Snap

Van discussie over achternaam naar...

Sam was duidelijk: ons kindje krijgt zijn achternaam. Ik twijfelde en blogde erover...

Helaas is het in Nederland niet toegestaan om je kindje een dubbele achternaam te geven. Anders zou dat zeker de uitkomst voor ons geweest zijn. Onze ongeboren spruit krijgt dan zowel zijn als mijn achternaam.

Maar wat niet kan, kan niet en als het zo belangrijk voor Sam is, leg ik me erbij neer...

Jouw naam wordt het zei ik hem met enige tegenzin maar wel oprecht. 

Wat er toen gebeurde? Hij ging op één knie!!!! Zomaar vanuit het niets. Na mijn toezegging vroeg hij me ten huwelijk! 

Voor mij vanuit het niets maar voor Sam goed doordacht en voorbereid. Hij had een houten ring en een kaart met tekst erbij. Samen gaan we de trouwringen uitzoeken! 

Hij had zichzelf voorgenomen dat als ik uit mezelf akkoord ging met zijn naam voor ons kind, hij wilde dat ik ook zijn naam erbij kreeg... PLUS (wat voor mij echte liefde betekent) hij ook mijn achternaam zal aannemen. WoW! 

Van discussie over de achternaam... naar allemaal dezelfde naam! Alhoewel ik nog niet helemaal zeker weet hoe en wat ik mezelf ga noemen. Denk eerst mijn 'eigen' naam en dan die van hem als toevoeging als dat kan. 

6 jaar geleden

Ik ben wel getrouwd maar heb mijn eigen achternaam gehouden, de kids hebben de achternaam van mijn man.

6 jaar geleden

Wij zijn niet getrouwd is alleen lastig als de een iets boekt en de ander iets ophaald, want ja welke naam was gebruikt en als ze ons bellen en ik opneem en ze hem moeten hebben. Of als ik ergens met de kinderen ben en ze noemen mij bij hun achternaam. Dan liggen die wel in een deuk.

6 jaar geleden

Jou kindje krijgt geen 2 achternamen. Mijn man stond er ook op dat ik zijn naam zou nemen, wat ik echt heel stom vond want ik trouw niet voor een naam. Maar ik heb hem gezegd dat ik dat alleen deed als hij de mijne nam. Nu hebben we die van elkaar dus achter die van onszelf geplakt en hebben we 2 verschillende namen wat nogal voor verwarring zorgt op zijn tijd, Hahaha gelukkig hebben onze kids gewoon 1 naam en ookal is die van hun vader, ik hou toch wel van ze en ze zijn echt wel van mij ook zonder mijn achternaam

6 jaar geleden

Van harte gefeliciteerd! Wat mooi :)! Geniet van alle voorbereidingen!