Snap

lekker Appelhapje 4+ maanden

Makkelijk Recept voor een lekker zelfgemaakt Appelhapje mmmmmmmmmmmmmmm

Wat heb je nodig?

  1. Kookpan met deksel
  2. Staafmixer of blender
  3. Snijplank
  4. Schilmes
  5. Bewaarbakjes
  6. Appels
  7. Water


Was eerst je handen, dan was je de appels af en dep ze droog met keukenpapier.

Schil de appels en verwijder het klokhuis.


Snijd de appels in kleine stukjes.

Doe de stukjes in de kookpan, en voeg water toe ( ik gebruik op 5 appels ongeveer 200 ml water) 



Zet de pan op het fornuis met de deksel erop, en laat de appelstukjes in 10 a 15 minuten gaar koken.



《Mocht het nou zo zijn dat de appelstukjes aan de pan vast zitten....maar zijn ze niet verbrand? geen paniek! voeg gewoon wat extra water toe》

Controleer de stukjes op gaarheid, prik met je mesje in de stukjes je voelt dan aan of alles lekker zacht is.

Als alle stukjes gaar zijn haal je de pan van het fornuis, en laat je de appelstukjes afkoelen zo ongeveer 5 a 10 minuten.



Nu kun je de stukjes gaan pureren met de staafmixer of in de blender. Voor een baby van 4+ maanden is het belangrijk om het zo glad mogelijk te maken... je kan een beetje water toevoegen om het tot een egale smurrie te maken. Is je kindje al ietsjes ouder mag het prutje steeds wat groffer.



Nu kun je het lekkere appelprutje in de bewaarbakjes doen.《 tip: Ik gebruik een leeg potje voor 6 maanden aangezien mijn zoontje 6 maanden oud is, maar zo hoef ik ook niet alles af te wegen hihi》



Nu je bakjes gevuld zijn kunnen ze nog verder afkoelen. Zijn ze goed plak er dan een labeltje op met wat het is en wanneer je het hebt klaargemaakt.  (stukje papier met een plakbandje) Nu kun je het in de vriezer doen en blijft het 6 maanden goed!


Mmmmmmm kan je ukkie lekker smullen!!

1 appel is ongeveer 100 gram maar tja de ene appel is iets groter dan de andere dus ik heb voor 2 hapjes a 200 gram p/s 5 appels gebruikt. 

Hoeveel per hapje: 

(ieder kind is anders dus kijk naar zijn of haar behoefte)

4+ maanden =100gr per hapje

6+ maanden = 200gr per hapje

Het blijft 2 dagen in de koelkast goed en 6 maanden in de vriezer ; -). Ik vries veel in lekker makkelijk toch?! Wat leuk dat je dat ook doet x

8 jaar geleden

Makkelijk! Mischien iets voor mijn meneertje die geen fruit eet.. Dit had ik nog niet geprobeerd! En als je het kookt blijft het lang goed toch? Of vries je het in? Ik zet om de week ooj recepten online hier! Check them out als je dat leuk vind! :)