Terug
Blog header image

Zal ik het nu of na de kerst doen?

Na 12 jaar gelukkig te zijn geweest, wil ik toch eigenlijk de knoop doorhakken..

Toen ik mijn huidige man ontmoette, was het liefde op het eerste gezicht. We hebben nooit twijfels gehad over onze relatie. We reisden de hele wereld over en 6 jaar geleden mochten we onze oudste zoon op de wereld zetten. Iedereen had het over ons: wij waren de perfecte familie. Iedereen wilde zoals ons zijn. 

Tot vorig jaar... Hij begon ineens afstandelijker te worden. Werd chagrijniger en bleef langer op het werk. Wij hadden thuis 3 kleine koters rondrennen dus ik denk dat hij daar even rust van wilde. Wat ik best kan begrijpen. Ik was/ben een thuismoeder en geniet er elke dag van. Maar door het rennen tussen afspraken door en dan nog het huis schoonmaken en de kids naar school brengen: daar word ik moe van. En uiteindelijk ook chagrijnig. 

Nu hebben wij al 15 maanden geen "geslachtegemeenschap" gehad. Dit is voor ons niet echt normaal. Maar beide hebben wij er geen zin in. We zijn te moe en voelen ons niet echt meer tot elkaar aangetrokken. Tenminste, dat is voor mij zo. Ik dacht: "ik zal er wel mee moeten leven. Liefdeloos verder gaan." Tot ik afgelopen september op het schoolplein stond...

Daar stond Mike. Mike was een alleenstaande vader. Jong, knap en volledig mijn type. Ik ben nooit vreemd gegaan, maar aantrekkelijk vond ik hem wel. Toen wij samen in het activiteiten-groepje werden geplaatst: sloeg de vonk over. Beide hadden we het door, maar negeerde het. Dat was het beste. 

Nu is het een maand later en merk ik dat mijn gevoelens heel hoog op lopen. Ik voel mij zo rot tegenover mijn man, ookal ben ik nooit vreemd gegaan. Ik hou niet meer van hem. Het gevoel wat ik bij hem had, heb ik nu bij Mike. 

Ik weet nu dat dit geen onschuldige 'crush' is en ik vind het dan wel zo eerlijk tegenover mijn man om het hem eerlijk te vertellen en het te eindigen. Maar nu komen de feestdagen eraan...

Ik wil niet deze decembermaand in met ruzie en geschreeuw. Dit is niet leuk voor ons, maar ook niet voor onze kinderen en de rest van de familie. Maar ik wil het hem ook zo snel mogelijk vertellen, want ik voel mij schuldig als ik het langer voor mij houdt. 

Wat moet ik doen? Voor of na de feestdagen vertellen..?

Annemiek2
6 jaar geleden

Wat is dit moeilijk zeg, ik vind het dan ook heel lastig om me in jouw situatie te verplaatsen. Misschien dat met een paar vragen je wel zelf een antwoord kun vinden. Hebben jullie momenteel veel ruzzie? Wordt die ruzzie groter als je het gaat vertellen? Hebben jullie kinderen last van de ruzzies? Denk je dat het voor jullie mogelijk is om de feestdagen zonder ruzzie door te brengen? Als jij denkt dat de sfeer in huis beter zal zijn als je het vertelt kun je dat doen maar als de sfeer slechter is zou ik het dus niet doen. Misschien kunnen jullie voor de kinderen deze dagen toch gezellig maken. Maar ik moet je wel eerlijk zeggen dat mijn ouders nog bij elkaar zijn en toen ik op de basssischool zat zijn er nooit (erge) dingen geweest zoals jij die beschrijft. Heel veel sterkte met deze situatie en ik hoop dat je een goede keuze kan maken.

Anoniem
6 jaar geleden

Misschien heel hard om te zeggen.. Maar is je man nooit vreemdgegaan? Dingetjes die je omschrijft doen me daar meteen aan denken. En verliefde worden op een ander kan echt iedereen overkomen, zeker als je in zo'n sleur zit. Ik zou eerlijk gezegd wachten tot na de kerst. Vooral voor je kindjes! Veel succes en sterkte! Liefs,

nijn81
6 jaar geleden

Het is hartstikke logisch dat je open staat voor andermans liefde, als je eigen relatie zo in een slob zit zoals jij beschrijft! Voordat je Mike ontmoette, dacht je liefdeloos door het leven te kunnen. sommige mensen kunnen dat..... Maar wat jammer dat je er niet over gepraat hebt met je partner of dat je geen relatietherapie geprobeerd hebt o.i.d! Nu heb je Mike ontmoet en nu wordt het nog ingewikkelder... Relatietherapie kan natuurlijk nu ook nog steeds. Maar ik vrees datje al te ver heen bent.... De feestdagen duren nog maar twee weekjes. Zou je dat voor de kinderen nog heel even vol kunnen houden? Sterkte met deze situatie!

mapa van drie
6 jaar geleden

Jemig, wat een situatie. Moeilijk om me voor te stellen. Maar ik zou voorzichtig laten weten dat je niet meer de gevoelens heb, die je eerst had. Dan heeft jouw man al een beetje een idee dat het niet goed gaat. Ik zou als het even kan, eerlijk zijn hierover en zsm iets vertellen. De sfeer is nu ook niet okay, dus beter wordt het toch niet. Je kun een mooi gezinnetje gaan "spelen" voor familie en vrienden met kerst. Maar het komt er dan toch uit. Als je er een punt achter zet, komt je man er ook wel achter dat je op een man valt,(waarvan de kinderen op dezelfde school zitten). Ik zou zeggen Wees eerlijk, zo wil je zelf ook behandeld worden. Sterkte met de hele situatie!

Anoniem
6 jaar geleden

Heb je er echt alles aan gedaan? Kun je jezelf recht in de spiegel aankijken en zeggen ik heb gevochten voor mijn huwelijk en vind het goed zo? Zo komt het op mij niet over. Als het antwoord ja is, kies dan voor jezelf. Als je ook maar een klein beetje twijfelt over dit antwoord vecht er dan voor. Je bent het jezelf, je man en vooral je kinderen verplicht.

Anoniem
6 jaar geleden

In plaaats daarvan kun je kijken of je relatie nog te redden valt. Dit ia een typische sleur wat iedereen in een relatie een keer doormaakt. Tijd om de kids naar iemand te brengen en misschien samen een reis maken? Avondje uit eten? Dingen doen die jullie vroeger ook deden... Spannende lingerie kopen. Die mike zal ook vast leuk zijn maar ook met hem zul je uiteindelijk in een sleur terechtkomen. Vecht voor je relatie en ga het bespreken met je man. Het is nog niet te laat.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik denk dat het verstandig is als je jezelf eerst contact verbied met Mike. Die crush op hem geeft jou niet de kans om nog voor je man te gaan. De man met wie jij een hele historie hebt en prachtige kinderen. Niet weggooien voor je het onderste uit de kan hebt gehaald. Jullie relatie is meer waard dan een crush, want dat vind ik na het lezen van dit verhaal. Heb je al met je man besproken waarom er al 15 maanden geen lichamelijk contact is, waarom jullie chagrijnig zijn etc? Probeer daar eerst iets mee te doen. En daar kun je Mike niet bij gebruiken. Tuurlijk zijn die vlindertjes leuk en verleidelijk, maar bedenk wat je al hebt! Succes ermee!

Anoniem
6 jaar geleden

Doe alsjeblieft je stinkende best om je huwelijk te redden. Het lijkt nu zo leuk met een ander. Maar je gaat hier spijt van krijgen. Het is pittig 3 kinderen. Ik heb er 4. Ga in relatietherapie. Ga samen leuke dingen doen die jullie bijvoorbeeld voorheen ook deden. Ik zit nu in scheiding. Mn ex en ik hebben allebei stomme dingen gedaan. En ja ik ben ook gezwicht voor een ander. En wat heb ik een spijt!! Ik was heel graag nog samen geweest met de vader van mijn kinderen..

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Bij onze buren is vorig jaar op kerstavond de bom gebarsten met een scheiding als gevolg. Geen leuke kerstdagen zullen dat zijn geweest. Maar anderzijds? Als je het na kerst doet, dan veracht dat de pijn heus niet. Voor zulke dingen is er nooit een goed moment. Anders had je het misschien al wel eerder bij je man aangekaart. Hoe vervelend de situatie ook is, jij bent degene die de keus moet maken wanneer je het gaat vertellen. Ik kan je daarin alleen maar heel veel wijsheid en sterkte wensen. Ik hoop dat jij en je man hier samen op een goede manier uit gaan komen. En niet alleen voor jullie zelf, maar ook voor de kinderen!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik kan niets anders zeggen dan dat ik me volledig aansluit bij het verhaal van Denise. Kun je jezelf recht aankijken in de spiegel en voor jezelf en je kinderen eerlijk toegeven dat je er alles aan hebt gedaan? Probeer door tijd vrij te maken voor jou en je man de vonk tussen jullie terug te krijgen! Als jullie zo'n super klik hadden in het begin, kan ik me niet indenken dat het dan na 15 maanden niet terug te vinden is. Breng de kinderen onder bij opa's en oma ofzo en ga weg met z'n tweeën! Doe iets, maar gooi dit niet zo maar weg.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik zou t toch niet opgeven..praten met je man en samen een oplossing vinden..relatietherapie, qualitytime, een gezin geef je toch niet op zonder te vechten. En Mike is iemand die je nu aandacht geeft..had een jan, joop of willem kunnen zijn..denk er echt goed over na..straks is er geen weg terug en de liefde met je man kan je doen herleven.

Anoniem
6 jaar geleden

ik denk dat je zonder deze cruch moet bedenken of je wel of neit verder wil met je man. Als je echt samen goed werk gaat maken van je huidige relatie kan het misschien wel weer zo worden als in het begin. Maar dat kost heel veel werk en tijd. Ik denk dat je dat veel beter eerst kan gaan overwegen. en hou er rekening mee dat als je deze relatie verbreekt je iets krijgt met Mike en je dat ook laat verslappen dat je waarschijnlijk weer hetzelfde zal eindigen.... Ik zou Mike niet meenemen in je besluit deze relatie te eindigen. Ik zou goed tijd maken met je man en is goed gaan praten over jullie huidige relatie en hoe jullie hierin verder willen

Anoniem
6 jaar geleden

"Moeder met 3 hele lieve dropjes van kinderen! Al 12 jaar met mijn enige echte vriend <3" Dat zegt genoeg, ik denk ook alle reden om ervoor te vechten. Je man en jij hebben al 15 maanden geen lichamelijk contact, dat hebben jullie beiden zover laten komen. Het zou verstandig zijn om er samen over te praten. Dat het gevoel over is, dat hoor je vaker, maar ook daar moet je aan werken. Door deze situatie stond je meer dan open voor een verliefdheid, maar ook deze verdwijnt en dan moet je ook verder kunnen met je beslissing, want deze kun je nooit meer terugdraaien. Kortom, neem een wijs besluit, maar geef niet op en geef er niet zomaar aan toe.

Anoniem
6 jaar geleden

Hoe gek t ook klinkt...maar één (korte) verliefdheid hoeft toch niet meteen te zeggen dat je weg moet gaan bij je man? Als je een heel leven bij elkaar bent dan kan het toch gebeuren dat je één (of meerdere) keren iemand tegen komt waar je vlinders van krijgt.. heb t zelf ook een keer gehad. Baalde er van en was er door in de war omdat t gebeurde...maar heb nooit bedacht mn man hierdoor te verlaten. Oké na, toen, 12 jaar een relatie was de echte eerste verliefdheid er wel af bij mijn man en mij, maar we hadden zoveel opgebouwd en meegemaakt...dan hoor je bij elkaar..Ja t was niet makkelijk die verliefdheid...maar na een poosje zakte dat toch ook wel weer...totdat t uiteindelijk volledig weg was...en dan ben ik tocj blij dat ik bij mn man ben gebleven. Ik denk dat je misschien eerst eens energie moet steken in je huwelijk en de reden waarom je man ineens zo afstandelijk is? Misschien kunnen jullie er eens over praten of kan je bij hem aangeven dat je dit zo ervaart en dat je daarom misschien "onbewust" op zoek gaat naar de liefde van een andere man...

Anoniem
6 jaar geleden

Ik zou vechten voor wat je heb. Je ben niet voor nix samen.

Anoniem
6 jaar geleden

Nog niet opgeven! Als je te snel gaat krijg je spijt. Vraag je af of je alles in je macht hebt gedaan om het te laten werken.. Therapie? Eerlijk vertellen over Mike? Sex hebben? Probeer nog iets wat je nog kan voor je kindjes.

Anoniem
6 jaar geleden

15 maand is lang. ..en ja dan gaat je radar misschien naar anderen staan...maar probeer es een avondje alleen... lekker eten, sexy lingerie en vuurwerk tussen de lakens... dat veranderd al heel veel... ( ik heb dan geen gevoelens voor iemand anders maar ook hier de gevoelens naar elkaar op extreem laag pitje. Sex maakt veel goed!)

Anoniem
6 jaar geleden

Het is logisch dat je open staat voor nieuwe liefde als je huidige relatie niet is wat je er van hoopt. Maar heel eerlijk vind ik dit echt je Eigen verantwoordelijkheid. Je kunt niet achterover leunen en verwachten dat het goedkomt. Een relatie is een werkwoord. Geen zin in seks is vervelend, dat heb ik ook wel eens, zeker de laatste maanden nu het even op andere vlakken minder gaat, Maar ik maak zin, want als ik dat niet doe dan groei je echt uit elkaar.. In een relatie moet je elkaar constant blijven opzoeken, dat kost tijd moeite en energie. Heel eerlijk lees ik in je verhaal niet echt dat je heel erg je best hebt gedaan. Je man misschien ook niet, maar jij ook niet. Het lijkt me niet eerlijk tegenover je kinderen om zo makkelijk de handdoek in de ring te gooien. En wie zegt dat je niet hetzelfde overkomt bij je nieuwe liefde. Tuurlijk is het nu spannend en nieuw allemaal, maar over 10 jaar zit je misschien wel op precies hetzelfde punt... Het gaat niet vanzelf, zeker niet als er kinderen bij komen kijken, maar mijn man en ik hebben afgesproken om niet bij de eerste de beste tegenslag op te geven, maar voor elkaar te vechten. Ik geloof ook dat je relatie daar uiteindelijk alleen maar sterker van wordt. Je kunt opnieuw verliefd worden op dezelfde man! Sterkte, met wat je dan ook besluit!

Anoniem
6 jaar geleden

Beste Nina, Moeilijk als je in zo'n sleur zit en helemaal als er dan een derde partij in betrokken raakt. Ik vind het erg goed dat je nog actie ondernomen hebt met deze Mike. Als ik je verhaal zo hoor klinkt het in mijn oren alsof jij en je man gestopt zijn met investeren in jullie relatie en dat alle aandacht naar jullie kinderen gaan. Daarmee zijn jullie ook gestopt met communiceren. En het is heel verleidelijk als je iemand tegen komt die enige interesse toont. ook lees ik dat jullie ook hele mooie tijden hebben gehad. Dus ja nu zit je relatie in een dal, maar alle relaties komen met pieken en dalen.!Ik zou als menige mama's hier alleen mijn huwelijk nog niet opgeven. Ik zou (voor de feestdagen) aangeven dat je het gevoel hebt dat jullie relatie al een tijd de verkeerde kant op gaat. En peilen hoe je man erover denkt. Wat je uiteindelijk doet is aan jou. Maar geef niet te snel op, zodat je jezelf altijd recht in de ogen kunt kijken. Heel veel sterkte!

Anoniem
6 jaar geleden

Precies mijn gedachten. Ik heb het gevoel dat er niet over gepraat wordt en er dus ook niet gevochten wordt om bij elkaar te blijven. Mocht mij dit ooit overkomen, dan zou ik achteraf graag kunnen zeggen; ik/wij hebben er alles aan gedaan om een gezin te zijn, maar het is ons helaas niet gelukt. Mijn advies: vecht er voor! Laat die Mike voor wat hij is. In ieder geval succes met dit alles.

Janskenl
6 jaar geleden

precies wat Petra zegt...je profieltekst zegt genoeg :-) Geef niet zomaar op en praat met elkaar. Is een crush je meer waard dan een 12 jaar lange relatie met 3 kinderen? Praat met elkaar en luister naar elkaar... ik hoop dat je de juiste beslissing kunt nemen en dat je kinderen hier niet de dupe van worden. succes en sterkte!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik zal eerst aan je relatie gaan werken. En niet zomaar opgeven... jullie zijn al zo lang samen. Mooie kinderen. Je zit nu duidelijk in een sleur. Maar dat heeft iedereen op z'n tijd. En natuurlijk kom je dan iemand tegen. En het gras is zeker bij de buren groener. Maar bedenk wel dat als je het opgeeft voor een vlam. Of verliefdheid. En alle drama en de kinderen overstuur. Dat je bij die vent ook in een sleur kan komen. Probeer eerst echt alles er aan te doen samen! En mocht je toch alles op willen geven voor deze man... doe het dan na de feestdagen voor je kids! Dat zal toch sneu zijn als zei een verschrikkelijke kerst hebben. Ga er lekker met z'n tweeen op uit. Ga wat doen in het nieuwe jaar met je man. Mischien bloeit het wel weer op tussen jullie! Dat zou zonde zijn als dat zo weg wordt gegooid. Sterkte!

Anoniem
6 jaar geleden

Wat dacht je ervan om eerst te vechten voor je huwelijk? Eerlijk zijn naar je man, dat je die gevoelens hebt. Het is aan jullie samen om hier uit te komen en te proberen, voor jezelf en voor je kinderen, om dit huwelijk te laten slagen! Het is zo gemakkelijk om voor een ander te vallen als het thuis niet lekker gaat... Maar doe es een beetje je best zeg! Het komt in ieder geval over alsof je nog niks hebt ondernomen (gesprek met je man bijv) om je huwelijk weer wat op te fleuren. Wie weet kom je hier samen sterker uit en is je huwelijk beter dan ooit tevoren! Iedere relatie heeft pieken en dalen... Vreselijk dat veel mensen zo snel ergens een punt achter willen zetten... Vecht ervoor! Voor jezelf, je man, maar helemaal voor je kids!!

Anoniem
6 jaar geleden

Lastig, maar waarom vecht je niet voor je huwelijk? Denk terug aan de tijd dat jullie voor elkaar vielen en wat jullie samen hebben. Een verliefdheid is niet voor altijd. Een keer gaat dat gevoel over. Liefde is veel meer dan dat, maar liefde heeft wel 'onderhoud' nodig . Ga desnoods in therapie of probeer eerst zelf aan jullie huwelijk te werken. Als je langere tijd geen gemeenschap hebt, zit het niet meer in je 'ritme' en versloft het, daarom is toch wel belangrijk om het 'bij te houden'. Spreken (dus niet door ruzie te maken) jullie hierover ook met elkaar? Succes en veel wijsheid toegewenst.

Veerboot
6 jaar geleden

Ik zou zowiezo wachten tot na de feestdagen, dan hebben je kinderen later ook geen nare nasmaak rond de feestdagen..Want spanning en boosheid Hoe goed je ook je best doet blijft het toch voelbaar. En probeer idd eerst eens met je man over de huidige situatie te praten. Ik neem aan dat je man ook niet happy is zoals het nu gaat of het niet aanvoelt dat jij niet happy bent. Snij eerst het onderwerp aan voordat je keuzes gaat maken. Geef je man ook de kans zich te verdedigen. Succes!

Anoniem
6 jaar geleden

Dat is dus ook mijn gedachte.... is hij nooit vreemdgegaan. Ik zou persoonlijk het gesprek open gooien, en eerlijk zijn zonder verwijten. Met de vraag of het voor December rustig kan blijven. Nu lijkt het alsof jij alleen voor die keuze staat... maar eigenlijk hoort dat toch van twee kanten te komen. Maar ik ben een buitenstaander, en kan mij niet in jou situatie verplaatsen. Wel heb ik ervaring met de vreemdgaande man die dat pas eerlijk vertelde nadat we uit elkaar waren puur omdat anderen het mij vertelden en hij er niet onderuit kon.

Anoniem
6 jaar geleden

Ja of dit.. hier kan ik mij ook in vinden.... toch zou ik gaan praten om er achter te komen of hij al wel niet is vreemd gegaan... dat zijn wel bij mij de eerste belletjes die rinkelen. aangeven dat jullie relatie gewoon aan het doven is en proberen er wat aan te doen. als je niks doet is het sowieso over...

Anoniem
6 jaar geleden

Het feit dat je je openstelt voor een verliefdheid komt omdat je huidige relatie momenteel geen voldoening geeft. Het klinkt alsof jullie langs elkaar leven en de sleur jullie te pakken heeft, heel herkenbaar, maar zeker niet onomkeerbaar! Met een goede relatietherapeut, uitjes met 'n tweetjes, toch misschien wel geforceerd in eerste instantie de liefde bedrijven, herinneringen ophalen en oprechte interesse in elkaar kun je dat gevoel wat je nu bij een ander zoekt hoogstwaarschijnlijk ook weer terug vinden bij je man. Het zou zonde zijn om zo'n lange relatie waaruit jullie lieve kinderen zijn voortgekomen kapot gaat zonder dat je alles hebt gedaan er nieuw leven in te blazen. Een goede relatie moet je aan werken en gaat niet vanzelf! ♥

Anoniem
6 jaar geleden

voor! gwn eerlijk zijn er er samen t beste van maken voor de kinderen. Mensen hebben toch altijd wel een mening. . Doe je het voor de tijd dan wordt er gezegd ja kon ze niet wachten en doe je het er na vinden ze je een leugenaar en iemand die de schijn heeft opgehouden.. sterkte

gestante
6 jaar geleden

Allereerst moest ik toen ik las: "Hij begon ineens afstandelijker te worden. Werd chagrijniger en bleef langer op het werk." Ook gelijk denken: "Ging hij toen vreemd?" Maar wat betreft vertellen, het hebben van een vaste relatie wil niet zeggen dat je nooit eens (echt) verliefd wordt op een ander, het is dan zaak om die bedreiging voor je vaste relatie te ontlopen, en aan je vaste relatie te werken. Dat is wat loyaliteit betekend, dat is wat commitment betekend. Dus als je het mij vraagt denk ik dat je niks moet vertellen maar jezelf eens moet oppakken en aan je relatie met je "enige echte vriend." moet werken. Tenzij hij inderdaad vreemd ging, dan zou ik de hele zaak nog een evalueren en nagaan of je ooit een vreemdganger opnieuw kunt en wilt vertrouwen.

Anoniem
6 jaar geleden

Weet dat wat je nu hebt alles waard is om voor te vechten. Ga voor je eerste man. Zeker als dit zo goed is geweest. Dan kan het ook zeker weer goed komen. Want die vlinders verdwijnen van zelf weer met verloop van tijd en dan tel je het verlies. Zeker voor je kinderen. Vecht ervoor dat ze bij papa en mama mogen blijven wonen. ga in gesprek!!!

Anoniem
6 jaar geleden

Weet heel, heel goed wat je doet. Is de relatie tussen jou en je huidige partner echt zo bekoeld, wordt er nog wel gesproken met elkaar en is de liefde tussen jullie echt over? Bedenk goed wat je weggooit wanneer je het voorlegt aan je huidige partner. Misschien lijkt deze crush nu de ware, maar als je nooit bespreekbaar hebt gemaakt wat je mist of wat je zoekt dan is het ook niet eerlijk tegenover je huidige partner. Vertel hem eerlijk dat je verliefd ben, maar bedenk goed, voordat je er een punt achter zet, wat je op het spel zet...

Anoniem
6 jaar geleden

Als mama heb je de verantwoordelijkheid een veilig thuis te bieden. Je moet je kinderen ook leren vechten voor elkaar. Het gras lijkt altijd groener aan de overkant. Heb je wel eens gehoord van de 80/20 regel. Je hebt nu 80 maar mist iets, vind iemand die dat wel geeft en het voelt geweldig. Tot je je in de ellende stort en je huwelijk opgeeft voor de zo genoemde 20. Je gezin kapot gerukt, kinderen die met een verknipt beeld opgroeien en uiteindelijk zul je gaan beseffen dat je 80 mist en het maar met 20 moet doen. Een relatie heeft pieken en dalen maar het is de moeite waard er voor te vechten. Ookal zou je het doen voor de kids het is het proberen waard. Plan tijd samen in, ga leuke dingen doen, zoek hulp en blijf praten. Zo te horen is de. man waarvan je kinderen hebt ook net als jij de weg kwijt. Word tijd dat jullie elkaar weer gaan vinden.

Anoniem
6 jaar geleden

Lastige situatie. Probeer alsjeblieft je huwelijk te redden. Er zijn al zoveel scheidingen. Het gras bij de buurman lijkt altijd groener! Weet jij wat die Mike voor man is?? Misschien lijkt hij zo wel heel leuk maar in werkelijkheid? hoeveel vrouwen( en ook mannen) komen er naderhand achter dat de nieuwe partner ook een mens is met minder fijne eigenschappen en dus ook niet helemaal alles?? Je weet wat je hebt en niet wat je krijgt. Probeer alsjeblieft een weg terug te vinden ook in het belang van je lieve kindertjes. Blijf Mike uit de weg en zoek professionele hulp; je zult zien dat er een weg terug is. Succes!

Anoniem
6 jaar geleden

Neem van mij aan. Wacht tot na de feestdagen. 30 november barstte na 12 jaar bij ons de bom. Dochters van 6 en 4. We gaan normaal met elkaar om nu. Maar de feestdagen zijn zooooo moeilijk. Voor ons en voor de kinderen. Maar ik weet ook, als je op je tenen loopt is dit heel moeilijk. Veel sterkte en wijsheid gewenst bij je beslissing

Chisty89
6 jaar geleden

Pfoe wat een lastige situatie zeg.. Ik zal je niet vertellen dat je moet vechten voor je huwelijk, of dat je bij je man weg moet gaan.. Dat is namelijk ook helemaal niet waar je om vraagt, ik ga er vanuit dat je deze keuze zelf het beste weloverwogen kan maken. Als kind van gescheiden ouders kan ik je vertellen dat het nooit het juiste moment is om zoiets mee te delen. Gezien de leeftijd van je kinderen denk ik echter wel dat je er verstandig aan zou doen om te wachten tot na de feestdagen. Andere mensen zullen je dan misschien huichelachtig en achterbaks vinden maar so be it. Je kinderen hebben dan in ieder geval nog fijne herinneringen aan de kerstdagen, Mits dit natuurlijk haalbaar is, als jullie nu al elke dag ruzies en spanningen hebben dan weet ik niet of ik ermee zou wachten. Ik wens je in ieder geval veel kracht en wijsheid bij het maken van deze moeilijke beslissing! En ik ben erg benieuwd naar het vervolg van je verhaal.

Anoniem
6 jaar geleden

Wat een ontzettend moeilijke situatie waarin je je begeeft. Wanneer het niet zo lekker loopt in je relatie ben je vaak ontzettend gevoelig voor aandacht van andere mannen. Misschien niet bewust.. Maar hetgeen je thuis mist en opeens van iemand anders krijgt zal altijd zorgen voor aantrekkingskracht. Wat ik wel hoor in je verhaal is dat jullie eerst een ontzettend gelukkig stel waren. En dat er een soort sleur in is geslopen waarbij jullie beiden erg moe zijn en weinig tijd/aandacht voor elkaar hebben. Heb je dit met je man besproken? Zijn er al pogingen gedaan om dit op te lossen? Vaak is het namelijk zo dat wanneer je elkaar weinig aandacht geeft, er logisch gezien afstand ontstaat. Emotioneel maar ook seksueel. Dit is met kleine dingen al erg goed op te lossen. Ga er samen wat vaker op uit, doe dingen met zijn twee, ontdek elkaar weer opnieuw! Want wat je op dit moment niet wil is een overhaaste beslissing maken. Die verliefdheid die je nu voelt gaat namelijk ook weer een keer over. De vraag die je dan aan jezelf moet stellen is: "Is dat het waard?" of wil je deze relatie nog een kans geven en gaan jullie ervoor vechten. Het woord jullie is hierin heel belangrijk. Dit is namelijk iets waar jullie beiden aan moeten werken en voor open moeten staan. Ik denk dat het voor nu gewoon erg belangrijk is om te kijken naar wat jij graag wil in de toekomst. Wil je weer met je huidige partner dat perfecte gezinnetje vormen? Zijn jullie bereid om daar beiden aan te werken? Dan zou ik zeggen ga ervoor! Sowieso zul je hoe dan ook met hem moeten gaan praten over het feit dat jullie zo uit elkaar gegroeid zijn. Ik hoop dat je wat aan mijn antwoord gehad hebt. Ik wens je heel veel succes en sterkte! Groet, Aimée Faarts Psycholoog www.psychologenpraktijk-amatus.nl

Anoniem
6 jaar geleden

Ik denk dat de hoofdvraag aan jezelf is 'wil je het nog proberen met je man, weer een beetje als vanouds te krijgen en er dus echt voor te gaan OF wil je er sowieso mee kappen en al dan niet met Mike (die nu natuurlijk hartstikke leuk is maar mss over een jaar heel anders blijkt te zijn) verder gaan? Ik kan niet inschatten wat je op die vraag zou antwoorden. Ik denk dat het een goed idee is je man te polsen over jullie relatie, hoe hij er nu in staat, of hij niets mist en verbetering wil, terug naar hoe het vroeger was, of dat hij (want dat begin ik me ook af te vragen als hij steeds later thuis komt) zijn genegenheid bij een ander zoekt/zocht? Dit soort gesprekken hoeven niet meteen in ruzie te ontaarden, hoop ik, en zou ik zo snel mogelijk met hem bespreken. Aan zijn reactie kun je dan wel merken of het nog zin heeft ervoor te gaan samen, denk dat jullie daarover gewoon eerlijk moeten zijn tegen elkaar. Dat staat nog los van je gevoelens voor Mike. Als jullie besluiten er wel vol voor te gaan moet je Mike maar ontlopen voorlopig en tijd maken voor je man en jou samen, etentje buiten de deur ofzo. De sleur doorbreken. Dan hebben jullie het in elk geval geprobeerd. En als jullie tot de conclusie komen dat jullie er beiden geen zin meer in hebben dan kun je altijd nog kijken of het met Mike echt wat kan worden. Ik zou wel rustig aan doen ivm alle betrokken kinderen voor wie zoiets verwarrend kan zijn. Als je er zo erg mee zit zou ik niet wachten tot de Kerst met het gesprek, probeer helder te krijgen hoe hij erin staat zodat jullie er allebei over kunnen denken en praten, en misschien wordt jullie Kerst dan juist wel de ommekeer in de relatie! Succes

Mies 80
6 jaar geleden

Uhm niet zomaar een crush ... tja jeetje ik ben 35, Inmiddels 13 jaar getrouwd, 20 jaar samen en 4 kinderen verder! Iedereen heeft ups en downs in een relatie maar tegenwoordig wordt er niet eens meer " gevochten " voor een relatie. Je denkt serieus dat Mike jouw droomman is maar ook dat plezier gaat er na verloop van tijd weer vanaf ... en heb je jezelf al afgevraagd of je echt alles hebt gegeven om je huidige relatie overeind te houden? Heb je jouw gevoelens en die van je partner al eens besproken? Klinkt echt super suf maar tegenwoordig is scheiden eerder een trend lijkt het wel. Kijk in de spiegel, praat met je partner en als je met volle overtuigen kan zeggen dit wordt niks meer ... trek dan de stekker eruit

Anoniem
6 jaar geleden

Wat zit je in een lastig pakket... Ik kan je niet zo goed adviseren wanneer maar er moet zeker gepraat worden. Dat jullie al 15 maanden geen gemeenschap hebben gehad is zeker niet goed. Ik zou ook zeker te raden gaan bij je man of hij niet vreemdgaat. Spreek je gevoelens uit naar elkaar en wees open en eerlijk. Aan de hand daarvan kunnen jullie kijken of het nog de moeite waard is om voor deze relatie te werken! Denk aan je kindjes, waarom jullie verliefd werden op elkaar. Passen jullie echt goed bij elkaar? Denk aan de leuke momenten en probeer de liefde voor elkaar weer terug te vinden. Als het niet werkt kun je in ieder geval tegen jezelf zeggen dat je je best hebt gedaan! Jullie hadden al veel eerder met elkaar moeten communiceren waarom er geen gemeenschap is en waarom jullie sacherijnig zijn! Misschien helpt therapie? Het is heel logisch dat je open staat voor een leuke knappe single vader. Maar wat ik al eerder terug lees bij anderen... Ook deze verliefdheid gaat over... Ook met deze man taal je uiteindelijk in een sleur... Ik hoop dat je je geluk vindt, of dit nu met of zonder je man is, met of zonder nieuwe knappe Mike... Ik ben erg benieuwd wat je besluit gaat zijn! Heel veel sterkte en liefde gewenst voor jou en je gezin!

Anoniem
6 jaar geleden

Dat heb je goed gezegd. ????

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
10 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
21 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
20 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
18 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
16 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
9 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Vanaf déze leeftijd slaan kinderen herinneringen op!

Wat kan jij je nog herinneren van vroeger?

Wat kun jij je zelf nog herinneren van vroeger? Toffe vakanties, verjaardagen of andere leuke uitjes: heb je hier nog eigen herinneringen aan? Veel dingen die we onthouden hebben komen voort uit het bekijken van foto of door het luisteren naar verhalen van onze ouders! Uit onderzoek blijkt dat je vanaf deze leeftijd pas echt dingen kunt herinneren…

Baby’s

Ons geheugen ontwikkelt zich al op vroege leeftijd! Wist je dat baby’s al in de eerste week van hun leven de geur van hun moeder kunnen onthouden en herkennen? Daarnaast kunnen deze kleintjes al na twee maanden, naast hun eigen moeder, ook de stemmen en de gezichten van andere herkennen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je brein groei en dus ook hoe meer geheugencapaciteit er ontstaat. Toch kun je je vaak niet mer veel herinneren uit je kleutertijd of daarvoor, hoe komt dit toch?

Onderzoek

In Canada vroeger onderzoekers zich af hoe het kan dat je je niet meer zo veel van vroeger herinnert! Ze onderzochten 140 kinderen met de leeftijd van 4 - 13 jaar oud en vroegen hen naar hun allereerste herinneringen. Vervolgens deze ze dit twee jaar later opnieuw, met dezelfde groep kinderen. Met de ouders werd ook gesproken op te controleren of het herinneren van de kinderen wel correct waren. Wat blijkt? ….

Zo een beetje elke herinnering tot een leeftijd van + - drieënhalf jaar oud, zijn tijdelijk. Omdat je zó veel herinneringen aanmaken, worden deze vaak ‘overschreden’ door nieuwe. Pas vanaf een jaar of tien, maken kinderen volgens onderzoekers blijvende herinneringen aan!


Wist je dat het fenomeen van deze overschreden herinneringen ook wel kindergeheugenverlies wordt genoemd? Laat het ons weten in de reacties!


Lees ook: baby geboren met staart!