Terug
Blog header image

Welkom lieve Fynn!

8 maart 2016...De bevalling waarbij je weet dat je geen gehuil zult gaan horen

Lieve Fynn,

Papa is gisteravond gelukkig snel in slaap gevallen. Bij mama spookte er van alles door haar hoofd...Is het echt waar? Hoe zie je eruit? Gaat het lang duren voor we je kunnen zien? Zal het voor morgenochtend toch spontaan gaan beginnen? En waarom ben je toch ineens gedraaid kan dit jou dood misschien verklaren? Of hebben ze al die weken iets over het hoofd gezien? Heb ik zelf iets fout gedaan? Had ik toch eerder rust moeten nemen?

Naast mijn verdriet en de vele vragen werd ik ook ontzettend bang, de dood zat letterlijk in mij. Als ik op mijn linkerzij lag voelde ik geen getrappel van een lekker druk mannetje maar een paar billen onder mijn ribben. Dit was zo naar, je moest eruit ik wilde jouw lichaam niet meer in dat van mij voelen!

Midden in de nacht nog beneden met een kopje thee met jouw lieve tante zitten Whatsappen, ook zij kon het niet geloven en ergens ook de zenuwen voor de bevalling. Hoe gaat het zijn een bevalling van een overleden baby? Voor haar tenslotte ook de eerste keer en dan ook nog eens je eigen neefje!

Om 6.00 uur ging de wekker en eerst nog even lekker douche en toch proberen te ontbijten. Even snel langs Magic (mijn paard) om haar een dikke knuffel te geven en op naar het ziekenhuis om ons daar om 8.00 uur te melden.

De rit naar het ziekenhuis leek wel uren te duren. Op naar binnen...nu ging het pas echt beginnen, lopend met mijn dikke buik, koffer en Maxi-Cosi. Lieve Fynn het is bijna zover maar wat hadden wij ons dit moment anders voorgesteld.

Jouw oma en tante gingen heel vroeg voor jou naar de winkels om een setje kleding in maat 44 te kopen, een donkerblauw shirtje met een ster met klavertjes vier erop en een wit broekje. Jouw tante kwam daarna snel naar het ziekenhuis, jouw oma's gaan vandaag een mooi mandje voor jou zoeken en jouw opa's en oom halen thuis bij papa en mama de box en kinderwagen weg, dit willen papa en mama nu niet meer zien.

Tot op heden lag de placenta laag en dit moest dus eerst met een echo worden gecontroleerd, mama heeft niet naar het scherm gekeken, ze wilde jouw niet meer zien. Niet meer zien op een echo dat je er echt niet meer was. Gelukkig de placenta lag goed en bleek mama zelfs al 2 cm ontsluiting te hebben dus konden we gelijk aan de weeën opwekkers. Direct begonnen de weeën, na een half uur verhoogde ze de weeën opwekkers. Nu werden de weeën zo heftig! Een wee duurde wel 5 minuten en dan was ik blij als er 1 minuut rust was tot de volgende wee. Na 1,5 uur ging het echt niet meer, de pijn viel echt mee maar de frequentie waarmee de weeën kwamen in combinatie met emoties en een nacht amper geslapen zorgde ervoor dat mama toch een ruggenprik wilde hebben.

Terug op de kamer van de ruggenprik had mama inmiddels 5 cm ontsluiting. Het werd iets rustiger, wel bij elke wee een trillend linker been en een zere buik aan de linkerkant (ruggenprik was niet goed gezet helaas). Nu er weer iets meer rust was heeft mama even gebeld met haar beste vriendin, mama moest dit gesprek gaan afkappen want kreeg weer steeds meer pijn en moest de weeën toch echt gaan weg zuchten en dat wilde ze natuurlijk niet laten merken aan de telefoon.

Ik kon niet meer, ik was op... de verpleegkundige ging kijken of mama extra pijnstilling mocht maar eerst ging de verloskundige kijken hoever mama was. In 1,5 uur tijd van 5 naar volledige ontsluiting gegaan! Nu zou het dus echt niet lang meer gaan duren. Snel jouw oma's gebeld en die kwamen nu ook richting het ziekenhuis samen met jouw opa's en andere tante en oom.

Mama had met jouw tante (verloskundige) afgesproken zolang mogelijk te wachten met persen dus toen iedereen in het ziekenhuis was kwamen ze nog even een praatje met ons maken en toen mama het echt niet meer kon houden en papa op de bel wilde drukken kwam de verloskundige van het ziekenhuis binnen en ging het nu toch echt beginnen!

Je was er bijna lieve Fynn, bijna konden we jou gaan bewonderen!

Tijdens het persen keek mama mee in een spiegel en zag ze jouw mooie haartjes en na 18 minuten persen kwam jij ter wereld! Wat ben je nog lekker warm, wat ben je toch mooi en al zo ontzettend groot! En wat lijk jij op jouw papa!

Al snel kwam iedereen jou bewonderen. Wat was iedereen trots maar ook zo verdrietig. We zullen jou nooit horen huilen en jouw mooie oogjes mogen zien. Mama kon alleen maar naar jou kijken en hield je handje stevig vast.

Mama wilde je aan de placenta vast laten zitten en pas als de fotograaf van "Make a memory" er was jou afnavelen, wegen en aankleden. Rond half 8 kwam de fotograaf en hij heeft prachtige foto's van jou gemaakt! Toen papa jouw navelstreng had doorgeknipt en jouw oma's jouw gewogen hadden ging mama jou samen met de verpleegkundige aankleden, dit vond mama wel een beetje spannend omdat alles zo slap was en je huidje zo kwetsbaar.

Jouw oma heeft samen met de verpleegkundige nog afdrukjes van jouw handjes en voetjes gemaakt. Mama en papa konden even wat eten en toen gingen we op naar huis...Jij in de Maxi-Cosi bij mama op schoot het ziekenhuis uit, gelukkig zagen we weinig mensen want wat vond mama dit moeilijk.

Eenmaal thuis ging mama eerst nog even knuffelen met jou, wie weet was dit de laatste keer. Geen idee hoe kwetsbaar jouw lichaampje is, kan mama je morgen nog even knuffelen en de dagen daarna?

Samen hebben papa en mama jou in je mooie mandje op jouw kamertje neergezet.

Terugkijkend op deze dag was dit een dag die we met heel veel rust en liefde hebben doorgemaakt, de mooiste maar ook wel de verdrietigste dag uit ons leven.

Lieve Fynn dit is zo oneerlijk! We houden van jou.

XXX Mama

Fynn geboren op 08-03-2016 om 17.35 uur, 2788 gram en 51 cm lang.

 

iMennen
6 jaar geleden

Ik krijg er tranen van! Wat kan jij dit mooi beschrijven. En ook al zo snel! Ik vind het ontzettend dapper van je en stuur je alle kracht en liefde toe om dit verdriet te verwerken. Liefs xxx

Mama van Fynn, Matz & Isa-Beau
6 jaar geleden

Bedankt. Ik hoop dat door het schrijven ik langzaam een stap in de toekomst kan gaan zetten.

Chisty89
6 jaar geleden

*slik* wat ontzettend mooi en ontroerend geschreven, En wat kan het leven toch soms zo oneerlijk zijn. Heel veel kracht en sterkte gewenst met dit enorme verlies.

xmarikoo
6 jaar geleden

*slik* wat heftig en tegelijkertijd zo mooi en liefdevol beschreven... Het is voelbaar dat jullie heel veel van Fynn gehouden hebben en nog houden. Wat een verdriet.. Heel veel sterkte!

MommyLove
6 jaar geleden

Heel mooi geschreven, wat heftig. Gecondoleerd met jullie verlies en heel veel sterkte.

Joycies
6 jaar geleden

Met tranen in mijn ogen je verhaal gelezen. Zo oneerlijk... Ik hoop dat je het met deze blogs kan verwerken. Dikke knuffel!

Lindsy83
6 jaar geleden

heel mooi geschreven... Ik voel me boos, verdrietig en machteloos na het lezen van je blog... ik hoop dat het schrijven je gaat helpen om deze gebeurtenis een plekje te geven. Net als dat Fynn al een plekje in jullie hart heeft... Heel veel sterkte!

Kaytje
6 jaar geleden

Ik moest echt een brok weg slikken en mijn tranen onderdrukken toen ik dit las. Dit lijkt mij een van de moeilijkste dingen die je als mens mee kunt maken. Ik wens jullie heel veel sterkte en liefde toe.

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Mijn god wat vreselijk, ik zit hier gewoon te huilen. Het is ook echt niet eerlijk!! Heel erg veel sterkte de komende tijd. Dikke virtuele knuffel.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik durfde eerst niet op je blog te klikken. Mijn grootste angst. Maar je verdiend een reactie, bewondering en een luisterend oor. Wat mooi geschreven, wat verdrietig, wat krachtig, wat heftig, wat bijzonder... En wat ben je sterk, moedig, lief.. En bovenal MAMA!! Ik huil met je mee. Ik hoop dat je kracht vindt en liefde om dit verlies te dragen. Er zijn geen woorden voor zo'n groot verlies. Wat is hij prachtig. Voor altijd in je hart. Ik weet zeker dat hij heeft geweten hoe vreselijk veel jullie van hem houden. Kon ik je maar even knuffelen! :) Dikke knuffels!!!

Henrike Laning
6 jaar geleden

Heel mooi geschreven. Indrukwekkend. Goed dat je het opschrijft. Die herinnering blijft voor altijd. En je kunt je verdriet een beetje van je af schrijven. Blijven doen, want het helpt. Ik wens je heel veel sterkte en het allerbeste voor de toekomst.

MamaNikky
6 jaar geleden

Jouw verhaal is echt geschreven alsof ik er bij ben geweest. Er zijn wat tranen gevallen hier. Je komt op mij over als een onwijs sterke vrouw, en bovenal een hele lieve mama. Ik wens je alle kracht en liefde toe om dit een plekje te kunnen geven x

Anoniem
6 jaar geleden

Ik lees het met tranen in mijn ogen... Wat vreselijk... Ik wens jullie alle kracht om dit grote verdriet te dragen... De hemel is een mooie engel rijker.

Anoniem
6 jaar geleden

Tranen in mijn ogen. Wat een vreselijk verlies en gemis moeten jullie hebben. En wat bijzonder mooi geschreven. Ik hoop dat het je wat troost kan bieden. Dit is de grootste angst van iedere papa en mama. Tijdens het lezen van je blog voel ik de liefde die jullie hebben voor Fynn en ik weet zeker het hij deze liefde ook gevoeld heeft en nog steeds voelt.

lucky13
6 jaar geleden

Tranen in mijn ogen, hoe verschrikkelijk moet dit voor jullie zijn! Heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies...

Anoniem
6 jaar geleden

Wat ongelofelijk knap en dapper van je. Via je moeder de link hiernaar toe gevonden. Ben diep onder de indruk van hoe je schrijft, zo dapper en knap dat je dit kunt nu al en ik hoop dat het zeker een stap de toekomst in mag zijn dit. Heel veel sterkte en liefs van Simone

Anoniem
6 jaar geleden

Wat ongelofelijk knap en dapper van je. Via je moeder de link hiernaar toe gevonden. Ben diep onder de indruk van hoe je schrijft, zo dapper en knap dat je dit kunt nu al en ik hoop dat het zeker een stap de toekomst in mag zijn dit. Heel veel sterkte en liefs van Simone

Anoniem
6 jaar geleden

Wat een ontroerend en verdrietig nieuws. Ik heb er tranen van in mijn ogen. Ik hoop dat jullie de kracht en liefde zullen vinden om dit te verwerken.

Anoniem
6 jaar geleden

Wauw... wat bijzonder geschreven.. meestal ben ik een harde maar nu.. mijn tranen zijn niet te bedwingen... wat mooi al die mensen om jullie heen die jullie helpen waar ze kunnen. Konden ze jullie ook maar helpen met dit grote verdriet. Helaas moeten jullie dit samen en alleen een plekje zien te geven. Ontzettend veel kracht toegewenst bij dit grote, niet eerlijke verlies van jullie zoontje Fynn!!

Anoniem
6 jaar geleden

Onvoorstelbaar, oneerlijk, ik heb er geen woorden voor. Lieve Mama van Fynn, heel veel sterkte gewenst met dit inmense verlies! ♡

Anoniem
6 jaar geleden

Wat prachtig verwoord en wat bijzonder dat je dit deelt.. Wat een immens verdriet en wat een groot gemis.. Heel veel sterkte met het verlies van jullie engeltje!

UtrechtseMama
6 jaar geleden

Lieve mama Denise en papa Ferdy! Gecondoleerd met het verlies van jullie mooie mannetje en ook een beetje gefeliciteerd met zijn geboorte. Wat krachtig dat je dit nu al opschrijft, hopenlijk helpt het bij de verwerking!

Anoniem
6 jaar geleden

Tranen over mijn wangen wat een gemis... Wens je alle sterkte en kracht toe.

Evelienn1991
6 jaar geleden

heel veel sterkte en kracht gewenst...... Geen woorden voor! Prachtig omschreven maar bovenal oneerlijk!

Anoniem
6 jaar geleden

Zo even een traantje weggeveegd. Wat heb je dit super mooi beschreven echt. Heel veel sterkte en kracht om dit verlies te werwerken. Liefs xx

Anoniem
6 jaar geleden

Een traan loopt over mijn wang, een brok zit in mijn keel. Mooi geschreven! Maar wat ontzettend zwaar moet het voor jullie zijn. Sterkte!

Anoniem
6 jaar geleden

pfff slik.. zo mooi verwoord. zat met tranen je verhaal te lezen. ben net zelf mama geworden van onze 2e zoon 15 maart. wat is dit dan vreselijk oneerlijk heel veel sterkte om dit vreselijke gemis te moeten verwerken liefs jolanda

Anoniem
6 jaar geleden

Pfff... ik durfde het eigenlijk niet te lezen... dit is de grootste nachtmerrie van velen :-( Wat heb jij het mooi beschreven, wat ben je dapper... ik ken je niet. Maar ik ben trots op jou! Trots, op hoe je het gedaan hebt. Trots, dat je zo sterk bent geweest. Wow... een traan rolt over mijn wang. Welkom lieve Fynn. En rust zacht... Liefs, Mirella

Anoniem
6 jaar geleden

Ik moet hier op mijn werk mijn tranen in houden... Wat knap dat je dit zo mooi geschreven hebt... Heel veel sterkte

Anoniem
6 jaar geleden

Wauw wat mooi geschreven. Tranen staan in mn ogen. Je komt heel sterk over. Ondanks alles wil ik je toch feliciteren met het mama worden en ook condoleren met het overlijden van jullie prachtige zoontje.

Anoniem
6 jaar geleden

Wat heb je het ontzettend mooi en liefdevol omschreven... Ik heb met de tranen in mijn ogen je verhaal gelezen. Dit gun je geen enkele moeder. Lieve mama, papa en familie van Fynn heel veel sterkte met dit verlies.

Anoniem
6 jaar geleden

Wat een vreselijk droevig verhaal zeg, maar wat knap dat je het zo opgeschreven hebt en al zo snel. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor maar wens jullie heel veel sterkte en kracht toe dit verlies te verwerken en het een plekje te geven zodat jullie op een mooie manier verder kunnen met een prachtig engeltje aan jullie zijde.

Anoniem
6 jaar geleden

De tranen rollen over mijn wangen. Wat ontzettend verdrietig dat jullie dit moeten meemaken. Heel veel sterkte!!

Chiara
6 jaar geleden

Jeetje, wat oprecht en kwetsbaar beschreven... Met tranen in mijn ogen heb ik het gelezen en ik kan me niet eens voorstellen hoe het moet zijn om je kindje nog te dragen terwijl je weet dat het hartje niet meer klopt... Niemand zou zoiets mee mogen maken... Heel veel sterkte in deze verschrikkelijk verdrietige tijd...

Anoniem
6 jaar geleden

Jemig. ..slik en verder kan ik er niks op zeggen.. komen gewoon geen woorden meer uit..????

Anoniem
6 jaar geleden

Wat heb je dit mooi geschreven tranen rolde over me wangen hoe oneerlijk is het leven dan ik wens jullie heel veel sterkte en kracht toe Veel liefs xx

Sasje23
6 jaar geleden

Heel veel sterkte en kracht bij het verwerken van dit grote verdriet.

Anoniem
6 jaar geleden

Pffff wat kan ik zeggen .... Ik kan je verhaal bijna niet aflezen omdat ik door de tranen niks meer zie. Prachtig geschreven, ik hoop dat je door alle reacties je een beetje getroost en gesteund voelt. Heel veel sterkte mama en papa van fynn

Anoniem
6 jaar geleden

Lieve Denise, wat ontzettend verdrietig. Mijn moederhart huilt met jou mee. Geen enkele ouder zou dit mogen meemaken. Ik wens jullie onmetelijk veel kracht en liefde toe om dit verlies te dragen. Liefs Judith

nijn81
6 jaar geleden

Sprakeloos. Zo verdrietig. Maar zo mooi. Heel veel sterkte in het verwerken hiervan. Fijn dat schrijven zo goed doet!

Anoniem
6 jaar geleden

Geen woorden voor.... Heel veel kracht gewenst in deze zware Periode.

Anoniem
6 jaar geleden

Wat heftig! Ik heb het met kippenvel en tranen in m'n ogen gelezen. Wens jullie enorm veel sterkte!!!

Anoniem
6 jaar geleden

Geen woorden voor. Wat enorm verdrietig! Ik hou het niet droog bij het lezen van je blog, zelf net weer moeder geworden en mijn hart breekt als ik denk wat jullie door moeten maken! Heel veel sterkte voor nu en in de toekomst ????????

Anoniem
6 jaar geleden

Och wat vindt in dit vreselijk verdrietig voor jullie. Wat ben jij een sterke vrouw dat je dit zo mooi hebt weten te verwoorden. Heel veel sterkte voor jullie. X

Anoniem
6 jaar geleden

De nachtmerrie van elke moeder.. Tranen met tuiten toen ik jouw verhaal las. Dit lijkt me een van de meest afschuwelijke dingen om mee te maken... Heel veel kracht en sterkte.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik las de naam van je prachtige zoontje. Mijn zoon heet ook zo en het raakt mij daardoor drie x zo hard. Wat zijn jullie sterk en wat schrijf je prachtig. Ik denk aan jullie.....

Anoniem
6 jaar geleden

Pff.. Wat ontzettend verdrietig.. Lieve Fynn wat een prachtige dappere ouders heb jij! Wat een respect heb ik ook voor jou mama om dit te delen. En wat is het prachtig geschreven door haar! Je zult er altijd bij horen en er is niemand die jou ooit vergeet dappere vent! Heel veel sterkte voor jullie! Enorm veel sterkte met dit grote verlies!

Anoniem
6 jaar geleden

Mama van fynn, wat heb je dit inmensse verdriet mooi beschreven. Werd er stil van. Heel veel sterkte met dit grote verlies. X

Anoniem
6 jaar geleden

De tranen rollen over mijn wangen...wat een heftig verhaal. Heel veel sterkte voor jou, je man en je familie. Wat was het een knapperd..wat oneerlijk allemaal. Sterkte!

Anoniem
6 jaar geleden

Wauw, deze blog met tranen in de ogen en later huilend zitten lezen. Wat ben jjn een moedige en sterke vrouw/moeder hoe je dit schrijft. Dit onmenselijke verdriet is de angst van iedere aanstaande moeder en helaas heeft het jou getroffen. Ik wil jou, je man en familie heel veel sterkte en liefde wensen. En het is een stille troost maar ik denk dat Fynn van boven naar jullie kijkt en heel trots is op het feit dat jullie zijn ouders zijn. Gecondoleerd, R.I.P lieve Fynn

Anoniem
6 jaar geleden

wat mooi geschreven en toch zo heftig. diepe respeckt en bedankt dat jullie deze zware tyd met ons wilden delen. een kaarsje voor jullie sterretje en knuffel voor jullie..

Anoniem
6 jaar geleden

Lieve Denise en Ferdy wat een vreselijk verdriet maar mooi onder woorden gebracht ik hoop dat jullie dit goed zullen verwerken en positief in de toekomst staan wens jullie veel kracht en sterkte en liefde veel liefs Wilma

Anoniem
6 jaar geleden

Verschrikkelijk verdrietig ik heb hier geen woorden voor! Sterkte

Anoniem
6 jaar geleden

*snik* wat heb je dit mooi beschreven en wat zijn jullie een geweldige papa en mama. Heel veel sterkte met dit enorme verlies. Liefs x Rianne

Anoniem
6 jaar geleden

Hier rollen de tranen ook over mijn wangen. Heel mooi geschreven! Helaas zo herkenbaar. In 2010 hetzelfde meegemaakt. Toen zijn wij ons zoontje Dirk verloren. Inmiddels bijna 6 jaar verder en we hebben 2 jongens gekregen.Bram 4 jaar en Wout 2 jaar. Het verdriet is gebleven ,wel minder en anders. Het enigste wat ik nu kan adviseren is neem de tijd om dit te verwerken. Maar ook laat je niet door andere zeggen hoe jij of je man het moeten doen. Sterkte en veel kracht toegewenst.

Anoniem
6 jaar geleden

Pfff wat heftig! Veel sterkte met dit verlies, hopelijk heeft de toekomst veel moois en kracht om dit te verwerken voor jullie in petto!

Anoniem
6 jaar geleden

Super mooi geschreven. Tranen in mijn ogen. Ook komen alle herinneringen weer terug van de geboorte van onze 1e zoon toevallig ook op 8 maart (2011), want dit verhaal had ook ons kunnen overkomen. Gelukkig heeft Steyn het overleeft maar het niet zo heel veel gescheeld of ik had dit verhaal kunnen schrijven. Leef zo met jullie mee

Anoniem
6 jaar geleden

Wat een moedig, moeilijk maar liefdevol verhaal... heel veel sterkte met het verlies van je kindje en tegelijkertijd ben je ook mama geworden. Mijn oudste dochtertje is ook bij 34 weken en 5 dgn spontaan geboren. Gelukkig is zij nu een gezonde meid van bijna 3 jaar. Ik heb toen ook veel zorgen gehad, wat als.... Dit valt natuurlijk absoluut niet te vergelijken met jouw verhaal. Toch wens ik je veel sterkte en kracht toe.

Francina Naomi
6 jaar geleden

Ontzettend mooi verwoord. Je laat ons een stukje meekijken in een zeer emotioneel en kwetsbaar moment. Je bent dapper, heel dapper om dit zo snel al te schrijven. Ik wens jullie heel veel sterkte. Liefs

Anoniem
6 jaar geleden

Heel herkenbaar jouw verhaal. Ik ben zelf ook moeder van een sterren kindje Logan (20 maart 2014). Met spoed keizersnede gehaald tijdens wegvallen van zijn hartslag (36 wkn zwanger) was in het ziekenhuis toen het fout ging...foetomaternale transfusie was de oorzaak. Ik was achteraf heeeel blij met de fotos van make a memory (dubbel gevoel). Heel veel sterkte met het verlies van jullie fynn xxx

Anoniem
6 jaar geleden

Wat een heftig verhaal! Dit is idd de grootste nachtmerrie van iedere moeder. Heel mooi dat je het gedeeld hebt. Heel veel kracht en sterkte met dit grote verlies. Liefs nanda

Anoniem
6 jaar geleden

Ik zit hier gewoon te huilen, kippenvel op mijn lijf. Wat oneerlijk. En wat heb je dit goed op papier gekregen. Er zijn hier geen woorden voor. Ik wens jullie heel veel sterkte met dit immens grote verlies.

Lilly92
6 jaar geleden

Verschrikkelijk zeg! Dit wens je niemand toe. heel veel sterkte met het verwerken van jullie verlies.

Anoniem
6 jaar geleden

Jeetje wat intens verdrietig en woorden schieten me simpelweg tekort. Mijn hemel wat is het toch oneerlijk verdeeld allemaal. Heel veel sterkte wens ik jullie met dit inmens grote verlies. Liefs Ilona

Anoniem
6 jaar geleden

Met tranen in mijn ogen zitten lezen.. Vreselijk om je kind te moeten verliezen. Ik herken de pijn. Heel veel sterkte! Knuf

Anoniem
6 jaar geleden

Zo . Ik heb hier lopen huilen als een klein kind. Ik ken je niet maar wat heb je dit mooi beschreven. Ik ben zelf die dag ook moeder geworden en Door complicaties was dit mijn angst die dag en dat is bij jou werkelijkheid geworden. Ik heb een groot respect voor jou hoe je dat die dag hebt gedaan en hoe je dit hier beschrijft. Ik wens jullie hierbij ook heel veel sterkte met dit grote verlies

Anoniem
6 jaar geleden

Zo . Ik heb hier lopen huilen als een klein kind. Ik ken je niet maar wat heb je dit mooi beschreven. Ik ben zelf die dag ook moeder geworden en Door complicaties was dit mijn angst die dag en dat is bij jou werkelijkheid geworden. Ik heb een groot respect voor jou hoe je dat die dag hebt gedaan en hoe je dit hier beschrijft. Ik wens jullie hierbij ook heel veel sterkte met dit grote verlies

Anoniem
6 jaar geleden

Zo . Ik heb hier lopen huilen als een klein kind. Ik ken je niet maar wat heb je dit mooi beschreven. Ik ben zelf die dag ook moeder geworden en Door complicaties was dit mijn angst die dag en dat is bij jou werkelijkheid geworden. Ik heb een groot respect voor jou hoe je dat die dag hebt gedaan en hoe je dit hier beschrijft. Ik wens jullie hierbij ook heel veel sterkte met dit grote verlies

Anoniem
6 jaar geleden

Wat erg wat jullie hebben meegemaakt, maar wat een bewondering en respect voor jullie. Alle kracht voor de toekomst.

Anoniem
6 jaar geleden

Sorry er ging iets mis met plaatsen

Anoniem
6 jaar geleden

Ik lees je verhaal met tranen in mijn ogen. Wat een verdriet maar vooral ook kracht lees ik terug. Heel veel sterkte toegewenst

Anoniem
6 jaar geleden

Lieve mama, zo herkenbaar, alsof ik mijn eigen verhaal lees... Nu al 6 jaar geleden, maar nog als de dag van gister... Ik ken jullie niet, maar ik wens jullie heel veel liefde en kracht toe om deze moeilijke gebeurtenis een plekje te geven... De hemel heeft er een engel bij, die voor altijd over jullie zal waken... Een ster die voor eeuwig zal stralen... Sterkte...

Anoniem
6 jaar geleden

Snik wat erg. Ik zit te huilen ... wat dapper dat je dit zo mooi schrijft. Alles is gewoon normaal maar tegelijkertijd zo ontzettend triest. Heel veel sterkte ....

Sabdex
6 jaar geleden

Pfff wat zo heftig en zo oneerlijk* Heel veel sterkte en liefde gewenst!

Anoniem
6 jaar geleden

super mooi geschreven en wat een mooie foto..voor mij zo herkenbaar je hele verhaal bijna 20 jaar hetzelfde meegemaakt.vergeten doe je het nooit meer. ik wil je heel veel sterkte wensen om het verlies van fynn een mooie plek te geven. liefs franka

Ireentjeh
6 jaar geleden

Pfff, wat heftig, wat een verlies! Mooi geschreven en zo te lezen hebben jullie als ouders veel lieve mensen om jullie heen. Wat fijn dat jullie Fynn mee naar huis mocht. Hoe zwaar, maar hoe fijn om hem zo lang mogelijk dichtbij je te hebben. Sterkte met het verwerken van het verlies van jullie mannetje.

Anoniem
6 jaar geleden

wat intens verdrietig. ik heb er geen woorden voor.

Anoniem
6 jaar geleden

Wauw tranen in mijn ogen sterkte . Prachtige omschreven Voelde elk woord

Anoniem
6 jaar geleden

Jij bent echt een held. Zo'n sterke vrouw. Ik wens jullie heel veel sterkte en alle geluk voor de toekomst.

Anoniem
6 jaar geleden

Lieve mama, Ontzettend veel sterkte gewenst met dit verdriet. Wat schrijf je mooi. Ik heb geen woorden voor jullie verlies.

Anoniem
6 jaar geleden

Wij hebben helaas hetzelfde meegemaakt bij ons 4e kindje. Dat is nu ruim 3 jaar geleden. Ik herken veel in je verhaal. Wat gaat er veel door je heen! Ik heb ook heel veel van me af geschreven en dat heeft me wel geholpen met verwerken. Veel sterkte toegewenst!

Anoniem
6 jaar geleden

Lieve mama van Fynn, Wat een verdrietig verhaal, ik wens je heel veel sterkte om dit grote verlies een plekje te geven.. Helaas weet ik maar al te goed hoe je je voelt. Bij ons is het dan al wel 22 jaar geleden dat het gebeurde maar als ik dit soort verhalen lees ben ik weer net zo verdrietig. Het is heel belangrijk dat je over Fynn praat en schrijft. Nogmaals heel veel sterkte

FemDolly
6 jaar geleden

Super knap dat je dit met ons deelt.. Wat een mooie brief en ik krijg er een brok van in mijn keel.. Sterkte dikke knuffel

Anoniem
6 jaar geleden

Wauw wat mooi geschreven! Ik heb het helaas ook van dichtbij mee moeten maken bij mijn broer. Dit verlies is zo intens groot, en iedereen kijkt zo uit naar zo'n kleintje dat er ook al echt een band is. Ik wens jullie heel veel sterkte en blijf de bijzondere dagen in ere houden en vooral blijven praten!

Anoniem
6 jaar geleden

Jemig wat een ontzettend verdrietig, krachtig en liefdevol verhaal.. Met tranen in mijn ogen zitten lezen. Zo oneerlijk.. geen woorden voor. Ik wens jullie veel sterkte en kracht toe

Anoniem
6 jaar geleden

Oh slik, tranen met tuiten hier. Wat heb je het mooi beschreven, maar wat een verdriet! Woorden zullen altijd tekort schieten, maar ik wens jou en je partner alle sterkte toe bij het verwerken van dit ondraaglijke verdriet.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik lees dit met tranen in me ogen. Wat knap dat je dit zo mooi kan beschrijven. Lief kleintje die zo gewenst is en waar je al je liefde aan wil geven zo van je wordt afgenomen. Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht toe met jullie verlies

Anoniem
6 jaar geleden

Woorden schieten te kort....slik. Heel mooi en puur geschreven over jullie wondertje. Fynn zal trots op jullie zijn. Heel veel sterkte met dit enorme verlies xx

Anoniem
6 jaar geleden

Ongelofelijk veel sterkte en kracht gewenst Denise, ook voor Ferdy! Droog houden tijdens het lezen is me niet gelukt.... Wat een heftig verhaal! Dikke knuffel! ????

Anoniem
6 jaar geleden

De tranen lopen over mn wangen... Wat een verdrietig verhaal, en wat prachtig onder woorden gebracht... Ontzettend dapper.....Heel veel sterkte...

Anoniem
6 jaar geleden

Pffff,net met een brok in mijn keel jou verhaal gelezen......wat een nachtmerrie.dit wens je niemand toe.hoop van harte dat jullie dit samen goed kunnen verwerken.heel veel sterkte .....en ik hoop idd dat je iets hebt aan onze berichten,heel veel liefs

Anoniem
6 jaar geleden

Jeetje Denise kan me niet voorstellen hoe zwaar dit is geweest voor jullie. Ik wens jullie heel veel sterkte met dit zware verlies.ik heb allebei je blogs met tranen gelezen.

Anoniem
6 jaar geleden

Wat een heftig verhaal dit wens je niemand toe je hoopt na 9 maanden op een gezonde baby en je hoort dan op een roze wolk te zitten.Wens iedereen heel veel sterkte met dit verlies.

Anoniem
6 jaar geleden

Wauw... Ik zit te janken als een klein kind. Wat een ongelooflijk nare ervaring, maar wat hebben jullie het samen tot een bijzonder mooi einde gebracht. Respect! Ik voel me echt gezegend een gezonde dochter op de wereld te mogen brengen op 1 maart 2016. Ik moet er niet aan denken in jullie schoenen te staan. Heel veel liefde, kracht en sterkte voor jullie! <3

Mamavanglennghislaineenmilan
6 jaar geleden

Tranen rollen over mijn wangen na het lezen van jullie week. Je schrijft het zo mooi, het leek haast of ik je kon voelen. Ontzettend veel sterkte met dit grote verlies. Wat was hij mooi! Hij zal trots zijn op jullie. Liefs!

Anoniem
6 jaar geleden

Afschuwelijk... de nachtmerrie van iedere aanstaande ouder en jullie zitten er midden in. Heel veel sterkte in deze ongelooflijk moeilijke tijd....

Anoniem
6 jaar geleden

Ppft een brok in m'n keel! Ik bewonder hoe mooi en sterk je dit vertelde! Heel veel sterkte en liefde toegewenst!

Anoniem
6 jaar geleden

Pff , heftig zeg! En wat super mooi geschreven. Zou me niet kunnen bedenken hoe erg dit zal moeten zijn geweest en nog steeds is. Ik wens jullie heel veel sterkte met het verwerken van deze verschrikkelijke gebeurtenis. Hij zal altijd bij jullie zijn! Gecondoleerd x

Marianne070280
6 jaar geleden

Geen woorden voor dit aangrijpende drama anders dan heel veel sterkte en kracht om jullie verlies een plekje te kunnen geven

Anoniem
6 jaar geleden

Dag lieve mama van Fynn, wat stoer dat je dit wilt delen. Dank je wel. Ik wens je veel mooie herinneringen

Anoniem
6 jaar geleden

Nog steeds heftig om dit te lezen, ookal is het voor mij ruim 25 jaar geleden dat ook mijn dochtertje levenloos ter wereld kwam, het voelt nog steeds als de dag van gisteren.......Sterkte, het gemis blijft....

Anoniem
6 jaar geleden

Wat ontzettend mooi geschreven. Wat een enorm verdriet. Sprakeloos. Wat moet je sterk zijn om dit verdriet zo te omschrijven. Heel veel sterkte.

Mama van Fynn, Matz & Isa-Beau
6 jaar geleden

Lieve Fynn, Wat wordt ons verhaal toch veel gelezen. Zoveel lieve reacties via deze site en nog zoveel meer reacties op de facebook pagina van mamaplaats. Fynn je bent onze kleine held. Het doet papa en mama goed om te zien hoeveel mensen er met ons meeleven. Maar het is ook zo verdrietig waarom mama dit verhaal is gaan schrijven. We missen je mannetje <3 XXX Papa&Mama

Anoniem
6 jaar geleden

Lieve Mama van Fynn, Wat verschrikkelijk heftig.. Ik hoop dat je hem de dag erna en erna en erna nog hebt kunnen knuffelen.. En dat je nog droomt van de knuffels met je kleine mooie mannetje! Hij is nu een mooi sterretje en jij blijft altijd zijn mama! Veel sterkte met dit enorme verlies!

Anoniem
6 jaar geleden

Wat heb je dit mooi verwoord en wat een mooi afscheid ! Wens jullie die allemaal van dit prachtige kereltje houden heel veel sterkte en liefde toe ...

Moeder2017
6 jaar geleden

Wat heftig en wat ontzettend mooi geschreven. Het geeft zoveel liefde en verdriet weer! Heel veel sterkte....

loes81
6 jaar geleden

Jeetje wat heb je dit prachtig geschreven! Ik heb enorme bewondering voor je!

Anoniem
6 jaar geleden

Dikke dikke tranen hier van herkenning! Al is het bij mij al ruim 5 jaar geleden!! Dit is een heel zware periode voor jullie en ik wens jullie alle sterkte in deze moeilijke tijd!!

aplukkel
6 jaar geleden

Wat heb je dit mooi geschreven, ik zit krijg het koud en word er emotioneel van. Wat ontzettend mooi dat je jullie Fynn zn brief hebt kunnen schrijven en deze ook nog eens met onze wilde delen. Knap hoor. Ik wil jullie hel veel sterkte, liefde, steun en al het andere wat er nodig is om dit verdriet ook maar een beetje te kunnen verwerken wensen. 1 ding is zeker je bent een sterke en lieve moeder. En ik weet zeker dat Fynn dit ook weet en trots op jou is. En dat hij het ook heel erg fijn heeft gevonden om lekker nog met je te hebben mogen knuffelen. En dat hij dit zeker in jullie gedachte/dromen of waar dan ook nog heel vaak komt doen. Heel veel sterkte en knuffels. Liefs

MummySuze
6 jaar geleden

Och jeetje, lieve jullie! Gefeliciteerd met Fynn en gecondoleerd, een prachtige sterrenbaby... Wat een ontzettend zware tijd. Knap en mooi beschreven, wat een ruwe pijn... I am sorry for your loss.

J S
6 jaar geleden

Wat een leegte, wat een pijn,,, ik weet het uit tweemaal ervaring. Er zijn geen woorden voor het verliezen van je kind (eren). Ik wens jullie enorm veel sterkte!!

Anoniem
6 jaar geleden

wat een heftige verhaal de tranen schieten me echt in de ogen heeel veel sterkte met het verlies xxx

Lizzelien
6 jaar geleden

Wat een bewondering heb ik voor jou! En wat liefdevol heb jij je blog geschreven!

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn zoontje heet ook Fynn. na een heftige inleiding en spoedkeizersnede was het helemaal niet vanzelfsprekend dat hij het zou gaan redden. Inmiddels is het gelukkig een 1. 5 jaar oud blakend ventje. Wat vinden we alles maar vanzelfsprekend. Tranen in mijn ogen bij jou verhaal en wens jullie veel sterkte.

Anoniem
6 jaar geleden

Geen woorden voor...

Anoniem
6 jaar geleden

Denise, Jouw verhaal trof me, recht in mijn hart. Ik herken je verdriet, zo groot zo overweldigend en dan toch trots omdat dit jongetje jullie papa en mama hebben gemaakt. Op 28 maart 2008 is onze zoon Finn ( ook zo een toeval) ook stil geboren na een zwangerschap van 38 weken. Het verdriet is na al die jaren nog steeds heel groot. Gelukkig zijn we nu ook papa en mama van Reef. Ik hoop dat als de tijd voor jou goed is jullie dit geluk ook mogen mee maken. Heel veel sterkte en een knuffel voor jullie. Anchelina

Anoniem
6 jaar geleden

Lieve mama van Fynn! Ik krijg de rillingen over me heen als ik je verhaal lees. Ook ik ben bevallen op 8 maart 2016 van een klein lief mannetje. Die eerst ook de naam Fynn zou krijgen. Maar toch gekozen voor een andere naam. Ik vind je zo dapper dat je dit verhaal met ons wil delen. Toen ik het las ging er gedachten door mijn hoofd als het mijn kleintje was geweest. Ik zou het niet aan kunnen. Ik wil je heel veel sterkte wensen. Voor altijd blijf jij de mama van Fynn.

Anoniem
6 jaar geleden

Tranen rollen over mijn wangen.. Ik heb er geen woorden voor. Wat vind ik het ontzettend erg voor jullie.. Het mooiste wat je kan overkomen veranderd plotsklaps in een nachtmerrie. Ik wens jullie alle kracht en liefde toe.

Anoniem
6 jaar geleden

Aaaaa wat intens geschreven krijg er de druppels van In m'n ogen ontzettend veel sterkte

Anoniem
6 jaar geleden

Met hele grote tranen biggelend op mijn wangen lees ik je blog. De grootste nachtmerrie van elke(toekomstige) mama. Wat heb je dit mooi geschreven en diepe respect Hoe jullie hier mee om zijn gegaan. Ik wens jullie veel kracht en sterkte toe de komende periode. Een lieve groet vanuit Maassluis.

Anoniem
6 jaar geleden

wat heftig dit te moeten meemaken ,maar wat mooi geschreven en wat zal dit toch een herinnering worden met een gouden randje.Jullie zoon voor altijd in jullie hart.....heel veel sterkte en bedankt voor het delen met ons xxx

Anoniem
6 jaar geleden

Wat heb je dit mooi verwoord en wat een mooi kindje. Ik vind jullie heel dapper en hoop dat je fit een plekje kan geven.

Anoniem
6 jaar geleden

Lieve Denise, Wat knap, dat je dit nu al, zo mooi op papier kan zetten. Wat een prachtig mannetje, tranen lopen over m'n wangen om dit verlies voor jullie. Ik wens jullie heel veel kracht toe om deze gebeurtenis een plekje te kunnen geven.

Anoniem
6 jaar geleden

Ooh wat een verdriet! Zon mooi lichaampje die nooit zal ademen, huilen, lachen of mama papa zal roepen! Ik leef met jullie mee! Hoeveel kan een mens hebben! Gelukkig krijgen jullie alle steun van familie en vrienden! Jullie worden begrepen! Wat een liefde om jullie heen! Omarm dat en probeer de mooie dingen in het leven een beetje te zien! Heel veel sterkte met dit verlies!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik vind het super dat jullie dit verhaal willen delen. Heel heftig allemaal maar ik weet zeker dat je er andere mensen mee helpt.

Deesy90
6 jaar geleden

Wat heftig. Je wordt door zulke gebeurtenissen weer op je plaats gezet dat het echt niet vanzelf sprekend is om een kind te mogen ontvangen. Veel sterkte toegewenst. En wat heb je alles toch goed beschreven, ik moest er van huilen.

Anoniem
6 jaar geleden

Wat verschrikkelijk wat jullie hebben meegemaakt. En respect wat heb je dit mooi geschreven zeg pfff krijg er tranen van in mijn ogen. Heel veel kracht en sterkte gewenst om dit enorm grote verlies een plaatsje te geven.

Anoniem
6 jaar geleden

Denise, ik ken je natuurlijk niet, maar ik wil even zeggen hoe knap ik het van je vind dat je dit geschreven hebt....ik kan mij jullie verdriet zo goed indenken, want wat moet dit verschrikkelijk zwaar zijn voor jullie...ik wens jullie alle kracht toe om dit verdriet een plekje te geven, ooit zal dat lukken meis, maar vergeten zullen jullie jullie mooie Fynn nooit! Heel veel sterkte samen! Leila

Anoniem
6 jaar geleden

Lieve papa en mama heel veel sterkte...xxxxjes

Anoniem
6 jaar geleden

Pfff.. Aangrijpend, triest & ook heel mooi.. Dankjewel voor 't delen, doet mij sterk aan 't overleden dochtertje van mijn vriendin denken.. En denk daardoor wel 'n beetje te weten hoe je je zal voelen.. of misschien ook wel niet.. Het doet me veel.. Ik wens je veel liefde & kracht toe.. X

Renate2701
6 jaar geleden

Heel veel sterkte samen. Ik heb het zelf meegemaakt helaas.....het is moeilijk

?
6 jaar geleden

jemig.. kom weer bij deze blog uit en lees hem nog eens... tranen bungelen over mijn wangen... zo erg dat dit kan gebeuren... Had jou zo een mooi leven gegund knappe Fynn. En nogmaals.. diep respect hoe jij dit zo hebt kunnen opschrijven mama van Fynn.. Liefs uit Brummen

japke
6 jaar geleden

Wat had ik dit 33 jaar geleden ook op deze manier gedaan...maar helaas. gelukkig is er de laatste jaren veel verbeterd. Heel veel liefde en sterkte toegewenst met het verwerken van dit verdriet.

Anoniem
6 jaar geleden

wat dapper van je dat jullie dit plaatsen, ik heb met veel aandacht zitten lezen en wat vind ik het erg voor jullie ik wens jullie in de toekomst een gezond kindje die jullie wel mogen horen huilen jullie lieve zoon Fynn zal van als een mooie ster aan de hemel schijnen elke nacht weer sterkte met dit verlies en verwerkproces

Yvnnn
6 jaar geleden

Pfoe.. ik lees het met tranen! Mooi beschreven.

Twin
6 jaar geleden

Pff tranen in men ogen. Mooi geschreven ook!! Je kleine man is voor eeuwig bij jouw!! Knuffel ????

Anoniem
6 jaar geleden

Wat ontzettend heftig maar wat krachtig dat je dit zo kunt verwoorden! Heel veel sterkte met dit onwijs grote verlies. Ik heb er geen woorden voor.. Dikke knuffel!

Anoniem
6 jaar geleden

Lieve mama van Fynn, Wat een herkenbaar verhaal. Bij mij heeft onze zoon na een zwangerschap van 40+3 weken bij de bevalling zuurstoftekort gekregen en is een week later overleden. Ik weet in wat voor moeilijke periode jullie zitten. Ik hoop voor jullie dat er in de toekomst een lichtpuntje mag zijn. Voor ons is dat lichtpuntje 1,5 jaar later gekomen. Onze kanjer Mex heeft een broertje gekregen, Lux. Hij heeft voor altijd een beschermengeltje. Als je ooit is wil praten kun je me mailen. Ik wens jullie sterkte, kracht en liefde toe!

Anoniem
6 jaar geleden

Lieve mama en papa van Fynn, huilend zit ik jullie verhaal te lezen. Waarom is dit gebeurt blijft door mijn hoofd spoken. De schuldgevoelens die je onterecht hebt, de vragen hoe de bevalling zal gaan en hoe de kleine eruit zal zien zijn zo herkenbaar! Mijn zoontje is met 40,3 weken stil geboren. Vooral die stilte is niet te beschrijven. Gaat door merg en been. Maar wat schrijf je mooi en liefdevol. Fijn dat jullie thuis nog even hebben mogen genieten. Dat geeft mij nu 1.5 jaar later nog steeds rust. Dat ik de maximale tijd die er was thuis heb kunnen genieten van hem en hem een mooi afscheid heb kunnen geven. Heel veel sterkte toegewenst!!

Anoniem
6 jaar geleden

Waarom, waarom waarom toch, dat is de vraag dat constant in mijn hoofd rondspookt... Waarom moeten toch zoveel mensen zulke verschrikkelijke dingen meemaken ???? Ben zelf op 12 april 2016 mijn mooie tweeling verloren na 23 weken zwangerschap en het was idd zoals jij beschrijft de mooiste maar ook de verdrietigste dag uit ons leven... Twee keer moeten bevallen maar twee keer weet je, het is voor niets... Zo hard, zo verschrikkelijk moeilijk... Wil jullie nog heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd. Uit het oog maar nooit uit ons hart! ❤️

Anoniem
6 jaar geleden

Heftig ???? mooi geschreven!! Ik wens jullie ontzettend veel moed. Dikke knuffel. Wat een prachtige foto, zo volmaakt, perfect en toch ... Zo oneerlijk xxx

Anoniem
6 jaar geleden

Heftig, mooi geschreven!! Ik wens jullie ontzettend veel moed. Dikke knuffel. Wat een prachtige foto, zo volmaakt, perfect en toch ... Zo oneerlijk xxx

Anoniem
6 jaar geleden

Die vraagtekens waren echt niet de bedoeling! (Was een emoticon met tranen!) Mijn excuses

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
9 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
20 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
19 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
17 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
15 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
8 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Vanaf déze leeftijd slaan kinderen herinneringen op!

Wat kan jij je nog herinneren van vroeger?

Wat kun jij je zelf nog herinneren van vroeger? Toffe vakanties, verjaardagen of andere leuke uitjes: heb je hier nog eigen herinneringen aan? Veel dingen die we onthouden hebben komen voort uit het bekijken van foto of door het luisteren naar verhalen van onze ouders! Uit onderzoek blijkt dat je vanaf deze leeftijd pas echt dingen kunt herinneren…

Baby’s

Ons geheugen ontwikkelt zich al op vroege leeftijd! Wist je dat baby’s al in de eerste week van hun leven de geur van hun moeder kunnen onthouden en herkennen? Daarnaast kunnen deze kleintjes al na twee maanden, naast hun eigen moeder, ook de stemmen en de gezichten van andere herkennen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je brein groei en dus ook hoe meer geheugencapaciteit er ontstaat. Toch kun je je vaak niet mer veel herinneren uit je kleutertijd of daarvoor, hoe komt dit toch?

Onderzoek

In Canada vroeger onderzoekers zich af hoe het kan dat je je niet meer zo veel van vroeger herinnert! Ze onderzochten 140 kinderen met de leeftijd van 4 - 13 jaar oud en vroegen hen naar hun allereerste herinneringen. Vervolgens deze ze dit twee jaar later opnieuw, met dezelfde groep kinderen. Met de ouders werd ook gesproken op te controleren of het herinneren van de kinderen wel correct waren. Wat blijkt? ….

Zo een beetje elke herinnering tot een leeftijd van + - drieënhalf jaar oud, zijn tijdelijk. Omdat je zó veel herinneringen aanmaken, worden deze vaak ‘overschreden’ door nieuwe. Pas vanaf een jaar of tien, maken kinderen volgens onderzoekers blijvende herinneringen aan!


Wist je dat het fenomeen van deze overschreden herinneringen ook wel kindergeheugenverlies wordt genoemd? Laat het ons weten in de reacties!


Lees ook: baby geboren met staart!