Snap

Verhuisavontuur met drie kinderen

Zo gaat de relatie-test tot nu toe...

Zoals jullie misschien al hadden meegekregen, zijn wij bewoners (oké nog eventjes geduld hebben) van een mooie nieuwe eengezinswoning! Iets waar we al jaren van dromen is eindelijk werkelijkheid geworden! Jullie weten dat ik iedere week blog over mijn zoektocht naar rust en meer tijd voor mezelf maar nu is dat toch wel extreem lastig om te vinden, laat staan om over te bloggen!

Toen bedacht ik mij ineens toch enigszins in het kader van "rust", waarom niet even deze Mamaplaats-"in-de-schijnwerpers"-blog topic even on hold zetten en lekker bloggen over ons verhuisavontuur? Wat een relatie-test is dat zeg, verhuizen! Ook al ben je en woon je al jaren samen, mijn hemel! Ik neem jullie weer lekker mee in ons nieuwe verhuisavontuur. Van begin tot eind.

Niets is wat het lijkt!

De eerste "ruzie" begon al voordat we überhaupt het huis hadden! We hadden een andere woning bezocht en daar waren we verliefd op geworden. We stonden er op de vijfde plek en iedereen was komen opdagen bij de bezichtiging en geïnteresseerd, dus was dat eigenlijk al verdoemd om te mislukken. Toen kwam daar nog eens bij dat we op onze huidige woning op de eerste plek stonden! Deze had één slaapkamer minder en leek ook eens stuk kleiner. En manlief had zoiets: als we het dan doen, dan gelijk goed! Nou met zo'n instelling komt er al een bepaalde sfeer. Dat te bedenken dat ik bijna op het punt stond om de bezichtiging af te zeggen. Zo'n negatieve lading gaf hij bij dit huis.

Gelukkig bedacht ik een goed plan. We gingen dat weekend een dagje naar Madurodam met het gezin en een beste vriend. Waarom dan op de terugweg niet al meteen gluren bij dat huis?! Nou dat was mijn beste idee ooit! Bij het zien van het huis aan de buitenkant was manlief al veel optimistischer.

Bij de bezichtiging zagen we pas echt hoe groot het huis eigenlijk was! En die ene slaapkamer minder was geen ramp, want man man man wat een grote zolderkamer! Zo zie je maar.. Niets is wat het lijkt! Ga gewoon langs bij de bezichtiging. Ook al sta je op de 20e plek, het kan je soms nog verbazen hoe iets kan lopen. Baat het niet, schaadt het niet.

En nu hebben we dus eindelijk na jaren zoeken ons mooie paleisje. Zo ontzettend blij en dankbaar. Het had zo moeten zijn.

Hoe verliep het huren/kopen van jullie huis? Stonden jullie heel ver in de lijst of bleek de woning toch heel anders dan verwacht? Ik lees het graag terug in de comments!

Trending op Mamaplaats: Horrorbevalling: "Mijn nieren stopten ermee"

5 maanden geleden

We wonen nu in een huis met 3 slaapkamers, en gaan nu na 12 jaar ingeschreven te hebben staan verhuizen naar een huis met 4 slaapkamers. We hebben nu ook 3 kinderen, dus meer ruimte is zeer gewenst. We waren als 2e op dit huis geëindigd, maar nr1 nam het huis blijkbaar toch niet.

Oh wat fijn zeg! Het had gewoon zo moeten zijn dus! Gefeliciteerd! En succes met de verhuizing!