Snap
  • Kind
  • kleuter
  • basisschool
  • emomom
  • fristdayofschool
  • groepeen

Dag lieve, grote meid van me

Heel veel plezier op de basisschool!

Het is zover. Mijn kleine, grote meisje gaat morgen naar de basisschool.

Hoe dichterbij deze dag komt, hoe meer buikpijn ik er van krijg. Misschien hang ik nu een beetje de emo-mom uit – wat overigens niets voor mij is -, maar ik kan er niets aan doen.

Zojuist heb ik al haar schoolspulletjes klaar gelegd, het komt zo dichtbij…

Vajèn heeft er heel veel zin in, moeders iets minder. Ik vind het spannend. Opeens gaat ze, na vier jaar bij me geweest te zijn, een leven buiten mij krijgen. Vriendjes en vriendinnetjes, een nieuwe juf, nieuwe dingen leren, nieuwe avonturen beleven. En dat alles als ik er niet bij ben. Het is een stukje loslaten, waar ik misschien nog niet helemaal aan toe ben.

Wat ik me van de kleutertijd herinner, is eigenlijk vooral de poppenhoek. Volgens mij draaide de kleuterklas toen voornamelijk om het spelen. Bouwhoek, poppenhoek, knutselen, tekenen, zulke dingen. Ik heb het idee dat dit tegenwoordig heel anders is. In de kleuterklas moeten ze al veel leren en kunnen.

Vajèn is er aan toe. Ik merk dat ze de laatste tijd meer uitdaging nodig heeft, dus die timing is precies goed. Maar ik ga haar missen. Heel erg. Het is zo’n gezellige meid om om je heen te hebben.

Tegelijkertijd is het ook fijn om weer een op een tijd te hebben met Raff. Daar zal ik ook heel erg van gaan genieten. Net als van de verhalen die ze ongetwijfeld gaat hebben als ze thuis komt. Daar kijk ik stiekem zelfs naar uit. Dan zal het vast lijken of ze in een week een paar jaar ouder is geworden.

Omdat Vajèn aan het einde van vorig schooljaar (laatste week) vier jaar is geworden, heeft ze nog geen wendagen gehad. We hebben dus met de juf afgesproken dat ze de eerste week tot 12.00 uur naar school gaat. Even kijken wat ze ervan vindt en hoe ze erop reageert. Als het de komende week allemaal goed gaat, zal ze de week erna gewoon hele dagen gaan.

Dus lieve Vajèn, mama hoopt dat jij het geweldig gaat vinden op de basisschool bij juf Anouk. Ik hoop dat je ontzettend veel vriendjes en vriendinnetjes gaat maken en veel moois mag beleven. Als je morgen naar school loopt, met je handje in de mijne, weet dan dat ik je heel erg ga missen en dat ik niet kan wachten om je verhalen te horen. Ik ben verschrikkelijk trots op jou kleine meid.

Ik hou van je.

Liefs,

Esther

@vajenraffsp 

Snap