Snap

Omgekeerde psychologie

Het naar bed gaan was wel een puntje. Dat bleef strijd totdat vriendlief de omgekeerde psychologie toepaste.

zoals in eerdere blogs te lezen hebben we een stevige peuterpuber in huis. Helaas zaten we weer in de lift qua buien wat mij weer een onmachtig gevoel geeft. Ik praat er veel over met andere mama's en alleen dat helpt al. Daartussen zitten ook mama's die kleutetjuf zijn en bij de opvoedpoli werken. 

Een van de dingen die ik van hun terug kreeg was dat ik misschien wel teveel verwacht van hem. Hij is verbaal sterk en ook groot voor zijn leeftijd wellicht schat ik hem te hoog in. Gevolg ik verwacht iets wat mogelijk nog niet reëel is. De kleuterjuf mama denkt dat ze in hetzelfde schuitje zit als ik. Ook zij heeft een peuterpuber en haar man wees haar hierop. Ze is nog geen kleuter zei hij maar je behandelt haar wel zo. Tja dat herkende ik eigenlijk ook wel. Ik heb veel ervaring in de kinderopvang en weet veel vanuit de boeken en hoe het op een créche gaat maar je eigen kind opvoeden zonder de groep en de structuur van een créche is toch anders heb ik al gemerkt. De driftbuien kwamen weer hevig terug toen we bezig waren met zindelijkheid. Dat heb ik nu laten varen. Ja ik vraag of hij zonder luier wilt maar als hij nee zegt dan laat ik het. Gevolg is dat de driftbuien wel minder worden.

Het naar bed gaan was wel een puntje. Dat bleef strijd totdat vriendlief de omgekeerde psychologie toepaste. Wil je geen tanden poetsen dan niet,  niet een pyjama aan dan niet,  geen schone luier dan niet. Gewoon verder gegaan met het bed ritueel. 2 boekjes lezen,  dag doornemen en een liedje zingen. Welterusten kus en benoemen dat als we iets mogen doen van wat we nog moesten doen dat hij moest roepen. Gevolg dat binnen een half uur alles gedaan was zonder strijd. Nee we maken het niet gezellig of leuk we doen wat we moeten doen. Dit doen we nu al een aantal avonden en het werkt tot nu toe. 

De tip die een andere moeder gaf over jas en schoenen probeer ik ook in praktijk te brengen. Wil je geen jas aan dan niet. Vind het wel lastig als het zo nat en fris is. 

Zo gaan we rustig door. 

6 jaar geleden

Tja schijnbaar maakt dat niet uit. Heb ook nooit een reactie terug gehad.

6 jaar geleden

Moeder van 5 . En ik ben mama en ze lusteren en als ze niet luisteren of niet willen gaan ze op de mat. Wat ze dus niet leuk vinden en ze luisteren gewoon. Kinderen zijn geen baas en ze moeten dus doen wat papa en mama zeggen. Als je er echt niet uit komt kan je naar een pedagoog gaan die kan je met een paar regels helpen. Niks ergs aan t is een steun . Hebben wij ook gedaan en t werkt binnen 3 dagen

6 jaar geleden

Geplaatste berichten kunnen door Mamaplaats in andere publicaties worden gebruikt. Algemene voorwaarden ????

6 jaar geleden

Tot nu toe mogen we wat later wel zijn tanden poetsen gelukkig. We hebben een boekje van tip de muis en daar krijgt zijn vriendje tandenpijn omdat ze niet gepoetst hebben. Dat benoemen we ook. 1 keer was hij zo moe dat hij niet geroepen heeft voor het tanden poetsen en toen heb ik gepoetst toen hij sliep.