Snap

Mamaplaats Influencer Netwerk interview #8: Esther&Debbie

We gaan elke maand een of twee influencers in de spotlight zetten! Esther (@Vajenraffsp) en Debbie (@moedertjeohhh) delen dit keer hun verhaal. Tijd om ze wat beter te leren kennen

EstherWaaruit bestaat je gezin?

Bart, zaterdag 39 jaar,  ikzelf, Esther, 32 jaar, bonuszoon Tygo, 12 jaar - bonusdochter Nikki, 10 jaar - Vajèn, 4 jaar en Raff, 7 maanden.

Noem 3 feitjes over jezelf.

- ik ben absoluut geen knutselmoeder (heb gelukkig ook niet echt een knutselkind)

- ik heb mijn beste vriendin via Instagram leren kennen

- ik wil nog een baby

Hoe zie jij jezelf als moeder?

Ik denk dat ik een hele makkelijke moeder ben. Misschien heb ik daarom ook vrij makkelijke kinderen? Geen idee, maar ik vind veel goed en maak van weinig dingen een groot probleem. Is Vajèn gevallen en heeft ze pijn? Ik schiet niet in de mamapaniek modus, maar ik vraag of het lichaamsdeel wat pijn doet eraf gehaald moet worden in het ziekenhuis. Zo niet, dan gaat het wel... Ook een beetje een sarcastische moeder dus eigenlijk. Met een ruggengraat van lik m'n reet. Ik gun ze gewoon alles en ga door het vuur voor ze. Kom je aan mijn kinderen, dan kom je aan mij!

Wat vind jij het leukste en minst leuke aan het moederschap?

Dat is voor een peuterfase weer heel anders van voor een babyfase. Dus bij Vajèn; het leukste is dat ik voor de rest van mijn leven een beste vriendin heb. We hebben samen hele gezellige en liefdevolle momenten, die zijn zoveel waard. Wat minder leuk is, is dat mijn dochter werkelijk geen 5 minuten haar mond houdt. De he-le dag staat die kwebbel aan. Natuurlijk is dat vaak geweldig, maar soms......

Met Raff vind ik het enorm genieten om weer een baby in huis te hebben. De lieve schat vindt alles goed en geeft iedereen een grote glimlach. Het minst leuk zijn natuurlijk de schijtluiers. Bijna elke dag knip ik wel weer een doordrenkte romper door die weer in de prullenbak beland. Bah.

Over het algemeen is het, naar mijn mening, het mooist om zoveel liefde te kunnen voelen en geven. Wat minder is, is de constante zorgen die je vanaf dag 1 om je koters hebt.

Wanneer en waarom ben je begonnen met Instagram?

Dat is inmiddels zo'n 3 jaar geleden. Ik kocht twee korte broekjes bij Sjanz (die toen nog geen webshop had, maar op bestelling kleertjes maakte). Ik maakte er een foto van en liet deze zien. Zij heeft me overtuigd om er iets mee te doen, dus heb ik een apart account aangemaakt. Het is een heel verhaal, goed idee om hier een keer een blog aan te wijden!

Wat vind je het leukste en minst leuke aan Instagram?

Het leukste sowieso alle leuke samenwerkingen en contacten. Er zijn een aantal meiden die ik inmiddels echt m'n vriendinnen noem, dat is toch geweldig?

Minst leuke is de walgelijke moedermaffia (alleen dat woord al....). Soms krijg ik echt berichten waar m'n broek van af zakt. #doeslief

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Geenstijl. Soms zie ik weleens feeds waar alles klopt. Foto's in dezelfde stijl, alles past bij elkaar, prachtig. Meeloper als dat ik ben, probeer ik dat ook weleens. Maar het lukt me niet. Het is een rommelig zooitje, die feed van mij. Maar dat zorgt er ook wel voor dat ik gewoon kan plaatsen wat ik wil. Dat is eigenlijk veel leuker dan een mooi geheel, toch?

Hoe is het je gelukt zoveel volgers te krijgen?

Een tijdje geleden was er een aanbieding. Ik kon 4K volgers kopen voor een paar tientjes. Dat kon ik niet aan me voorbij laten gaan.

Geintje natuurlijk. Geen idee, het is langzaamaan zo gelopen. Sinds de zwangerschap en geboorte van Raff zijn er wel echt een hoop volgers bij gekomen. Als ik dat nou nog een keer of vier doe, krijg ik vanzelf die 10K.

Wat vind je leuk aan de samenwerking met Mamaplaats?

Ik vind het leuk om af en toe een lekkere blog te schrijven. Soms is het even zoeken naar inspiratie, maar niet elke blog hoeft een beladen onderwerp te hebben. Er is genoeg om over te schrijven. Ook de samenwerkingen met andere merken, via Mamaplaats, zijn top. 

DebbieWaaruit bestaat je gezin?

Ons gezin bestaat uit onze drie meiden, Saar van 8, Kiki van 5 (pleegdochters) en Bobbi van 3,5 en uiteraard mijn grootste liefde en beste vriend Jef!

Noem 3 feitjes over jezelf.- Ik durf de snelweg niet op en rij geen schakel auto 🙈

- Eet geen waterijsje waar ik bij ben, ik kan er gewoon niet tegen, het woord alleen al geeft me kippenvel!

- Ik heb endometriose en ben daardoor altijd in strijd met mijn eigen hormonen.

Hoe zie jij jezelf als moeder?

Ik zie mezelf als een lieve moeder. Die echt haar best doet, maar soms het gevoel heeft dat ze tekort schiet en altijd vind dat het beter kan of moet.....maar misschien hoeft het niet altijd een 10 te zijn.

Wat vind jij het leukste en minst leuke aan het moederschap?

Het leukste aan het moederschap vind ik ook gelijk het minst leuke! Ik vind de drukte gezellig, maar ook pittig, maar als ze er niet zijn dan is het weer te stil! Verder geniet ik het meeste van de uitjes met het hele gezin, pas dan voelt het compleet!

Wanneer en waarom ben je begonnen met Instagram?

Ik ben bijna twee jaar geleden begonnen, gewoon in een opwelling eigenlijk! Nooit verwacht dat het zo leuk en verslavend zou zijn!

Maar het mooiste zijn de contacten en de vriendschappen die zijn ontstaan door insta! Zoals mijn bestie Esther die ook nog eens om de hoek bleek te wonen! Het minst leuke vind ik dat sommige mensen denken dat je zelf niks koopt en alleen maar post wat je krijgt! Of lelijke reacties op een blog, een mening snap ik wel, maar echt lelijk doen, wat bereik je daarmee? Reageer dan gewoon niet denk ik dan!

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Geen stijl? Ik doe echt maar wat! Al merk ik wel dat ik donkere foto’s mooier vind dan lichte, dat zie ik ook terug op mijn feed! En wat kleding stijl betreft vind ik heel veel leuk! Een beetje stoer, niet te te strak daar hou ik van!

Hoe is het je gelukt zoveel volgers te krijgen?

Haha zoveel volgers?! Dat valt wel mee toch! Ook dan zeg ik weer: ik doe maar wat! Ik kijk zelden tot nooit naar statistieken. Het boeit me niets wanneer of hoe laat ik iets post en doe vooral wat ik leuk vind! Ik denk wel dat ik door pleegzorg wat meer volgers heb gekregen! En dat vind ik ook echt wel leuk, ik hoop zo andere pleegouders te inspireren, want hoe lastig het soms ook is, het is ook zo mega prachtig en waardevol.

Wat vind je leuk aan de samenwerking met Mamaplaats?

Het leuke aan mamaplaats vind ik dat ik gewoon jezelf kan zijn! Ik mag en kan schrijven als ik wil. Daardoor blijven de blogs ook echt en puur denk ik! En ja ik vind het natuurlijk ook heel leuk dat we door mamaplaats leuke samenwerkingen hebben!