Snap
  • Kind
  • MRI
  • narcose
  • sophiakinderziekenhuis

De dag van de MRI

In mijn vorige blog heb ik geschreven over de MRI  die aangevraagd was voor Jenthe. Op 6 juli was het zover en liepen wij samen richting de afdeling 'dagbehandeling'. Achter de balie zat een lieve vrouw die ons naar het bed bracht waar Jenthe deze dag mocht blijven. 

Ik wilde even berichten dat wij veilig waren aangekomen toen ik erachter kwam dat mijn telefoon nog in de auto lag. Even snel op en neer gelopen en weer terug bij het bed was het tijd om de pyjama van het ziekenhuis aan te trekken. 

Snap

Diane komt zich voorstellen en is een hele lieve zuster die de hele dag bij ons blijft. Jenthe krijgt verdovende zalf op beide handen en moet van de pleisters die daaroverheen zitten afblijven. Je voelt hem denk al aankomen dat lukt niet en dus gaan er verbandjes omheen. Ze ziet er gelijk uit als een kleine bokser, mijn kleine bokser. 

Dan begin het lange wachten. Wij moesten om 11:30 aanwezig zijn en staan 13:00 op de planning.  Wij spelen op de hal, kleuren in het boek en kijken een filmpje op de ipad van het ziekenhuis. Helaas is Jenthe niet lang geïnteresseerd in de filmpjes dus lopen we heerlijk heen en weer van het bed naar de speelmuur in de hal. 

Snap

Hoe dichter het bij één uur komt hoe zenuwachtiger ik wordt. Wij worden geroepen en ik mag Jenthe zelf naar de radiologie afdeling tillen. Ik ga zitten op de stoel met Jenthe in mijn arm en begin direct te huilen. Wat een spanning! Opnieuw is er een super lieve zuster en zij stelt mij gerust en entertaint Jenthe met een leuke app op haar telefoon. We moeten wachten op de anesthesist en maken grapjes over waar ze kan zijn. 

Zodra ze binnenloop gaat het heel snel. Ze vertelt dat ik Jenthe op het speciale bed moet leggen en ik vraag of ik Jenthe zoals verteld niet mag vasthouden? Nee, ze moet daar gaan liggen. Jenthe begint direct te gillen en het kapje wordt gelijk op haar gezicht geplaatst om de narcose toe te dienen.  De lieve zuster houdt haar benen vast, ik haar romp en de anesthesist haar hoofdje. 

Ze gilt en vecht maar het gillen wordt steeds rustiger. Haar ogen gaan rollen en zakken langzaam dicht. Ze wordt slap en komt te liggen op het bed. De lieve zuster zegt dat ik het heel goed heb gedaan en dan begin ik weer te huilen. Ze verteld dat ik nog één kus mag geven en dan direct weg moet. 

Daar sta ik alleen, huilend in de hal van het ziekenhuis. Een zuster verderop ziet mij staan en komt naar mij toelopen. 'Is je kindje net onder narcose gegaan?' vraagt ze. Ja, zeg ik huilend. Ze vraagt of ik weet waar ik heen moet, door alles heb ik geen idee en ze wijst mij de weg. 

Op de kamer bericht ik iedereen dat ze onder narcose is en ga ik wachten. Veeg mijn tranen weg, eet een broodje en klets met de oma die bij het andere bed zit met haar kleinzoon. 

Dan hoor ik op de gang: 'Jenthe mag worden opgehaald'. Ik spring op en loop gelijk mee. Op de uitslaapkamer zitten er twee zusters bij haar bedje en ligt ze heerlijk op haar buikje. Zodra ze mij ziet gaat ze zitten, strekt haar armpjes uit en wilt getild worden. We knuffelen de hele weg van de uitslaapkamer terug naar de dag afdeling. 

Snap

Op de afdeling eten wij een lekker broodje en stiekem een paar m&m's. Daarna nog een bakje met druiven en aardbeien en jenthe haar buikje zit weer aardig vol. We kleden om en wachten tot we naar huis mogen. Na een uur komt Diane weer kijken en omdat het zo goed gaat mag het infuus eruit en gaan we lekker naar huis. 

Het was een heftige dag die mijn Jenthie zo dapper heeft doorstaan! Door de corona mocht er maar één ouder mee en dat hebben ik en mijn man beide heftig gevonden. Ik omdat er niemand is die je direct kan steunen. Mijn man vond het heftig omdat hij er niet voor Jenthe en mij kon zijn. Maar onderweg naar de auto denk ik aan die ouders die al weken alles alleen in het ziekenhuis moeten dragen aan emotie vanwege het één ouder beleid. Diep respect.

Wij rijden naar huis en wachten tot 5 augustus op de uitslag. 

🥰

4 jaar geleden

Trots op jullie

Dankjewel!

4 jaar geleden

Wat naar dat ze niet lekker op schoot mocht zitten. Je houdt dat nare beeld hoe zij in slaap is gegaan. Gelukkig kwam ze er weer goed uit. Het is een rot tijd nu je maar met 1 pers erbij mag, je hebt elkaar ook gewoon even nodig. Sterkte met wachten op de uitslag!