Snap

Zwanger en een burn out #11

Daar zitten we weer. Ergens heb ik nog hoop dat dit een "onschuldige" bloeding is geweest en dat er toch nog leven groeit in mij.

De wachtkamer is nog leeg als mijn man en ik binnen komen. De assistente is opnieuw heel lief en biedt wat te drinken aan. Ik sla het vriendelijk af, wetende dat mijn blaas al behoorlijk vol zit. Niet veel later stroomt de wachtkamer vol. De aanblik van al die zwangere vrouwen maakt me verdrietig. Zij wel, denk ik rancuneus en weet ook wel dat ik het niet zo onaardig bedoel. Sinds mijn burn out zijn mijn gedachten een stuk negatiever en is de gunfactor ver te vinden. Ik ben mijn optimisme kwijt en deze miskramen helpen daar ook niet bij.

Na een minuut of 10 worden we gehaald. Het is gelukkig dezelfde verloskundige als die ik bij mijn eerste miskraam had. Dit keer zie ik dat zij ook zwanger is. Een duidelijk buikje piept naar voren. Veel is er niet te bespreken. Ik weet alles nog van de vorige keer. Het is ook nog maar zo kort geleden. We besluiten snel te gaan kijken hoe het eruit ziet op de echo. Heel even heb ik een sprankje hoop als ik een miniscuul vlekje zie op de plek waar mijn baarmoeder zit. Zou het dan toch? Maar helaas, de verloskundige vertelt mij dat dat vlekje een laatste restantje is en dat mijn lichaam dit uit zichzelf zal schoonmaken. Ze is blij om te zien dat mijn lichaam het weer zelf heeft opgelost en zelf voel ik ook een opluchting. In dat opzicht werkt mijn lichaam dus wel. Als we weer bij haar aan tafel zitten vraagt ze of we eventueel een chromosomenonderzoek willen doen. Het zou kunnen dat door een fout in de chromosomen het vruchtje wordt afgestoten. Vanwege mijn medische achtergrond op gebied van erfelijkheidziektes speelt de gedachte door mijn hoofd. Toch besluiten wij het niet te doen. Dit is "pas" miskraam twee en dat ik voor een tweede keer zwanger werd in nog geen drie maanden tijd geeft toch aan dat ik wel zwanger kan worden. De verloskundige geeft aan dat dat betekent dat we wel heel vruchtbaar zijn. Dat geeft me wat nieuwe moed. 

Thuis praten mijn man en ik nog wat na. Hij is blij om te zien dat ik mij wat minder neerslachtig voel. Als we in bed liggen krijg ik een berichtje van mijn schoonzusje. Ik heb haar de laatste weken nogal ontweken. Bij thuiskomst van onze huwelijksreis in augustus vertelde zij en mijn zwager dat ze zwanger was. Net een jaar samen, totaal niet gepland, maar wel heel gewenst. Hoewel ik heel blij voor ze was, moest ik wel even slikken. Dit zou ons grote nieuws moeten zijn. Mijn schoonvader zou voor het eerst opa worden van ons kind. Gelukkig kon ik toen dat gevoel goed van mij afschudden, maar na mijn miskraam heb ik het er moeilijk mee. Ik wil al jaren kinderen, maar heb altijd verstandig gewacht en wilde pas kinderen als ik getrouwd was. Nu lijkt het of iedereen te pas en te onpas zwanger wordt. 

Mijn schoonzusje en ik praten een beetje over koetjes en kalfjes over WhatsApp als ze vraagt of ik wil weten wat hun kindje wordt. Ik sta er even van te kijken, want ze was heel duidelijk erin dat ze niet wilde weten wat het geslacht van hun kindje werd. Natuurlijk wil ik weten wat het wordt, zo nieuwsgierig ben ik wel. Ze vertelt mij dat het een meisje wordt. "Wat leuk!" reageer ik, maar van binnen voel ik dat donkere gevoel naar boven kruipen. Een meisje. Ze krijgen een meisje. Ik heb zelf altijd een voorkeur gehad voor een meisje en dat het nu niet eens mag lukken om een kindje te krijgen, maakt me zo onwijs boos en verdrietig. Jaloezie maakt van mij meester en ik voel opnieuw een intense pijn door mijn lichaam kruipen. Tranen biggelen over mijn wangen en gaat over tot huilen met diepe halen. Ik voel mij zo verdrietig en tegelijkertijd schuldig. Wat ben ik toch een rotwijf om zo te denken.

7 jaar geleden

Ik gun je zo erg een goede zwangerschap maar alsjeblieft zprg eerst dat je uit doe burn out bent. De hormonen die er vrij komen tijdens en na een zwangerschap zijn voor sommige mensen heftig. En het kan best zijn dat door je burn out je miskramen krijgt. Je lichaam is toch ontregeld erdoor. Heel veel sterkte met alles. Knuffel

7 jaar geleden

Heel herkenbaar wat je schrijft.. Hier 3x miskraam, 2x curretage in een half jaar tijd, en iedereen om je heen bij wie het 'wel' lukt. Wij hebben het chromosomen onderzoek wel gedaan, hier kwam gelukkig niets uit. De uitslag hiervan laat 6 weken op zich wachten. Op de dag van de uitslag wist ik dat ik opnieuw zwanger ben.. Nu 28 weken.. Mij hielp het toch om juist de positieve verhalen te lezen. Want ik was eerlijk gezegd de moed aan het opgeven. Vreselijke tijd.. Heel veel sterkte. X

7 jaar geleden

Ken je gevoel maar al te goed. En een rotwijf ben je echt niet. Zelf eerst 5 miskramen tussen 5 en 18 weken. Toen 2 gezonde kindjes weer 2 miskramen daarna en 2 jaar geleden toch nog een kadoootje in vorm van een dochter mogen krijgen. Het gekke was zwanger tien ik zwanger was van de miskramen voelde ik zelf al dat het niet goed zat en kreeg elke keer gelijk. Bij de 6de zwangerschap zei ik gelijk deze is goed. Sorry dwaal af. Om mij heen werd ook iedereen zwanger en was ook best jaloers en kon het de ene keer beter verwerken dan de andere. Niet gek toch als je iets graag wilt en er al zo vaak dichtbij bent geweest. Meid neem je tijd probeer eerst dit te verwerken en uit je burn-out te komen met de geboden hulp, dan zal je zien dat er voor jullie nog een mooie toekomst in het verschiet ligt. En je tranen mogen vloeien. Heel veel sterkte en kracht met de verwerking het lukt je.

7 jaar geleden

Juist dat je zo goed kan reflecteren, maakt dat jij geen rotwijf bent. Je erkent het nare gevoel en daarbij ook dat het misschien niet echt gepast is, maar kom.. Ook jij bent maar een mens en ook met verlangens, het is alleen maar goed om zoiets te uiten op welk wijze dan ook. Hoe stom dit ook klinkt, jouw tijd komt wel! Gun jezelf even de tijd om te rouwen en laat het even los, voor je het weet heb je een pracht kindje in je armen.