Snap

Instortingsgevaar aanwezig deel 2

Het is weer zover. Niet lang terug besloot vriendlief weg te gaan en ons achter te laten en nu weer

Mannen zijn echt niet te geloven. Vorige keer heeft ie ons 1,5 week alleen gelaten omdat hij na moest denken. Uiteindelijk is hij weer thuis gekomen en na een heel gesprek samen besloten er voor te gaan. Ja ik weet het, misschien niet de meest verstandige keuze maar m'n gevoel gaf wat anders aan en denk ook aan de kids.

We hadden toen ook afspraken gemaakt dat als er irritatie aanwezig zou zijn een van ons een rondje zou lopen of ergens anders zou gaan zitten maar niet in dezelfde kamer. Nu was het gisteravond weer zover. Ik was lichtelijk geirriteerd en gaf het ook bij hem aan dat als onze kleine meid haar voeding had gehad ik boven zou gaan zitten. Hij gaf aan dat hij van plan was om te gaan lopen. Ook goed en dat zei ik ook. Ipv dat dan ook te gaan doen blijft hij dingen vragen en loopt de irritatie hoger op. Vraagt hij op een gegeven moment of hij nog binnen kan komen als thuis komt en ik zeg moet jij weten (niet goed om te zeggen maar liep aardig hoog op bij mij). Vervolgens vraagt hij het nog een keer en ik zeg tegen hem dat als hij rustig is hij gewoon binnen kan komen. Krijg k te horen dat hij dan beter weg kan blijven want hij wordt toch niet rustig en gaat zijn tas pakken.

Is het nou echt zo'n schijtbak die zijn verantwoordelijkheid niet durft te nemen als echte vent of is er meer aan de hand? Ik weet ondertussen ook niet meer wat ik moet doen, hem terug in huis laten of naar mijn verstand luisteren en er gewoon mee stoppen?

6 jaar geleden

Lastige situatie waar je in zit. Er zullen genoeg mensen zijn die denken te weten wat je het beste kunt doen maar uiteindelijk ben jij de enige die een keuze kan maken. Probeer ook vooruit te kijken en niet alleen te denken aan het hier en nu. Maak voor jezelf een plan voor ALS je ervoor kiest uit elkaar te gaan. Kun je alles voor jezelf op een rijtje zetten indien je er alleen voor komt te staan? Als je dat duidelijk hebt dan kun je gaan afwegen. Vind jij dat je relatie de moeite waard is om voor te vechten en ten koste van wat? Wat voor voorbeeld wil je aan je kindjes meegegeven op relatiegebied? Het eerste uitgangspunt is altijd dat kinderen beter af zijn met beide ouders samen maar dit is lang niet altijd het beste. Heel veel sterkte!