Snap
  • Kind
  • kinderkamer
  • slaapkamer
  • interieur
  • Planten
  • kamerplanten

De leukste kamerplanten voor in de kinderkamer

Als we het hebben over groen in huis, wordt de kinderkamer vaak overgeslagen. Maar waarom eigenlijk? Kamerplanten komen ook in de kinderkamer zeker tot hun recht. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende voordelen van kamerplanten gehad1. Sensitive plant (Mimosa pudica)

1. Sensitive plant (Mimosa pudica)

Als je een kamerplant koopt voor de kinderkamer, dan is de Mimosa pudica een echte aanrader. De Mimosa pudica is een bijzondere plant met echte zintuigen. Zo heeft de kamerplant daadwerkelijk gevoel. Zodra je het blad van de plant aanraakt vouwt de plant zijn blad dicht. 

Naast voelen weet de plant ook het verschil tussen dag en nacht te herkennen. Wanneer de zon ondergaat sluit de kamerplant namelijk al haar bladeren. Een bijzonder tafereel! Zeker om samen met je kinderen eens goed te bekijken. Dan kun je ze gelijk leren dat zodra de bladeren gesloten zijn, het ook daadwerkelijk bedtijd is.

De Mimosa pudica kun je ook wel kennen onder zijn bijnaam ‘Kruidje-roer-me-niet’. Van oorsprong komt de plant uit Zuid-Amerika. Hier groeit de plant als bodembedekker, en wordt hij ook wel gezien als onkruid. Gelukkig denken wij daar anders over! 

Snap

2. Monstera Deliciosa

De Monstera is een makkelijke kamerplant met opvallende bladeren. Het blad van de plant is hartvormig en heeft daarin verschillende gaten. De Monstera wordt dan ook wel de Gatenplant genoemd.

Daarnaast is de Monstera ook zeer luchtzuiverend. Dit houdt in dat de kamerplant via zijn huidmondjes CO2 omzet in zuurstof.

Het leuke aan de Monstera is dat de plant vrij vaak nieuwe bladeren aanmaakt. Een leuk proces om in de gaten te houden met kinderen! Zo haal je de natuur toch een beetje naar binnen.

3. Philodendron Xanadu

Nog zo’n kamerplant met opvallende bladeren. De Philodendron Xanadu behoort tot dezelfde familie als de Monstera. En dat kun je ook wel zien.

Het blad van de Philodendron Xanadu heeft verschillende inkepingen. Des te groter de plant wordt, des te groter de inkepingen. Het blad van de Philodendron Xanadu heeft wel wat weg van het blad van een eikenboom. Een echte blikvanger dus!

De Philodendron Xanadu is een makkelijke kamerplant die ook zeker tegen een stootje kan. Kidsproof dus!

Snap

4. Sansevieria

Als we het hebben over een makkelijke én sterke kamerplant, dan moet je bij de Sansevieria zijn. Deze plant kun je wat betreft de verzorging gerust even vergeten. Dat vindt de Sansevieria helemaal niet erg!

Sanseveria's komen in verschillende kleuren en kun je overal in de kinderkamer neerzetten. Een Sansevieria kun je namelijk bijna op iedere standplaats kwijt. Ook leuk om verschillende soorten Sansevieria planten te combineren!

5. ZZ plant (Zamioculcas)

Een perfecte kamerplant als je niet beschikt over groene vingers: de Zamioculcas. Dankzij het zigzagpatroon van het blad wordt de plant ook wel de ZZ plant genoemd. Deze bladvorm zorgt er ook voor dat de ZZ plant een echte eyecatcher is in de kinderkamer.

Of de Zamioculcas nu in het licht of donker staat, het maakt de plant weinig uit. Ook is er weinig water nodig, omdat de plant het water en voeding goed kan opslaan. In principe is de Zamioculcas ook niet kapot te krijgen. Dan moet je het wel erg bont maken! Een echte sterke kamerplant dus, die zeker geschikt is voor grijpgrage kinderhandjes.