Snap
  • Kind
  • mijnochtend

Dochter behulpzaam en zuchtend, en een mooi mannetje

Dit is mij eerste blog, geen idee wat ik er eigenlijk mee moet doen. Maar probeer er iets van te maken. Als ik aan me dochter vraag wat het is (10 jaar) vertelt ze mij wat de bedoeling is. Oke check! Bedankt schat, dat je deze leek wil helpen, met rollende ogen en zuchten tussendoor (hihi).

Het is vandaag weer zn dag! Mijn zoontje die om 7:30 mijn kamer binnen loopt en zegt dat hij moet plassen, ga maar jongen. Komt weer naar boven en staat wortels te schieten op de overloop, wat zou hij willen bedenk ik mij. Ik zeg wat is er? Mama ik wil tv kijken, jongen je bent 8 jaar je mag naar beneden je weet hoe het werkt! Ineens paniek bij storm (zoontje) mama, mama, kom snel er is iets met Dudu (hond) ik loop naar beneden, zie niks bijzonders aan de hond, ja mama hij liep ineens mank! Oke, ik zeg ja dat heeft dudu wel eens vaker is niks aan de hand zolang hij niet piept. Ik geef storm wat te eten en te drinken. Ik zelf loop toch nog even naar boven nog eventjes 5 minuten liggen, het is tenslotte vakantie voor de kids en ik heb een avonddienst. 20 minuten later MAMA IK MOET POEPEN!!!!!! helaas doet storm zn eigen billen niet afvegen, en doe ik dat nog steeds voor hem. Ondertussen is het 8:30 en loop ik naar beneden. Storm zit op de wc en ik maak koffie, mama ik ben klaar, hoor ik. Ik loop der heen veeg zn billen af en was mn handen, ik vertel hem dat de meeste kindjes van 8 hun billen zelf afvegen en dat het misschien tijd word dat hij dat ook eens gaat doen! Kijkt me vies aan en zegt nooit ga ik dat doen. Helaas heeft Storm een soort van gebruiksaanwijzing, en weet ik me daar soms ook echt geen raad mee. Storm heeft lichte autisme en lopen daarom ook bij de opvoedpoli, en hopen we zo tips te krijgen hoe we hem het beste kunnen helpen in lastige situaties. Zijn vader en ik zijn uit elkaar, maar gaan als vrienden met elkaar om.

Ondertussen word me dochter Jay (10 jaar) ook wakker. Smeert haar brood zelf neemt een bakje thee en gaat zitten, bedenk mij dat ze 6 jaar was dat ze echt bijna alles zelf deed (thee toen nog niet) . En dat Storm dit nog steeds allemaal niet doet. Verwennen wij hem te veel of lukt hem dat geduld op te brengen echt niet. Al hoe wel het wel een zeer behulpzame jonge is. Hij is super lief voor mens en dier en kan je altijd op hem rekenen, als ik hulp nodig heb voor sjouwen of iets vast te houden kan ik hem altijd vragen. Jay rolt dan vaak met der ogen als ik iets aan der vraag wat betreft hulp 🤦‍♀️. We zien wel wat de tijd brengt. Waarschijnlijk veeg ik zn bips af totdat hij een vriendinnetje heb 😉 

Zo mijn eerst blog is er uit. Wie weet volgen er nog meer. Misschien houd ik jullie wel op de hoogte wat betreft de opvoedpoli. 

Ik ga me koffie drinken (oh wacht! Die is koud "zucht" en "rollende ogen")

Groetjes

2 maanden geleden

Doet mij denken aan mijn zoontje die het ook niet zelf deed op die leeftijd. Uiteindelijk helemaal goedgekomen jaar later..