Snap

Culturen, rituelen en bijgeloof tijdens de zwangerschap

Over de hele wereld hebben we andere gebruiken, rituelen en bijgeloven. Bij de geboorte speelt zich dit veel af. Door de verschillende culturen doet iedereen het op een andere manier.

Respect In Nederland staan we op voor een zwangere in de bus, in Engeland kijken ze niet op of om. Weinig respect is er hier voor zwangere vrouwen. Terwijl in China en India de hele familie tijdens de zwangerschap er bij betrokken wordt. Ze zorgen voor eten en dat de moeder beschermd wordt tegen gevaren.

Moedervlek In Mexico geloven ze dat je tijdens je zwangerschap moet eten waar je zin in hebt, doe je dat niet dan zal je baby een moedervlek krijgen in de vorm van het eten wat je hebt vermeden. In Panama denken ze dat je altijd vers bereid voedsel moet eten tijdens de zwangerschap, natuurlijk erg gezond voor jou en je kind maar zij denken als je dit niet doet dat de baby krampjes krijgt en dat de moeder minder snel haar figuur terug krijgt. Ook vertellen ze hier zo min mogelijk over de zwangerschap, ze geloven dat het kind lelijker wordt hoe meer informatie ze verstrekken. In Cuba zal een zwangere nooit haar buik laten aanraken door iemand die ze niet kent of niet vertrouwd.  Veel culturen geloven ook in het boze oog. Ze denken dat iemand dan jaloers of slecht zal doen.

Geslacht In Zwitserland en de Verenigde Staten is men van mening dat een jongen, schoonheid aan de moeder geeft en bij een meisje neemt het af. Ook in Nederland zeggen sommige dit.

10 jaar geleden

Inderdaad het laatste, dat als iemand je buik aanraakt tijdens je zwangerschap (met verkeerde bedoelingen) dus kwaad bedoeld, dan kan dat schadelijk zijn voor de baby. Dat is waar mijn schoonfamily in geloofd, zigeuner cultuur ... toen mijn eerste geboren was, had ik in zijn reiswieg een kruisje hangen, omdat hij nog niet gedoopt was, kon dat ook schadelijk zijn voor de baby, en ik mocht van mijn schoonmoeder geen was ophangen na schemer ... ivm kwade geesten ... nou ja het is maar net waar je zelf in wilt geloven ...

11 jaar geleden

Haha wat erg. Ik heb 2 dochtertjes, maar mijn man vindt me alleen maar mooier geworden hahaha!!