Snap

De geurtjes spons: mijn baby

Heb je een luchtje op? Vraagt mijn man aan mij. Aangezien ik erg gevoelig ben voor alle luchtjes en parfum is dit een aparte vraag.

Natuurlijk kent mijn man mij goed en weet dat ik nooit parfum op spuit. Misschien was hij daarom licht verwonderd dat ik een beetje bloemig rook. Het was natuurlijk het luchtje wat zijn moeder op had. "Heb je met mijn moeder lopen knuffelen dan", meer als grap dan serieus. Maar nee het grote antwoord is, onze zoon heeft met oma zitten knuffelen en ik dus met onze zoon. En nu heb ik gemerkt dat onze zoon, waarschijnlijk baby's in het algemeen net een spons zijn wat betreft luchtjes. Een keer onder de oksel van mijn man schuren met zijn hoofd en je raad het al. Dus ook knuffelen met oma's, tantes, schoonzusjes etc. Allemaal luchtjes die hij opneemt en die ik dan weer op hem ruik en aan mij afgeeft. 

Gelukkig zijn de meeste luchtjes die mijn schoonmoeder heeft lekker. Ik heb een gevoelige neus en vind de meeste luchtjes heel vies ruiken, vooral als er weer eens een dame langs loopt die het een goed idee vond om een bad te nemen in haar parfum dan het licht op te spuiten (Dames, kijk de aflevering van "Meer voor echte mannen" van Maxine Hartmann over parfum). Ik heb ooit eerlijk tegen mijn eigen moeder gezegd dat ik haar parfum echt niet lekker vind, dus zij houdt hier rekening mee. Maar kan je ook tegen je schoonfamilie zeggen dat je liever niet hebt dat ze parfum dragen? Of iedereen die onze erg sociale zoon wil oppakken en knuffelen?

Een tijdje geleden was onze zoon bij oma (zijn overgrootoma) op bezoek en er was een zus van mijn schoonmoeder op bezoek en de zuster vond mijn zoon ook een schatje. Dus toen hij thuis kwam rook hij naar minimaal 4 verschillende parfums. Wat een hel voor iemand met een gevoelige neus, terwijl ik de geur van mijn kleine man gewoon heel lekker vind. Ik moet waarschijnlijk gewoon accepteren dat onze zoon een kleine geurspons is, hem in bad doen en stoppen met zeuren.

7 jaar geleden

Ja dat roken is ook verschrikkelijk ja.

7 jaar geleden

Maar herken idd de parfum baby wat je zegt ook! Kind ruikt elke heel anders als het maar eventjes bij een ander is geweest

7 jaar geleden

Wat ik dan ook verschrikkelijk vind, mijn zusje en haar man roken: dus als ze mijn baby even vasthouden heb ik daarna een rookruikend kind.. Ik heb tijdens de zwangerschap van m'n eerste gevraagd of wanneer ze zouden komen op kraamvisite: om even een schoon T-shirt aan toe doen (de pleuris brook uit!) Heb nu 2 kids: en ze roken niet als ze bij ons komen hoor; maar het zit gewoon in hun poriën.. Bleh