Snap
  • Kind
  • zorg
  • zwaar
  • zorgenkindje
  • extrazorg
  • moe,

Het is een hele drukke week geweest

De zorg van Daan, maar ook een extra zorg erbij

Ten eerste wil ik mamaplaats bedanken voor het delen van een blog van mij op hun social media kanalen! Dankjewel. Daarnaast wil ik ook alle nieuwe volgers van harte welkom heten. Dankjewel!!! Ik vind het echt heel erg leuk dat zoveel mensen mij zijn gaan volgen. Ik hoop dat jij nog vele blogs van mij zal blijven volgen, nogmaals dank!

Ik schrijf dit blog terwijl het nu op dit moment zaterdagavond 25 juli 2020 is, 23:10u. Moe, moe en nog eens moe. Het is een hele drukke week geweest.

Het begon eigen al enige weken geleden. De dagelijkse zorg van Daan, de afspraken en alles wat erbij komt kijken. Daar ben ik dagelijks al moe van. Maar nu kwam er nog meer extra zorg bij. De gezondheid van oma en stiefopa is niet zo heel goed meer. Het begon met een opname van de stiefopa van Daan in het ziekenhuis. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis bleek het serieus te zijn, de arts op de SEH gaf aan dat hij wel eens heel snel zou kunnen overlijden. De stief opa kreeg voor deze opname (2 weken eerder) de diagnose uitgezaaide longkanker. De afgelopen maanden was hij al erg veel afgevallen. En we zagen ook echt dat het niet goed ging met hem.

Het klinkt misschien heel raar, maar een hele sterke band had ik niet met hem, het was een gesloten man. Maar deze afgelopen weken groeide we toch zeker wel naar elkaar toe. Ik hielp hem waar ik kon, en hier stond hij open voor en accepteerde het. Maar die 17e juli aan het begin van de avond haalde ik me moeder op in het ziekenhuis. Want ze mocht enkel maar een uurtje bij hem blijven. Ik heb toen nog heel even met hem gepraat. Hij zat in bed, voorover gebogen, had moeite met adem halen, maar zat op eigen kracht en kon nog praten. Hij gaf duidelijk aan geloof de artsen hier niet op de afdeling, maar geloof wat de arts op de SEH zei… Ik ging met me moeder weg, en vertelde hem dat ik morgen terug zou komen met me ma, haar vriendin… Hij zei ‘het ga je goe’ wij zeiden ‘tot morgen’ We liepen weg en hij keek niet meer alleen maar voorover gebogen kijkend naar beneden. Bij het verlaten van de afdeling in het ziekenhuis besloot ik de arts nog te willen spreken. Puur om even de afspraken aan te horen, aangezien mijn moeder het qua gezondheid ook zwaar heeft en ook niet in beste doen is. Ik vroeg toch nog eens waarom er niemand bij mag blijven want zo goed gaat het niet en op de SEH gaven ze aan dat er continu iemand bij hem mocht zijn. De afdeling wilde er niet aan regelgeving, corona enzovoort. De volgende afspraak maakte ik met de arts, bel ons als het slechter wordt. Dat zouden ze doen… In de avond rond 22:30u is er besloten een morfinespuit te geven. Maar ons bellen is niet gedaan. Om 23:30u was de stiefopa van Daan overleden. Pas om 00:30u belde het ziekenhuis naar mijn moeder om de mededeling te doen. Hoe is het mogelijk dat wij vooraf niet gebeld zijn… Op deze vraag zal nooit een antwoord komen.

De afgelopen week is enorm zwaar geweest, enorm druk! Omdat mijn moeder het allemaal niet trekt, ze moet zelf ook in een zwaar medisch traject. Heb ik en mijn partner haar geholpen om alles te regelen. Intensief en zwaar. Een extra zorg… Maar wat moet je dan? Haar laten zitten? Nee dat kan ik dan weer niet.

Nu op deze zaterdagavond een dag na de uitvaart, ben ik nog steeds moe, maar komt er nog veel meer aan. De komende tijd zal ik naast de dagelijkse zorg van Daan ook mijn eigen moeder in de gaten moeten houden. En ook haar moeten helpen met vele dingen die ze zelf niet meer kan. Ik doe het met alle liefde, maar dit kan ik natuurlijk niet heel lang dragen. Want hoe hard het ook klinkt Daan staat altijd op 1. We zitten namelijk midden in de zomervakantie. Daan is al uit zijn doen, Want zijn dagelijkse routine klopt niet meer. Geen school en een heel ander ritme.

DIt alles is ook terug te zien in onze vlogs. Een Daan met een wat meer korter lontje. Maar ook een Daan die veel meer aandacht vraagt. Een Daan die boos kan zijn, maar ook een Daan die enorm kan genieten van de 1 op 1 begeleiding. Het wordt de komende week nog een enorme uitdaging! Mocht je interesse hebben dan vind je onze vlogs op ons youtube kanaal. De link staat hier op mijn profiel, https://youtube.com/wieisdaan 

3 jaar geleden

Gecondoleerd met het overlijden van stief opa. Wat verdrietig om te lezen dat door de corona toestanden opa alleen moest overlijden en dan je moeder niet bij hem mocht zijn. Heel erg veel sterkte gewenst met alle zorgen. Beterschap voor je moeder (ik hoop dat beterschap gepast is en dat ze goede kansen heeft). De zomervakantie kan inderdaad pittig zijn. En dan zijn de beperkingen van onze zoon gelukkig stuk milder. Maar wat is het fijn dat hij nu 4 nachten bij mijn ouders kan logeren. Hou vol. Nog 4 weken en dan start het nieuwe schooljaar weer🍀