Blog header image

Ruziënde ouders naar rechter om vaccinatie kind(5)

Het hof heeft bepaald dat kind (5 jaar) wél gevaccineerd mag worden

Tja… laat jij je kind vaccineren of niet? Een beslissing waar veel ouders tegenaan lopen. Maar dat deze beslissing voor knallende ruzie zorgt binnen één gezin... dat komt niet veel voor! De ouders waren het zó niet met elkaar eens dat de moeder besloot naar het gerechtshof in Den Haag te stappen. De vader wilde zijn vijfjarig kind laten vaccineren, terwijl de moeder hier fel op tegen was.

De moeder wilde niet dat haar kind deelnam aan het Rijksvaccinatieprogramma vanwege haar geloofsovertuiging en 'vrije' levenswijze. Ze was hier zelfs zo op tegen dat ze besloot om in hoger beroep te gaan. De vader wilt namelijk wél dat zijn kind gevaccineerd wordt.

Het gerechtshof in Den Haag heeft, ondanks de mening van de moeder, besloten dat het in het belang van het minderjarig kind is om deel te nemen aan het Rijksvaccinatieprogramma. Het hoger beroep van de moeder is dan ook afgewezen, na advies van de Raad van de Kinderbescherming. Met de uitspraak wilt het hof de gezondheid en veiligheid van het kind voorop stellen. En hier is het volgens hen het Rijksvaccinatieprogramma een belangrijk onderdeel van.


Heb jij je kind laten vaccineren? Laat het ons weten in de reacties.Bron: Hart van Nederland

5 dagen geleden

Nee niet gevaccineerd, ik wilde dit absoluut niet en ik heb mij ook heel goed verdiept in het niet en wel vaccineren & wat te doen bij kinderziektes. Papa wilde wel vaccineren, ik heb hem mijn visie uitgelegd & heb gevraagd zich dan ook te verdiepen in het wel en niet vaccineren maar dat wilde hij niet.. dus ja dan is de keuze snel gemaakt… voorbereiden is het halve werk

5 dagen geleden

Och och