Snap

Zoeken naar "Me-time'

Mijn vriend is net begonnen aan zijn drukke half jaar op het werk, ineens sta ik er dus meer alleen voor, niet altijd makkelijk!

Maar gelukkig is mijn eigen mama daar, die staat echt dag en nacht voor me klaar. Mijn vriend en ik werken beiden voor ons familiebedrijf, dus mijn mama weet dat het niet altijd makkelijk is om zoveel alleen te zijn met 2 kleine kindjes. Maar dankzij mijn lieve mama, kan ik net ietsje meer. Net als gisteren, ze haalt ze even op en ik kon weer lekker boven rommelen en poetsen.

Maar echte 'me-time'.. dat zit er de laatste jaren niet echt meer in. Vroeger vond ik het lastig, omdat ik toen echt heel weinig voor mezelf deed. Ik zag mijn vriendinnen niet veel, zag nog best wel af van de bevalling en werkte 4 volle dagen en had daarnaast nog een paar dagen voor mijn oudste en de hele opruim van het huis. Nu werk ik er 3 en ben ik 4 volle dagen thuis voor mijn kindjes, aangezien er inmiddels weer 1tje bij is.

Ik ben sinds half dit jaar ook begonnen met 1x in de week te gaan sporten, bij een hele fijne sportschool. Ik dacht dat ik het nooit langer zou volhouden dan 3 maanden, maar ik zit er al sinds april/mei! Hele persoonlijke begeleiding en samen met mijn zusje is het al stukken makkelijker vol te houden natuurlijk, altijd vrolijke gezelligheid!

Ik ben 2 jaar geleden ook begonnen met naailessen te volgen, iets wat voor mij op dit moment enorm ontspannend is, en nog leuk om te doen ook. Het is dan maar 1 keer in de 2 weken, maar ik kijk er altijd weer naar uit! :)

Vorig jaar kwamen we er met ons vriendinnengroepje achter dat we eigenlijk niet zoveel deden samen. We kwamen op verjaardagen, maar verder werd het best stil rondom ons. Gelijk kwam er 1 vriendin met het idee om samen 1x in de maand af te spreken, de 1e vrijdag van de maand. Een top idee dat door iedereen als positief gezien werd, en dat doen we nu ook sinds een jaar. Heel fijn om in ieder geval elke maand even samen te komen. De ene keer gaan we lekker een drankje doen, de andere keer bij iemand tv kijken, al wordt er meer gekletst. 

Soms denk ik wel eens, sinds we kinderen hebben, is het alleen maar drukker geworden. Ik en mijn vriend besloten een 2 jaar geleden om meer tijd te maken om meer met vrienden/vriendinnen te ondernemen. En ook al hebben we het soms wel erg druk, we zijn allebei nog ontzettend blij dat we die stap toch genomen hebben.

Maar soms.. Heel soms, zou ik echt nog eens een dagje alles op mijn gemak willen doen. Later uit bed komen rollen (dat kan ik gewoon echt niet meer, ritme zit er gewoon helemaal in! ;)..), heel de dag op het gemakje doen en dan nog lekker even een uur in bad gaan liggen. 
Terwijl.. Soms gaan we een avond weg en besluiten we de kindjes bij mijn ouders te laten slapen. De volgende ochtend ben ik vaak al vroeg wakker en wie gaat ze dan voor het ochtendslaapje van de jongste al halen wegens gemis... IK! En dan ben ik weer dolgelukkig als ik mijn 2 knapperds weer zie! (En hoop ik ooit nog een 3e te verwelkomen!)

Ik zou tips voor het zoeken van 'me-time' wel op prijs stellen! ;)

8 jaar geleden

Ik probeer het ook in de kleine dingen te zoeken inderdaad! Alleen de badkamer is boven, tussen hun kamertjes in.. Dus dat gaat hier helaas niet lukken. Maar ze zijn hier nog klein, dus hier komt het over een tijdje vast ook wel terug. De eerste jaren is vooral bikkelen. Wij hebben ook een hondje, nu al 4 jaar. Overdag is hij op ons bedrijf en de avonden zoekt hij mij altijd op, komt hij lekker in de bank tegen me aan liggen. Raak je snel aan gehecht! :) Maar klopt inderdaad, het is nu even druk, maar dat komt ook wel weer goed!

8 jaar geleden

Bij mij om de reden dat ik er dan weer vroeg uit moet de volgende morgen. Ik probeer het tegenwoordig wel met tv kijken, een serie volgen die ik graag wil kijken. Maar het blijft lastig hé, probeer wel meer me-time te zoeken na mijn 2e.

8 jaar geleden

Mijn me tome is als ze op bed liggen. Dan kan mama uitgbreid in bad, bankhangen op d ipad of een domme film kijken. Binnenkort komt er een pup en dan kan ik als die een beetje groter is ook lekker wandelen. Gezond en even lekker je hoofd leegmaken heerlijk, kijk er nu al naar uit. Hier zitten ze alletwee op school. Ik werk 3 dagen officieel 2 en half maar maak al lange tijd drie volle dagen. 1 dag hebben ze een sport dat is even sjesen. Vriendngroep is uitgedunt maar de echte blijven over. Soms zie je ze 3 x in een maand en een andere x weer een half jaar niet. Maar dat is niet erg, we hebben het allemaal druk

8 jaar geleden

Ik zoek ook nog... Als je wat gevonden hebt hoor ik het dus ook graag! Ik ga nu wel eens naar vriendinnen, maar merk wel dat ik steeds op de klok kijk...