Snap
  • Nieuws
  • Interview
  • influencers
  • spotlight
  • beterlerenkennen
  • mamabloggers

Mamaplaats Influencer Netwerk interview #6: Lianne & Roos

We gaan elke maand een of twee influencers in de spotlight zetten! Lianne (lvdvlugt) en Roos (liefs_van_roos) delen dit keer hun verhaal. Tijd om ze wat beter te leren kennen.

Lianne

Waaruit bestaat je gezin? 

Ons gezin: papa Sven, 32 jaar, mama Lianne, 30 jaar, Mees van drie jaar oud en Vive van twee jaar oud. En... ruim veertien weken zwanger van een meisje! Dus in december zijn wij met z'n vijven!

Noem 3 feitjes over jezelf.

Mijn nagels zijn altijd voorzien van een kleurtje! Ik vind het niet erg om zonder make up de deur uit te gaan, maar zonder kleurtje op mn nagels kan echt niet haha.Ik ben een kwart indo! Dol op de zon! En heb ook snel een kleurtje! Grappig feitje is dat je dit ook onwijs bij Mees ziet en bij Vive weer wat minder.Mijn ochtend begint met een koffie, zonder heb je precies niets aan mij!

Hoe zie jij jezelf als moeder?

Als een leuke, lieve en gekke moeder! Hoop dat de kids net zo zien, maar volgens mij wel! Bij mij mag redelijk veel, geen zin in onzin discussies of het moeilijk doen om het moeilijk doen. In dat laatste ben ik overigens onwijs goed, maar niet met de kids 😉! Ik ben ontzettend gek op ze, mis ze als ze naar het kinderdagverblijf zijn en zie nu al onwijs op tegen de basisschool. Tuurlijk vind ik het echt wel heel lekker dat ik af en toe ook even rust heb en ze even naar school of opa en oma zijn. Maar niets leukers dan het maximale uit elke dag halen met een hoop gelach en gezelligheid!

Wat vind jij het leukste en minst leuke aan het moederschap?

Minst leuk; by far, de zorgen! Ik vind het 24/7 aan staan echt wel heel pittig! Ben continu met de kids bezig en zie in 2153256 dingen gevaar en altijd bang dat er iets gebeurt. Maar dat weegt echt niet op toch het leukste, ik vind moeder mogen zijn echt het allermooiste wat er is. De liefde, de inzichten en het maximaal genieten vind ik zo bijzonder en mooi.

Wanneer en waarom ben je begonnen met Instagram?

Heel lang geleden haha! Volgens mij toen ik zwanger was van Mees en zo is dit heel langzaam gegroeid. Ik vind het leuk om af en toe wat te delen, doe dit meestal zo'n 2/3 per week. Vind dat het ook gewoon leuk en echt moet blijven.

Wat vind je het leukste en minst leuke aan Instagram?

Het leren kennen van heel veel leuke meiden, de gesprekken die je krijgt na het plaatsen van een heel simpele stories en de herkenbaarheid bij andere mama's! Ook leuk, het opdoen van inspiratie, tips die worden gedeeld en het meedenken van iedereen. Minder leuk? hmm.. het soms ''moeten'' plaatsen omdat ik vind dat dat een beetje hoort.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Een gezellig bundeltje foto's die in het heel kort veel gezelligheid laten zien uit ons leven! Niet per se een stijl, gewoon plaatsen wat ik leuk vind!

Hoe is het je gelukt zoveel volgers te krijgen?

Elke week komt er wel een klein aantal volgers bij, maar dit gaat heel gestaag. Vind het gewoon leuk om af en toe wat te posten en de interactie die je hebt! En eerlijk is eerlijk, een dikke buik doet het ook goed 😉!

Wat vind je leuk aan de samenwerking met Mamaplaats?

Vind het nog steeds leuk om af en toe te bloggen! Ook is dit een mooie plek om mooie samenwerkingen aan te kunnen gaan, wat allemaal heel soepel loopt! En natuurlijk een heel gezellig team!!Roos

Waaruit bestaat je gezin? 

We zijn een gezinnetje van 5. Sander en ik zijn al ruim 14 jaar samen. Samen kregen we binnen 3 jaar, 3 jongens. Lev (2015), Ezra (2016) en Eden (2018). Lev overleed 17 minuten na zijn geboorte maar hij is verweven in ons leven en gezin. Voor ons hoort hij erbij. Voor de buitenwereld zijn we een gezinnetje van 4.Noem 3 feitjes over jezelf.Ik kom uit een groot gezin. 4 broertjes en een pleegbroertje. Binnenkort komt er nog een pleegbroertje of zusje bij! Inmiddels hebben we bijna allemaal een partner en zijn we met z'n 13en. Met elkaar aan tafel eten is er dus niet meer bij. Ik hou van een opgeruimd huis waar alles georganiseerd is. Ik doe daar erg mijn best voor, maar met 2 jongens en een man met ADHD soms erg lastig. Ook kan ik zelf een enorme troep maken en ben soms te lui om dingen om te ruimen. Of ik heb er gewoon geen tijd voor. Ooit is het allemaal georganiseerd en gestructureerd. Tot die tijd blijf ik dromen.Ik woon in het dorp waar ik opgroeide. Vanaf mijn eerste woon ik in een Drents dorp, Zuidlaren. Het meest groene dorp van Europa.Ik ben samen met mijn buurjongen van vroeger, mijn beste vriendin leerde ik in 2000 kennen in de brugklas in het dorp en Ezra gaat vanaf augustus naar dezelfde basisschool als waar ik zelf zat. Ik denk niet dat we hier ooit weggaan.Hoe zie jij jezelf als moeder?Ik kan soms best onzeker zijn over hoe ik mijn rol als moeder vervul, maar stel ook hoge eisen aan mezelf. Te vaak ben ik moe! Toch denk ik dat ik een lieve moeder ben die luistert naar haar kinderen. Ik probeer altijd de tijd voor ze te nemen en ze te laten weten dat ik er voor ze ben. Soms vind ik het heerlijk om gek met ze te dansen of grapjes te maken. Ik hoop dat ze mij zien als een lieve mama op wie ze kunnen vertrouwen en die duidelijk en voorspelbaar voor ze is.Wat vind jij het leukste en minst leuke aan het moederschap?Het leukste vind ik het zien hoe gek mijn kindjes op mij zijn. Hoe ik voor hen hun hele wereld ben. Ezra die zegt hoe leuk een dag is geweest of eden die zijn armpjes om mij heen slaat en zegt: "vriend!" Het minst leuke aan het moederschap is het moeder zijn van een kindje dat er niet meer is. Het zien sterven van je eigen kindje zou geen ouder moeten overkomen. Wanneer en waarom ben je begonnen met Instagram?Mijn eerste foto op Instagram is van augustus 2011, al bijna 10 jaar dus. Vanaf 2017 werd ik actiever en zette ik mijn profiel openbaar. Wat vind je het leukste en minst leuke aan Instagram?Het leukste is 100% de vriendschappen en contacten die ik heb opgebouwd. De mensen die ik op Instagram leerde kennen zijn een groot deel van mijn leven geworden. Het minst leuke zijn de nare reacties en ontvolgers wanneer ik iets over Lev plaats, maar ook dat deel hoort bij mijn leven en ik kies er bewust voor die dingen ook te delen op Instagram.Hoe zou je jouw stijl omschrijven?Oeh lastig. Ik gebruik geen bepaald kleurthema of filter. Wel hou ik van warme kleuren. Ik zal nooit zomaar een foto plaatsen. Ik denk daar wel over na. Verder probeer ik altijd eerlijk en open te zijn dus ook over dingen die niet zo lekker lopen of troep in huis.Hoe is het je gelukt zoveel volgers te krijgen?Ik heb niet heel veel volgers zoals sommige bloggers. Ik denk dat mijn eerlijkheid en het laten zien van een realistisch beeld heeft gemaakt dat mensen mij zijn gaan volgen. Ik heb ook regelmatig leuke samenwerkingen en ook dat levert wel eens volgers op. Tot slot volgen ook veel moeders mij die een kindje zijn verloren. Ik hoor regelmatig dat mijn verhalen over Lev steunend zijn voor hen.Wat vind je leuk aan de samenwerking met Mamaplaats?Ik schrijf graag over ons leven. Mamaplaats is een hele fijne plek om dat te delen en door de samenwerking met Mamaplaats bereik ik daar een groot publiek mee. In de afgelopen periode heb ik meerdere samenwerkingen met Mamaplaats gedaan. Het meest trots ben ik op de huidige samenwerking voor Kinderhulp. Tuurlijk is het reviewen van producten te gek, maar dat ik mij op deze manier in kan zetten voor kinderen die leven in armoede is uiteindelijk het allermooist!