Snap

Inrichten babykamer

Het inrichten van de babykamer is een leuke, maar flinke klus.Inrichten babykamer. Hier vind je leuke ideeën, handige tips en inspiratie voor het inrichten babykamer.
Het inrichten van de babykamer is een leuke, maar flinke klus. Als je een kindje verwacht is het natuurlijk een en al zweven op een grote roze (of blauwe) wolk. Maar er zijn ook een aantal zaken die geregeld moeten worden voordat je gaat bevallen. Bij het inrichten van de babykamer moeten een aantal keuzes gemaakt worden. Kies je voor een roze of blauwe kamer of ga je meer voor een neutrale kleur? en wat is jullie budget?

Wanneer inrichten babykamer?

Als je besluit om je baby gelijk zijn eigen babykamertje te geven, is het wel zo fijn als deze af is voor je je kleine spruit mee naar huis neemt. Dus wanneer is het nu een geschikt moment om te beginnen met de inrichting van je babykamer? Als je graag het geslacht van je ongeboren kindje wilt weten, is het handig om te wachten tot na de 20-weken echo. Tijdens deze echo kan namelijk vaak gezien worden wat het geslacht is van je kleine.

Ook is het fijn om de babykamer zo rond de 32ste week van je zwangerschap af te hebben. Vanaf dit moment begint je buik toch wel groot te worden en kan het doen van klusjes lichamelijk te veel van je vergen.   

Babykamer inrichten: wiegje of ledikant?

Op het moment dat je begint met de inrichting van je babykamer moeten er een aantal keuzes gemaakt worden. Welke kleur wil je centraal stellen in je babykamer? Welke kleur meubels wil je graag en wil je een wiegje of een ledikant? en wat is jullie budget?

De keuze tussen wieg en ledikant is lastig. Een wieg is klein en kan gemakkelijk de eerste dagen na de geboorte in je eigen slaapkamer blijven staan, maar een ledikant is ook prima geschikt en zo heb je geen dubbele spullen straks. Moeders vinden het vaak fijn om hun kleine eerst eventjes een tijdje op hun eigen kamer te houden voordat hij of zij definitief naar de eigen kamer gaat. Dan is een wieg weer erg makkelijk. Deze is een stuk kleiner en neemt minder ruimte in beslag. Sommige moeders kiezen voor een wiegje omdat het hen een stuk warmer en knusser lijkt in die eerste maanden.   

Commodes voor de babykamer

Wat ook nog weleens wat vragen oplevert is een commode. Een commode is een handig stuk meubilair. Je gebruikt deze vooral om je kleine op te verschonen, maar het is ook handig om je baby op aan te kleden en af te drogen na een badje.

Maar waar moet een handige commode precies aan voldoen? Het is vooral fijn al deze een aantal opberglaatjes of kastjes heeft. Zo kan je de belangrijkste spulletjes gemakkelijk kwijt en kan je er ook heel eenvoudig weer bij. Daarnaast is het handig als de commode niet te laag is. Zo tussen de 90 en 105cm is de ideale hoogte. Dan krijg je geen last van je rug als je bezig bent met het verschonen van je baby.

Een aankleedkussen op je commode is ook een vereiste. Zo ligt je kleine lekker zacht. Zorg er wel voor dat de zijkanten wat hoger zijn zodat je kindje niet van het kussentje af kan rollen.

Aankleding en inrichten babykamer

We hadden het er net al even over: welke kleur ga jij kiezen voor de babykamer? Zodra je het geslacht weet, kan je besluiten of je een roze of blauwe babykamer wilt. Je kan ook kiezen voor een neutrale kleur als je dat mooier vind.

Om te zorgen voor een specifieke stijl in je babykamer is het leuk om een complete babykamer aan te schaffen. Dit is een set van meubels met vaak een ledikant, commode en kast. Zo passen alle meubeltjes bij elkaar en vormen ze één geheel in je babykamer! Voor goedkope babykamers is Marktplaats zeker een optie.

Schattig printjesbehang of mooie muurstickers geven de babykamer extra sfeer. Je kan hele mooie muurstickers ontwerpen met de naam van je kleine of een unieke tekst die je zelf hebt geschreven.   

Inspiratie/ideeën inrichten babykamer

Voor je begint met het inrichten van je babykamer moet je natuurlijk eerst inspiratie en leuke ideeën opdoen voor je babykamer. Tegenwoordig kan dat heel makkelijk. Je kan op internet via een zoekmachine zo een heleboel voorbeelden van babykamers vinden! Dit zijn echter wel babykamers die zijn ingericht door stylisten dus ze zijn vaak ook heel groot en prijzig.

Je kan ook naar een paar meubelzaken gaan om ideeën op te doen. Soms is het lastig om via een plaatje in te schatten hoe groot iets daadwerkelijk is en zie je het pas goed op het moment dat je het ook in werkelijkheid ziet.

Tijdschriften zijn tevens prima voor de nodige inspiratie. Je kan een willekeurig woontijdschrift doorbladeren voor tips. Vaak staan hier dan geen babykamers in, maar je kan wel een bepaalde stijl uitkiezen voor je eigen babykamer.

  


Waar heb jij je inspiratie vandaan gehaald bij het inrichten van de babykamer? Reageer ook!

9 jaar geleden

Wij houden van neutrale kleuren en hebben mooie witte meubels gekocht, ook alvast een grote kledingkast voor de toekomst. Achter de witte meubels komt de lichtgrijze wand in de babykamer, dat staat vast super mooi! De meubels hebben we via marktplaats aangeschaft, we wisten al wat we ongeveer wilden hebben. De meubels zijn nog als nieuw, daar hebben we wel opgelet. De kamer is nog niet klaar, eerst nog verven en dan kunnen de meubels er eindelijk in!

10 jaar geleden

Bij het maken van de baby kamer hebben wij er voor gekozen dat de meubels mee kunnen groeien. Zo is de kast alvast een grote kast geworden en niet zo`n schattige babykast. Was misschien een jaar iets minder schattig maar wel heel practisch dat ook de grote voorraad met maanddozen luiers, doekjes en voeding erin konden. Nu zit hij vol speelgoed en natuurlijk de kleding!