Snap

Wie ben ik??

Wie ben ik is een vraag die ik mij de laatste tijd vaak stel. Tuurlijk weet ik wie ik ben, ken mijn naam, adres en weet wie mijn familie is.

'Wie ben ik' is een vraag die ik mij de laatste tijd erg vaak stel. Tuurlijk weet ik wie ik ben, ik ken mijn naam adres en weet wie mijn familie is, maar WIE ben ik nu eigenlijk? (of wat ben ik, dat zou net zo goed kunnen)

Tot een paar maanden geleden was ik er eentje, zo'n moeder met 2 kinderen, een fijne carrière een huis en nee geen golden retriever want wij zijn allergisch voor katten en honden.

En toen kwam de crisis, zowel op werk als thuis.

Na 9 jaar hard werken (en heel heel misschien soms te hard werken) besloot de directie dat meer winst best fijn zou zijn en zo zat ik ineens thuis.  Thuis, op zich best fijn, want 2 mooie uitdagende knullen en een partner, dat zou toch genoeg moeten zijn vind je niet.  Vond ik ook, maar ineens besloot partner ook in een crisis te raken en na de zekerheid van geen baan belandde ik in de onzekerheid van misschien geen relatie. Tja... en dus breken er ineens hectische tijden aan waarin je moet ontdekken wie je bent en wat je wil.

Dus wie ben ik?

Ik ben een (bijna)38 jarige moeder van een prachtige kleuterjongen van bijna 5 (ja, ik weet dat iedereen zijn kind de mooiste vind, maar echt geloof mij, die kleuter van mij is echt echt echt mooi) en een zeer uitdagende peuter van bijna 3. Uitdagend denk je? Wel, neem een flinke schep humor met een sausje van een grappige snuit, een onsje klim en klauterplezier op grote hoogte met daarop een blonde krullenkop en u snapt de uitdaging.

Ik ben (nog wel) de partner van een ondernemer over wie ik niet teveel zal vertellen want dat gaat hij niet waarderen.

Ik ben een onvrijwillige thuismoeder die wil werken. Niet meer zoveel als ik gedaan heb, want dat is teveel. 32 uur is de max., maar liever nog 28 uur. Maar op mijn vakgebied en in deze recessie valt dat niet mee. Omdat het continu afgewezen worden (omdat je MAAR max 32 uur wilt werken) niet goed is voor mijn toch al gedeukte ego, heb ik besloten als zelfstandig ondernemer te gaan beginnen.

Is dat verstandig? Want immers, 2 ondernemers op 1 kussen daar slaapt de hypotheek tussen, crisis in de economie en de relatie. Hoe ga je zonder zekerheid van inkomsten een huis huren als je alleen komt te staan (als je al door de wachttijden van meer dan 2 jaar komt) en zo kan ik nog wel 1000 redenen vinden waarom ik het niet moet doen (en mijn ouders kunnen er vast nog 5000 bij verzinnen)

Maar die ene reden om het wel te doen, die geeft de doorslag. Ik wil mijn leven onder controle hebben, ik wil werken op de uren die IK fijn vind, ik wil zelf beslissen en vooral ik wil ontdekken of ik het zelf kan.

Want dit is Just Me dus...

10 jaar geleden

Wij hebben een transportbedrijfje. Nu nog niet zoheel groot, maar we zijn aant groeien. We deden eerst wat anders, maar zijn toen overgestapt naar transport.

10 jaar geleden

Dank voor jullie reacties. @Nahsuusje, ik wil een HR en Expat service buro opstarten aangezien daar al mijn ervaring in zit. Er zijn genoeg organisaties die zzp-ers op opdrachten aannemen, dus mocht ik geen opdrachten vinden dan ga ik mij bij die buro's inschrijven. In HR zit over het algemeen best wel werk maar blijft eng. @linda79 wow, en dan dacht ik dat ik een hectisch leven had........ Wat voor onderneming hebben jullie?

10 jaar geleden

Ik vind het heel knap dat je dit durft. Mijn man en ik hebben samen een onderneming en ik doe de dingen vanuit huis. Voor we kinderen hadden waren we allebei ondernemer. Niet samen. Beide een eigen zaak. Maar ik heb t mijne van de hand gedaan omdat we 4 kinderen hadden gekregen in een hele korte tijd. De oudste was 3 jaar en 5 maanden toen de 4e dochter geboren werd. Tja toen moest ik kiezen. Ik ben dus thuismoeder geworden, maar niet voor altijd. In november gaat onze tweeling naar school en dan ga ik weer meer in onze onderneming werken. Met goede afspraken en begrip van partner, kun je er best komen. Heel veel succes

10 jaar geleden

heftige situatie en beslissing. Hoop dat je het goed van de grond krijgt zal een leuke maar vast niet onmogelijke uitdaging worden. Wat gaat je eigen onderneming worden?