Snap

Zo blij dat we morgen weer iets gaan doen

Dit is onze eerste week vakantie en vandaag doen we noodgedwongen een dagje..... niets. En niets is frustrerender en vermoeiender dan niets.

Zoals ik in eerdere blogs al verteld heb is de grootste kans op een leuke vakantie in onze situatie de kinderen zo veel mogelijk bezig houden. Dat lukte van zaterdag tot en met donderdag vrij aardig. Bij slecht weer een indoor speeltuin, bij goed weer een dagje waterplas of avonturenpark. (lang leve onze jaarkaarten).

Woensdag was papa en mama uitslaapdag. Nadat eerst om 02:00 de jongste in bed had geplast (wat ik met een handdoek en het kind naar de andere kant leggen snel kon oplossen) begon de hond om 05:00 uur te janken. Dat heeft ze sinds pup niet meer gedaan. Dus eruit en met de hond de straat op. Weer thuis kwam de oudste met de melding van een nat bed. Dit keer was een handdoek niet genoeg dus bed verschonen. En om 07:30 waren beide kinderen weer wakker. En in plaats van lekker  beneden tv te gaan kijken kwam de jongste om de 5 minuten iets vragen en maakten ze samen kabaal voor tien. Tot zover uitslaapdag! Het avonturenpark had zomeravond met als afsluiting vuurwerk dus daar nog laat in de middag heen gegaan.

Donderdag kwamen ze zelf pas om 9:00 uit bed dus dat was prima. Eerst de stad in voor nieuwe sandalen voor de heren en daarna naar de bioscoop (met popcorn en slush) naar Cars3.

Maar toen kwam vrijdag. We zouden gaan zwemmen in Deventer. Eerst snel even naar de kapper en dan zouden we rond 14:00 uur in het zwembad zijn dat tot 22:00 uur open was. Helaas viel er tijdens het inpakken van de vaatwasser een broodmes en deze sneed tijdens de val een flinke jaap in het been van mijn man en precies op een spier. Na het even aangekeken te hebben leek een dokter of hechting niet nodig maar zwemmen was ook geen optie. Dus bleven we vandaag een dagje thuis. En iedereen viel meteen weer in "niet vakantie" modus. De kids onuitstaanbaar en elkaar in de haren vliegen, ruzieen wie er op de wii mag, maar hij doet dit en hij doet dat.  En dus werd het een dag corrigeren tot we erbij neer vielen, schreeuwen tot we boven het kabaal uit kwamen en ons afvragend wat we moesten doen tot er geluisterd werd. (anders dan dreigen dat we iets niet zouden gaan doen want dat wil ik niet)

Ik ben echt de hele vakantie nog niet zo moe geweest als na vandaag. Pffff.....

6 jaar geleden

Zo herkenbaar!! Ik ben heel blij dat de school weer is begonnen en ik nog een extra dagje vrij had...daar knapte ik echt van op. Doodvermoeiend die ruzies om niks.