Snap

MAMA JE BUIK BORRELT

Mama je buik borrelt, mijn dochter kijkt mij verbaasd aan, komt de baby nu?

Ik zie mijn dochtertje met glunderende oogjes naar mij kijken, in de hoop dat ik zeg ja de baby is onderweg. Ik kijk haar vreemd aan wat ook ik ben verbaasd over het geluid dat mijn buik produceert. Bij elke diepe ademhaling begint mijn buik te borrelen alsof het overvol met water zit, terwijl ik nauwelijks wat gedronken heb vandaag. Diep inademen lukt al niet want wat ik gedaan heb geen idee maar mijn linker borst is pijnlijk bij elke diepe inademing. Ik merk dat de melkproductie al flink op gang komt nu al bij mijn 26 weken zwangerschap, dus de hele dag loop ik met gespannen borsten die nu al aan het lekken zijn. 

 Mijn dochter sprint naar haar vader, die er niet echt oor naar heeft. Die zal wel denken, ze stelt zich aan. Maar dan komt hij toch even luisteren " lek je ergens van binnen ofzo"? Hij kijkt mij verbaasd aan" bel even naar de verloskundige of de huisartsenpost dadelijk is er iets aan de hand". Met mijn medische achtergrond kan ik alleen maar logisch redeneren en soms moet ik dat juist niet doen want als je weet wat het allemaal kan zijn dan raak je alleen nog erger in paniek. Nee joh, het zal wel niks zijn het is gewoon wat vruchtwater met een kleine die flink salto's aan het maken is in haar prive zwembad. Morgen heb ik toch een controle bij de verloskundige gepland staan ik zal het dan wel vragen. Misschien teveel vruchtwater?

Papa heeft honger maar ik en de kinderen hebben bij mijn schoonmoeder al gegeten. Hij besluit een frietje voor zichzelf te gaan halen, wil je ook vraagt hij? Ik zou wel willen maar nee ik doe het niet, ik vermijd al elke spiegel en loop er snel voorbij, dus nee voor mij geen friet. Ik oefen nog wat woordjes met de oudste en besluit dat het dan tijd is voor die twee kleine dropjes om te gaan slapen. Terwijl ik naar bovenloop merk ik dat ik helemaal buiten adem ben, mijn hart helemaal op hol is en ik echt even bij moet komen voor ik verder kan. Zwangerschap/gewicht/slechte conditie, waar zal ik het aan wijten ?

Daar liggen ze dan beide in ons grote bed, al snel vallen ze in slaap en loop ik naar beneden om nog even te genieten van mijn vrije tijd. Meneer is ondertussen ook al thuis, zonder friet maar met Chinese noedels. Ook nu lig ik onderuit gezakt op de bank nog op adem te komen van de rit die ik naar beneden heb moeten afleggen. Ik zucht diep uit in de hoop dat ik weer wat lucht krijg.

Ik wil eigenlijk gewoon zo graag naar mijn bed, zodat ik mijn ogen kan sluiten ver in dromenland kan verdwalen en niks van deze lichamelijke kwaaltjes hoef te voelen. Dit is dan ook precies wat ik ga doen.. Ga je mee ? Hij heeft geen zin merk ik, hij wil liever blijven hangen maar hij verveelt zich en nog altijd ben ik bang voor een terugval en vooral als ik de zin ik verveel me hoor. Dan gaan echt mijn haren overeind staan. Na een beetje pushen gaat hij toch mee. Ik weet niet hoelang het duurde maar niet lang voordat ik vertrokken was naar dromenland.

Vandaag maar eens bekijken wat de verloskundige mij kan vertellen over het geborrel in mijn buik, ik denk zelf dat ik een groei echo zal moeten laten maken.

We zullen zien...

7 jaar geleden

haha, ze wist het zelf ook niet, de controles waren goed, misschien toch maag/darmen die flink aan het borrelen waren.... wie zal het zeggen.. het gaat gelukkig goed

7 jaar geleden

Enne? Gerustgesteld?

7 jaar geleden

Heel veel succes bij deverloskundige vandaag! Ben wel benieuwd wat het nou is...

7 jaar geleden

In de darmen zit ook water ;-) Drink maar eens een glas in 1x leeg en ga dan maar eens springen. Haha!