Snap
  • Kind
  • School
  • groep1
  • eerstedag

Help ! Mijn kind gaat naar school

loslaten

Daar ben je dan ,je mini vingers. Je prachtige baby haren. Je geur blijf ik me herinneren of het gister was. Ik leg voorzichtig mijn hand op je buik. Gewoon om te kijken of je nog ademt. Ik schrik snachts wakker in diepe tranen. Het enigste wat me gerust kan stellen is bij je kijken. Het was maar een droom je bent der nog. 

Maar jij ging zo snel. Voor ik het wist rende je het huis door. Smeerde je spinazie aan mijn net iets te witte bank. En schreeuwde je mee op je favoriete bumba song. 

Inmiddels ben je 4, mama ik ben groot nu oke. Doe niet zo gek is wat ik terug krijg als ik je net iets te lang vasthou. 

Het gecompliceerde van het moederschap. Wat had Marco borsato gelijk zeg. In mijn ogen blijf je altijd klein. Ik kan nog steeds naar je staren als je ligt te slapen. Je vasthouden alsof je mijn mini baby bent. Want ik kijk naar je, ik weet dat je groot bent. Maar in mijn ogen blijf je echt nog zo klein. 

En schatje, je bent in je karakter mij. Dat maakt mij verdrietig en blij tegelijkertijd. Want de basisschool was voor mij een tijd vol pesterijen en niet thuis voelen. Ik maak me hier zorgen over en probeer je echt klaar te stomen voor de grote wereld. Maar lieverd je bent nog zo klein. Je snapt nog niet dat als je met goedheid in je hart 10 snoepjes hebt, en ze alle 10 uitdeelt. Je jezelf niet moet vergeten. Dan kom je huilend terug naar mama. Want jij had er toch ook wel graag 1 gewilt. 

 Jij hebt er zin in. Opgroeien als enigskind betekend ook dat je aventoe eenzaam bent. Dat vertel je me dan ook. Mama ik ben zo blij dat ik dalijk elke dag kan spelen met andere kindjes. Ik ben ook blij voor je lieverd dat je zo een zin hebt in school. Dat je dalijk nog meer zal leren van je leeftijdsgenoten. En hopelijk heel veel vriendjes maakt. 

De grote wereld wacht op jou lieverd. Weet dat je alles kan als je maar een positieve houding hebt. En dat ik je zal loslaten. Een groot nieuw avontuur voor jou. Een wereld die je nog niet kent. 

Ik kan niet wachten op je eerste rapport. En weer lekker in tranen uit te barsten van trots zijn op jou. Je bent mijn kleine genie die aventie iets te soft is. Maar dat ben ik ook. 

Het komt wel goed schatje, let niet op mijn tranen die zijn van geluk.