Snap
  • Kind
  • mama
  • Verjaardag
  • #timeflies
  • trotsemama
  • 3jaaroud

Alweer 3 jaar geleden....

Lieve Lisa,

Alweer 3 jaar geleden maakte jij mij mama. Wat een heerlijke jaren waren dat. Vanaf dag 1 heb ik zo genoten van die titel om mama te mogen zijn van zo'n mooi meisje. Je bent de mooiste, de leukste, de liefste, de knapste, de slimste dochter die er maar bestaat. 

Iedere maandag hebben we zwemles en wat vind je dat leuk en wat doe je dat goed!! Als ik jou onder een mat door zie zwemmen , dingen van de bodem op zie duiken, dan ben ik zo onwijs trots op je. Soms vind je iets spannend en geef je dat ook goed aan. Dat vraag ik of je wil kijken of het toch ook zelf wil proberen. Meestal wil je het wel proberen en dan heb je al weer 30 kusjes te pakken omdat ik het zo knap vind dat je het toch maar aan gaat om dingen te proberen. 

Iedere dinsdag en woensdag ga je naar de opvang en wat doe je het daar goed. In die 3 jaar oud die je nu bent heeft er 1 leidster 1 keer op je moeten mopperen. Je hebt een creatieve kant, je houdt van knippen, plakken, verven, kleuren en dat laat je daar heel goed zien. Sinds we de spullen in huis hebben voor je dat je het hier ook kunt is dat ook je grootste hobby om thuis te doen. Boekjes lezen zelf kun je ook al heel goed. Thuis waren we daar al achter maar op de opvang hebben ze nu ook gezien en gehoord dat jij met heel veel drama en expressie de spannendste verhalen verzint terwijl je helemaal op gaat in een boek. Je bent sociaal, komt nu ook thuis met verhalen dat je vriendjes en vriendinnetjes hebt op de opvang. Als we ooit ergens naar toe gaan probeer je ook echt samen met andere kindjes te spelen. Je komt thuis vol verhalen, nieuwe liedjes die je geleerd heb en nieuwe dingen met betrekking tot het thema waar het dan over gaat op de opvang. 

Op donderdag en vrijdag hebben we lekker vrij samen en probeer ik een balans te zoeken tussen dingen ondernemen samen en lekker thuis je eigen ding doen. Wat ik vooral belangrijk vind is dat je dan ook goed slaapt. Je meent dat je al groot bent en het niet meer nodig hebt maar na 2 dagen opvang ga jij op donderdagmiddag echt even naar bed, dan heeft mama even tijd om te bloggen of even lekker niks te doen of zoals vandaag de tassen pakken voor de vakantie aanstaande maandag......(fingers crossed dat we mogen gaan nu......). Op andere dagen ligt het er aan wat we doen dan lig je er of vroeg in of je doet ook nog even een middagdutje. Ik voel wel aan wat je nodig hebt. Mijn moederhart is gemaakt voor jou. 

In de weekenden ben ik of werken en doe je leuke dingen met papa samen. Dan kan ik net zo goed op mijn werk blijven want gemist word ik dan echt niet. Je gaat met papa klussen, fietsen en picknicken, naar de speeltuin, samen koken....... Als ik vrij ben doen we leuke dingen met z`n drietjes, lekker wandelen met de hondjes, op bezoek bij vrienden, lekker thuis ons ding doen of dagjes uit. En dan begint de nieuwe week alweer......

Je hebt het al over naar school gaan maar wacht daar nog maar even mee kleine wijsneus, je mag nog lekker een jaartje naar de opvang en daar heel veel leren en nog slimmer worden. En ook thuis doen we ons best om je te stimuleren in de dingen die je leuk vind en je uit te dagen op alle vlakken waar we maar kunnen. We gaan heel hard genieten samen van al het moois wat het leven ons te bieden heeft. Voordat je het weet is het inderdaad al zover dat je naar school gaat. De tijd vliegt zo snel voorbij, ik kan het me nog als de dag van gisteren herinneren dat ik je voor het eerst echt in mijn armen had. En dat is dus inmiddels al weer bijna 3 jaar geleden........ Dat gevoel van trots, dat oergevoel wat je als moeder hebt dat je alles voor dat kleine wurmpje over hebt. Dat gevoel is niet weg en zal ook nooit meer over gaan. Jij hebt die vlam onstoken in mij, jij hebt van mij een mama gemaakt en wat ben ik blij om jou mama te mogen zijn. Ik ben trots op wie jij bent , nu al, jij komt er wel en ik zal altijd achter je staan. Ik hou van jou lieve Lisa ( en als ik dat zeg dan zeg je zelf, tot de maan en terug.............) en zo is het.