Snap

You win some, you lose some

Mamaplaats en BCC, bedankt voor de mooie prijs. Ik heb er een korte blog aan gewijd. Nog wel even getypt op mijn telefoon ;-)

Winnen, en dan heb ik het niet over potjes rummicub maar gewoon 'zomaar' iets winnen. Natuurlijk heb je er altijd wel iets voor gedaan, bijvoorbeeld een lot gekocht of een smeekbede gehouden in een 'deel en win' actie maar je hebt het niet verdiend. Zoals een medaille na de wedstrijd. Het heeft ook vaak iets 'gokkerigs' en hoewel ik op de middelbare school een uitblinker was in antwoorden gokken lukt het me bij de kansspelen en andere acties eigenlijk nooit. Ik zeg eigenlijk. Want er is een uitzondering. Yes! -Doet nog even een herhaling van het vreugdedansje van afgelopen woensdag.- Want woensdag was de dag dat het geluk eens aan mijn zijde was. De dag begon al goed; mijn dieetpoging liet zien dat ik al wat gewicht verloren had. Ik was al licht euforisch dus toen ik het maitje opende waarin stond dat ik €250 euro shoptegoed bij de BCC gewonnen had. Het dansje waar ik het net over had volgde.

Dus zo voelt dat nou, dacht ik vervolgens glunderend de hele dag. Zo voelt winnen zonder er iets voor te doen. Echt lekker.

Mijn gedachten dwaalden af naar mijn enige andere prijs ooit: een rubber opblaasbootje bij de bingo op de camping toen ik tien was. Ik houd helemaal niet van varen. Dat is trouwens een goksport apart hoor, dat bingo spelen. Of kienen, zoals mijn oma dat vroeger noemde.

In mijn kinderjaren heb ik op verschillende vakantielokaties heel wat potjes kien gezien. Maar slecht opgelet denk ik, want toen ik als volwassene eens een echte bingo avond bijwoonde wist ik niet wat ik meemaakte. Het hele gebeuren duurde om te beginnen al eindeloos lang. (4 uren, vier lange,lange uren) En het is niet de bedoeling dat er gekletst wordt. Je zit, je let op en drukt de blauwe of rode stempel-pen (die zijn er speciaal voor gemaakt en kun je daar aanschaffen) fanatiek op de getrokken getallen en als het zover is gil je door de doodstille buurthuiszaal: "BINCHO" (Ja zo spreken de 'die hards' het uit; op zn Nederlands) Opeens realiseerde ik me dat ik, als neurotische partime kluizenaar, ook zo hard dat gekke woord zou moeten roepen, naar voren lopen en een prijs kiezen( ahh, shit kiezen) dus de overige drie en een half uur heb ik, als enige in de zaal gok ik, zitten duimen dat ik géén Bingo zou krijgen. Waar ik overigens niet al te hard voor hoefde te duimen achteraf gezien, gezien mijn belabberde winnaarskwaliteiten.

Even terug naar woensdag. Míjn prijs.(Ja, daar was het dansje weer) Hij moet nog wel besteed worden en dat ga ik doen (precies zo als ik op de winactie aangaf) aan een nieuwe laptop. Heel even leek het mij een goed idee om ook de "unboxing" in deze blog te zetten. Alleen tegen de tijd dat ik eindelijk mijn keuze heb gemaakt (zie ander blog over keuzes) is mijn nieuwtje al weer oud en hopelijk de bon nog net niet verlopen. Dus bij deze een "unboxing" foto van de kadokaarten zelf dan maar:

6 jaar geleden

Shopze! Groetjes van de redactie!

6 jaar geleden

Wauw leuk gefeliciteerd..!!

6 jaar geleden

Leuk! Gefeliciteerd!

6 jaar geleden

Haha dankje! Nou, dat zal zeker schelen...maar morgen maar weer eentje op de oude nog even