
Bananenbrood lekker tussendoortje voor na school!
De vakantie is weer voorbij, even weer terug in et gareel.
Het is weer en de goede voornemens vliegen je om de oren. Ik ben zelf niet zo van de goede voornemens, maar na al die etentjes, oliebollen en ander lekkers heb ik en ook mijn gezin weer behoefte aan ‘normaal’ eten.
Op maandag bak ik vaak een verantwoord tussendoortje voor de rest van de week. Ook de gastkinderen genieten hiervan en ik hou nu eenmaal van bakken. Dus win win ;-)
Een bananenbrood is super makkelijk om te maken en ideaal voor wanneer je een aantal rijpe bananen hebt liggen en echt op moeten.
Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood
• 3 rijpe bananen plus 1 banaan voor de garnering
• 2 eieren
• 200 gram speltmeel
• zakje bakpoeder
• snuf kaneel
• snuf zout
• honing naar smaak
• ongeveer 100 ml sojamelk of een andere soort.
• el chiazaad
• el lijnzaad
Stappenplan
Verwarm de oven op 180 graden.
Meng de eieren met de bananen, honing en de sojamelk tot een mooi egaal mengsel.
Voeg hierbij het speltmeel, kaneel, zout en het bakpoeder. Alles goed mengen en als laatste de verschillende zaden toevoegen. Roer deze met een spatel of lepel door het mengsel.
Vet een cakeblik in met wat boter of gebruik bakpapier. En giet het mengsel hierin. Garneer met de overgebleven banaan. Ik sneed hem doormidden en strooi er eventueel nog wat chia- en lijnzaad overheen.
Bak het bananenbrood in ongeveer 40-45 gaar.
Mijn eigen testpanel heeft dit heerlijke tussendoortjes weer goedgekeurd! Dus ik zeg alvast smakelijk ;-)
Ga jij dit bananenbrood maken? Ik hoor het graag!
Liefs,
Janneke