Snap

Begrijpt hij dat nu al of valt het mee

Weer is even iets om over te schrijven. Komt het je bekend voor of niet?

E. Is nu 16maanden oud en doet dit al even.Maar wat kan hij al goed luisteren. Hij begrijpt erg veel. Het leven is geen wedstrijd maar ik kan me dat van R. Niet (meer) herinneren.

Als ik tegen hem zeg: kastje dicht, ga maar liggen, nee niet aankomen, jasje aandoen (dan rent hij gauw weg omdat hij het niet wil haha) , opruimen, terug leggen. Zo kan ik nog wel even door gaan. Als hij savonds de fles krijgt zeg ik tegen hem : " Loop maar naar bedje toe"  dan doet hij dat. "Ga maar op de bank liggen dan verschoon ik je luier" dan doet hij dat.

Ook onze omgeving valt het erg op. Hij komt ook aan je been hangen als hij gepoept heeft. 

Ben wel benieuwd of dit normaal is of niet? En zo niet dan maakt het nog niet uit. Ieder kind zo zijn eigen tempo. Ik denk ook wel dat het komt omdat hij de 2e is.

6 jaar geleden

Even over je laatste zin: Dit soort antwoorden zal hij niet zelf verzinnen, maar moet hij (vaker) van een van de ouders gehoord hebben! Het klinkt nu misschien nog leuk en eigenwijs, maar ik zou hem daar toch in corrigeren.

6 jaar geleden

Ja herken het zeker. Onze kinderen snapte, volgens andere mensen, ook snel wat bedoelde en voerde het keurig uit. Ik vind/vond het gewoon normaal. Maar er zijn mensen die het snel/knap vinden

6 jaar geleden

Onze dochter is nu ook 16 maanden en sinds een paar weken doet ze dit ook. Ze snapt wat ik vraag maar doet uiteraard niet altijd wat er van der verwacht word. Onze dochter is trouwens de 1ste

6 jaar geleden

Mijn jongste deed dit ook vrij vroeg. Korte dingen begreep hij en deed hjj zonder morren. Nu is hij 2enhalf en begin ass specifiek gedrag te vertonen maar met hem tob ik al vanaf het begin. Mijn oudste die deed dus gewoon niks, nu opeens doet hij 8/10de keer wat ik vraag en 1/10 krijg ik als antwoord ik ben je hond niet en het andere antwoord is zie ik eruit als een schoonmaker? En hij is pas 3 haha