Snap

Hieperdepiep voor mijn prachtige dochter!

​Lief, mooi meisje met je mooie blonde haartjes, dit is een brief aan mijn prachtige dochter!

Mijn lieve, mooie, vrolijke meisje,

Wat ben ik er ongelooflijk trots op dat jij mijn dochter bent en ik jouw mama mag zijn!

Toen ik zwanger van jou bleek te zijn, hoopte ik stiekem wel dat je een meisje was. Een jongen was natuurlijk ook goed geweest, maar het leek mij zo ontzettend leuk om allemaal mooie jurkjes te kopen en jouw kamer mooi roze te maken. Gelukkig is dit nu ook jouw lievelingskleur, komt dat even goed uit!

Toen je in mijn buik zat had ik al sterk het idee dat je een meid was, het voelde gewoon anders dan bij jouw broer. Papa en mama waren dan ook voornamelijk bezig met het vinden van een mooie naam. We dachten deze naam al snel gevonden te hebben, je zou Lizzy gaan heten, maar toen papa en mama na de echo naar huis reden en tegen elkaar zeiden: “We krijgen een dochter, Lizzy”, keken we elkaar aan en zeiden we: “Nee, dat gaat het toch niet worden”. Nu ik naar je kijk, ben je ook echt geen Lizzy!

Jouw bevalling was, hoewel je een dikke poeperd was, toch een ‘fluitje van een cent’. Het ging heel snel, maar was goed te behappen. Het eerste wat de verloskundige zei toen ze jou zag was: “Wooh, die gaan we eerst eens op de weegschaal leggen”. En wat bleek.. je was maar liefst 4635 gram, bepaald geen kleintje inderdaad. Heel veel baby om van te houden! Dat houden van is de jaren daarna alleen nog maar meer geworden.

Wat was je een heerlijke baby, niet altijd even gelukkig aangezien je een koemelkallergie had, maar ondanks dat lachte je altijd! Je was ons zonnetje in huis en dat ben je nog steeds. Het maakte niet uit wie er binnen kwam, jij trakteerde diegene altijd op een stralende lach, heel bijzonder vond ik dat altijd. Nog steeds ben je een heel vrolijk en lief meisje, een meisje wat het liefst de hele dag lacht, jij ziet ook overal het positieve van. Hou die prachtige eigenschap de rest van je leven vast lieve schat, het maakt je zo’n ontzettend mooi mens.

Vandaag is de dag waar jij al lange tijd naar uitkeek, jouw 5e verjaardag. Maar wat een prachtige dag had moeten worden, wordt helaas overschaduwd door een vervelende griep. Wat een ontzettende pech lief mopje van mij, maar wat heb jij je goed staande gehouden vandaag. Net, toen ik je even lekker naar bed bracht voor een middagslaapje, zei je tegen mij: “Mama, het feestje van mijn broers was veel leuker, want toen was ik niet ziek. Maar ik ben wel heel blij met jullie prachtige cadeau”. Hoe ziek je ook bent, jij blijft andere mensen complimenten maken, hoe bijzonder is dat!

Mama is zo ontzettend trots op jou, ik kan nog wel 10 kantjes volschrijven met redenen waarom. Je bent mijn prachtige dochter en ik zou jou voor geen goud meer kunnen en willen missen. Jij hebt ons leven verrijkt en al jouw ervaringen en wijsheden zorgen ervoor dat je dat ook met ons blijft doen. Papa noemt jou ook weleens ons prinsesje, maar zeker niet met een negatieve toon daarbij. Je bent een prachtmeid die deze titel zeker verdiend en daarom geeft hij die aan jou.

Lieve schat, ik hou ontzettend veel van jou!

Dikke kus,

Mama

7 jaar geleden

Dank je wel!

7 jaar geleden

Het is echt een schatje inderdaad. Toen al en nu nog meer :-)

7 jaar geleden

Dank je wel!

7 jaar geleden

Aaaah!! Nog gefeliciteeeeeerd!!!!