Snap

Wat betekent het paasfeest voor ons?

Het paasfeest heeft voor iedereen een andere betekenis. Voor ons is het voornamelijk een gezellig samenzijn met familie!

Ons paasfeest

Vorige week begon voor ons het paasfeest alvast met het lopen van de palm paas optocht van de kleuters. De stokken werden prachtig versierd en de wandeltocht was een groot succes. Van vroeger kan ik mij niet herinneren dat wij dit ook deden met school, maar misschien heeft dat te maken met dat mijn kinderen op een Katholieke school zitten en ik vroeger of een Protestantse school? Wel kan ik mij herinneren dat wij ooit met mijn nichtjes palm pasen hebben gevierd bij de kerk, mijn nichtje stond in de kerk alvast haar broodhaantje op te eten, terwijl de anderen braaf liedjes aan het zingen waren.

Pasen is voor mij, net als andere feestdagen, niet een dag dat ik aan het geloof denk. Het is voor mij wel een feest wat ik gezellig met familie vier. Pasen maakt het extra leuk dat we met de kinderen paaseieren gaan zoeken, iets wat ik van vroeger ook nog goed kan herinneren. Geweldig vond ik dat altijd en mijn ouders deden ook altijd erg goed hun best om de eitjes zo goed mogelijk te verstoppen. Zo goed zelfs, dat ze zelf niet meer wisten waar ze lagen en we dagen later nog eieren vonden. De traditie om eieren te schilderen, te verstoppen en te gaan zoeken met de kinderen is iets wat ik graag voortzet! Het geeft het paasfeest haast iets magisch.

Eieren zoeken in het dorp

Gisteren in het centrum van ons dorp hebben mijn jongste zoon en ik alvast een voorproefje gekregen op het eieren zoeken. Helaas waren de oudste twee nog steeds gevloerd.

Door heel het centrum waren eieren verstopt, voornamelijk in de etalages van winkels. Het waren plastic eieren die van binnen allemaal leeg waren, op één na, daar zat een briefje in met daarop de tekst: “Gefeliciteerd, je hebt een kinderstep gewonnen”. De overige eieren konden naar het dorpsplein gebracht worden, waar je dan een envelop met een nummer er in mocht trekken. Het nummertje in de envelop correspondeerde met een prijs van één van de winkeliers in het centrum. Vervolgens kon je daar dan de prijs gaan ophalen. Per persoon (kind) mochten er 2 eieren ingeleverd worden, zodat het eerlijk verdeeld zou worden.

Zoonlief en ik gingen op pad en keken goed in alle etalages van de winkels, toen zagen we een eitje liggen. We liepen naar binnen en vroegen of we het eitje mochten pakken, ja dat mocht! Krummeltje was helemaal gelukkig en we gingen snel terug naar het dorpsplein om het eitje in te leveren. Daar aangekomen zagen we ook dat het ei met ‘daarin’ de step gevonden was door een jongen, super leuk voor dat knulletje. Wij mochten een envelop pakken en mochten naar de brillenwinkel om een cadeau op te halen:

Heerlijk! En echt leuk om te krijgen, mijn zoon vond het geweldig en was helemaal trots. En…we mochten ook nog op zoek gaan naar een tweede ei. De organisator van dit hele spektakel is een bekende van ons en omdat hij het zo zielig vond dat de andere twee ziek op de bank lagen, mocht onze jongste ook voor hen allebei nog een ei zoeken. Al met al hadden we dus 4 eieren gevonden met leuke prijzen: een Hema cadeau bon ter waarde van 7,50 euro, een cadeau bon van een kledingwinkel in ons dorp ter waarde van 7,50 euro en een gratis ijsje bij de ijscozaak in ons dorp. Echt geweldig leuk georganiseerd, voor herhaling vatbaar!

Paasbrunch met de familie

Over een uurtje staat er een paasbrunch op het menu bij mijn familie, na overleg hebben we besloten dat ik daar toch heen ga met mijn jongste, maar wat voelt dat dubbel. Aan de ene kant wil ik heel graag met mijn familie zijn en lekker gaan brunchen, maar het voelt zo incompleet zonder de rest van mijn gezin! Voor de jongste is het wel even goed, die zit al een paar dagen tussen de zieken en lijkt zich een beetje opgesloten te voelen, dus voor hem is het goed. Maar toch komt er ook weer schuldgevoel bij kijken tegenover de andere twee.

Hopelijk knappen ze vanmiddag een beetje op en kunnen we her en der nog een paas ei verstoppen…

En dan volgt morgen tweede paasdag en natuurlijk de verjaardag van mijn dochter. Hopelijk kunnen we dan met een 'fit' gezin revanche nemen op deze eerste paasdag en er een spetterende, geweldige tweede paasdag en verjaardag van maken!

Ik wil graag iedereen een heel fijn paasfeest toewensen! 

7 jaar geleden

Leuk om te lezen! Wat leuk georganiseerd dat paaseieren zoeken! Ik zoek dit jaar alleen nog online, maar het lijkt me heerlijk om later ook met mijn zoonjte in de buitenlucht te kunnen doen! Heel veel beterschap voor je arme donders. Alvast gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter. Hopelijk krijgt ze een topdag!