Ik weet een ding hij gaat vanaf nu alleen onder de douche En ik laat hem echt niet meer uit mijn oog. Want ja hij heeft toch wel mijn vertrouwe beschadigd.

3 jaar geleden

Als ik het met hem erover heb dan begint hij zich helemaal te schamen ennklapt hij dicht en zegt dan ik wil er niet over praten dus heb het wel geprobeerd. En heb het geprobeerd met poppetjes om te kijken of hij het zo kon vertellen maar ook dat wou hij niet. Maar dankje welnvoor de tips

3 jaar geleden

Beste mama, Ik zie bij mijn werk af en toe kinderen met dergelijk gedrag voor onderzoek. Vanuit mijn kennis en omdat je vraag voor hulp is, zou ik je wat tips willen geven. Misschien ben je het bij je eigen zoektocht al wel tegen gekomen (goed dat je bent gaan zoeken trouwens) maar het vlaggensysteem en de informatie op de website van de rutgers stichting is heel betrouwbaar en gefundeerd. Er is ook een app van het vlaggensysteem en op de website van rutgers staan te downloaden brochures voor ouders met informatie over seksueel gedrag per leeftijd maar ook hoe je er als ouder op kunt reageren. Verder wordt er in mijn ervaring vaak begrenzend en soms straffend gereageerd op dergelijk gedrag. Als het om ernstig grensoverschrijdend gedrag gaat is dat nodig maar als het eigenlijk om gezond gedrag gaat (zie ook het vlaggensysteem om goed te kunnen beoordelen wanneer iets gezond/normaal is en wanneer grensoverschrijdend met de verschilende gradaties) kan de gezonde ontwikkeling juist verstoord worden door er alleen maar begrenzend en straffend op te reageren. Het lichaam en later seksualiteit wordt dan iets wat spannend en eng is ipv natuurlijk en prettig. Boekjes die je met met je kind zou kunnen lezen die hierover gaan zijn Ik vind je lief, en Nee!een boek over ja en nee zeggen. Daarnaast zou ik je het advies willen geven om, mocht je dat nog niet gedaan hebben, het gesprek met hem aan te gaan over hoe hij het vond om dit te doen. Vond hij het fijn, spannend, leuk, grappig, voelde het lekker of juist niet, etc. Het gedrag levert hem wat op want anders zou hij het niet doen dus wees nieuwsgierig naar hoe hij het beleefd heeft. Hierdoor zal hij ook eerder geneigd zijn om met vragen of ervaringen bij je te komen. Je zal daar eerder toekomstig grensoverschrijdend gedrag mee afremmen dan stimuleren. Het is ook goed om te realiseren dat hij door zn adhd ook wellicht sneller het gedrag nog een keer zal laten zien, omdat hij zonder toezicht die remming minder zal hebben en dus als hij denkt: hey leuk zullen we dat doen, daar impulsiever in zou kunnen zijn dan andere kinderen. Het is denk ik niet dat ie bewust negeert wat jij hebt gezegd en afgesproken, maar dat hij nog vooral reageert vanuit directe behoeften bevrediging. Ook goed om te weten dat kinderen op die leeftijd nog helemaal niet de koppeling leggen naar seksualiteit zoals wij volwassenen dat doen. Het gaat vooral om lust en onlust in de zin van of iets lekker voelt of niet. Verder is het uiteraard super goed dat je hem de onderbroeken regel hebt geleerd. Herhaling is ook belangrijk om he te blijven herinneren. Hopelijk heb je iets aan bovenstaande en als je nog vragen of opmerkingen hebt mag je ze natuurlijk altijd zeggen!