Blog header image

Blog 54: Meegedaan aan de 'VIP zwangerschap'- challenge

Via Facebook zag ik een leuke challenge voorbij komen, waar ik me ook direct voor inschreef. Deze week was het zover..

Afgelopen maandag startte ik met de 'VIP zwangerschap'-challenge, georganiseerd door Zwanger van de tweede. Doel van deze challenge was optimaal te genieten en mindful zwanger te zijn van je tweede kindje. Want merken we niet allemaal dat een zwangerschap voorbij vliegt wanneer je al een kleine hebt rondlopen?


Dag 1 - 1 februari 2016

De opdracht van vandaag: strike a pose!
Met andere woorden, maak een mooi foto van je zwangere buik(je)! Want de tijd vliegt voorbij en voordat je het weet is er geen buikje meer om te fotograferen. 

Aangezien ik nog niet echt een buikje heb, vond ik deze challenge lastig. Maar uiteindelijk heb ik wel een foto gemaakt met mijn zoontje erbij! ;)


Dag 2 - 2 februari 2016
Weer een nieuwe opdracht: De baby-to-do checklist
Vandaag was het de bedoeling te kijken naar wat er allemaal nog geregeld of gekocht moest worden voor de tweede kleine. Of het nu ging om het aanvragen van je kraampakket of het inpakken van je vluchtkoffertje. Een hele nuttige opdracht dus.. 

Ik ben wat dit betreft nogal een regelkont. Alles wat ik tot nu toe kon regelen, had ik al geregeld. Kraampakket is aangevraagd, ik heb mezelf ingeschreven voor kraamzorg, geboortekaartjes zijn al uitgezocht, echo's al gepland.. Met andere woorden: deze challenge had ik al in the pocket ;)


Dag 3 - 3 februari 2016

De opdracht: Verplicht shoppen!
Zeker bij een tweede kindje heb je vaak nog heel veel spullen van de eerste. De opdracht van vandaag zette je zwangerschap weer even in de spotlight, want wat is er nou leuker dan iets te kopen voor je tweede kleine?
Het hoefde uiteraard niet iets groots te zijn, een rompertje of speeltje mocht ook. Het ging om het idee. 

Ook hier had ik al aan gedacht. Voor onze tweede kleine heb ik al twee nieuwe pakjes en een nieuw slaapzakje gekocht. Daarnaast heb ik afgelopen weekend (toevallig) alle kleding van onze zoon uitgezocht. Een hele vuilniszak vol hebben wij gedoneerd aan het goede doel, 1 krat vol hebben we bewaard voor de tweede (aangezien we nog niet weten wat het wordt) ;)
Verder hebben we ook veel leuke spullen gehad van mensen om ons heen: kaartjes, een rompertje, een 5 jaar mama dagboek, een tut. Heel lief en leuk natuurlijk!


Dag 4 - 4 februari 2016

De opdracht van vandaag: Chillmodus aan!
Dit betekende dat ik vandaag ergens een moment voor mezelf moest nemen om te relaxen. Had je het die dag (te) druk, dan mocht je dit relaxmomentje ook later deze week inplannen. Maar de bedoeling was om jezelf even lekker te verwennen. 

Na een zeer drukke werkdag (excursie naar de Markthal in Rotterdam met mijn werk), koos ik ervoor om even lekker in een warm bad te gaan zitten! Heerlijk om even zo te ontspannen na zo'n hectische dag. 


Dag 5 - 5 februari 2016

De laatste challenge: Kies gezond of gek!
Oftewel: óf je voorziet jezelf van een gezonde vitaminebom in de vorm van een fruitsalade of een smoothie. 
óf je maakt een foto van jezelf met je oudste terwijl je een gekke bek trekt.. 
óf natuurlijk gewoon allebei.. ;)

Ik denk dat ik voor de laatste optie ga! Gewoon, omdat het kan vandaag.. ;)

Al met al heb ik enorm genoten van de opdrachten in deze challenge. Het heeft er echt even voor gezorgd dat onze tweede zwangerschap op een positieve manier in de spotlights stond, in plaats van iedere keer de misselijkheid en andere kwaaltjes te zien.. Nu mijn misselijkheid ook steeds minder wordt en ik steeds minder last heb van de andere kwaaltjes, hoop ik ook dat ik deze positiviteit door kan / mag blijven zetten!

6 jaar geleden

Zeker weten! Dat werd op een hele leuke en simpele manier gedaan. Of je nu net zwanger bent of al bijna je 2e wondertje mag begroeten: iedereen kon meedoen! :)

6 jaar geleden

Wel leuk om je weer even te laten beseffen dat je moet genieten van je wondertje in je buik zolang hij er nog in zit :)