Snap

Geschrokken: Haar om het teentje van Jaxx

Vanmorgen schrok ik me helemaal kapot: Het teentje van Jaxx was flink rood en leek vast te zitten aan zijn sokje!!!

Toen ik Jaxx uit bedje haalde vanmorgen, merkte ik direct dat er iets niet klopte: Hij was erg onrustig... Ook flink rode wangen en huilerig. Ik pakte hem op en liep een rondje over de bovenverdieping. Dat werkt eigenlijk altijd... Maar vandaag niet. 

Mijn volgende gedachte was: een vieze luier misschien? Ik legde hem op het verschoonkussen en ritste de slaapzak open, hop romper los en sokjes uit. Toen schrok ik me wezenloos...........

Zijn middelste teentje was helemaal omringd door een haar die heel strak zat. Felrood en een beetje ontstoken zag het er uit.Toen ik er aan wilde komen om het los te maken, zette hij het op een huilen. Correctie: krijsen!

Vrij snel kreeg ik het los, maar de diepe afdruk en het rode bleef zitten. Op internet gezocht: dit heet een haar tourniquet kennelijk. Gelukkig waren we er op tijd bij, stel je eens voor dat er blijvende schade is?!

Dus mede-mama's en papa's opgelet: Check regelmatig de voeten van je kindje!

(de foto is van internet, wikipedia. In alle hectiek namelijk geen eigen foto meer kunnen maken), 

6 jaar geleden

Ik zag laatst dit voor ij komen Bel altijd eest de huisarts voor je zelf draadjes gaat verwijderen. Dit kan levens gevaarlijk zijn. https://www.trouw.nl/home/het-gevaar-van-kleine-losse-draadjes~a1db2873/

6 jaar geleden

wij ook een keer meegemaakt, mijn dochters vinden het fijn als ze willen slapen of moe zijn met hun haar draaien. 1x bleef een haartje vast zitten, gelukkig kwam ze gelijk maar was wel even puzzelen voordat we het gevonden hadden.2 minuten het leek wel uren