Snap
  • Mama
  • Zwanger
  • Gezond
  • mama
  • zwanger
  • beauty
  • zwangerschapshormonen

Zwangerschapshormonen

Tijdens je zwangerschap zorgen verschillende hormonen dat je er "anders"  uit gaat zien. Zwangerschapshormonen zorgen niet alleen voor een groeiende buik, grotere borsten en dat je aankomt. Het kan ook invloed hebben op je haar, huid, nagels en tanden.

Sommige vrouwen stralen de hele zwangerschap door en die hebben niet zoveel last van de zwangerschapshormonen. Andere vrouwen hebben daar dan wel heel veel last van. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van pigmentvlekken, striemen, rode vlekken en nog veel meer. Wat het meeste voorkomt bij vrouwen is striae en het zwangerschapsmasker. Dit wordt veroorzaakt door de hormenen oestrogeen en progesteron.

Het hormoon oestrogeen stimuleert je baarmoeder zodat het kan groeien en het hormoon progesteron beschermt je zwangerschap. Deze hormonen zorgen er samen voor dat de cellen in je gezicht worden aangespoord om meer pigment aan te maken.

Het zwangerschapsmasker en de striae is eigenlijk niet te voorkomen, want dit komt door het te snel uitrekken van je huid tijdens je zwangerschap. Je kunt het zwangerschapsmasker verkleinen door de zon te vermijden en je goed insmeren met een hoge factor.

Oestrogeen zorgt ervoor dat de normale cyclus van haargroei en haaruitval wordt doorbroken.  Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat je opeens een volle bos haar op je hoofd hebt. Bij sommige vrouwen kan deze hormoon ervoor zorgen dat het haar doffer wordt en uitvalt. Dit effect veranderd na de zwangerschap weer en is dus niet blijvend.

Tijdens je zwangerschap kun je ook last hebben van misselijkheid. De 1 is heel erg misselijk en de ander  is nauwelijks misselijk. Het hormoon HCG zorgt ervoor dat je misselijk bent. Dit hormoon is al vanaf de eerste weken van de zwangerschap aanwezig en wordt na 16 weken minder aangemaakt.

Ook kun je last krijgen van je gebit. Je moet tijdens je zwangerschap extra goed voor je gebit zorgen. Je kunt last krijgen van een ontstoken en bloedend tandvlees. Als dit vaak gebeurt is het beter dat je contact opneemt met je  tandarts.

De zwangerschapshormonen kunnen er voor zorgen dat je mooier of lelijker wordt tijdens je zwangerschap. Vergeet alleen niet dat het na de zwangerschap verdwijnt. Dus voor de vrouwen die niet zo mooi zijn tijdens de zwangerschap.. maak je maar geen zorgen!

12 jaar geleden

Hoi ben maria hoorde dat ik zwanger ben ma voel me zo raar krijg morgen eerste echo ben benieuwt hoelang ik zwanger ben voel me in iedere geval mow raar gevoel in me buik voelt niet lekker ma wel blij met dit mooi geschenk ma afwachte ik heb geen harde buik ma ik voel wel dat steviger ia geworden heel raar is dat ben benieuwt hoelang ik ben nu

12 jaar geleden

Doreen, het is maar voor 9 maanden dat je dan onder de puisten zit en je krijgt er een mooi cadeautje voor terug..je baby

12 jaar geleden

Ik zou er niet aan moeten denken om helemaal onder de puisten te zitten tijdens mijn zwangerschap..

12 jaar geleden

Een kennis van mij is nu zwanger, maar zij is echt helemaal niet veranderd..alleen een grote buik maar zo zie je maar weer dat het bij iedereen verschilt