Snap
  • Mama
  • Organiseren
  • #sinterklaas
  • plussupermarkt
  • ad
  • wekelijkseboodschappen

Wekelijkse boodschappen laten bezorgen geeft mij zoveel rust!

Met een groot gezin is boodschappen doen toch altijd weer een organisatie. Ik maak daarom op donderdag altijd de planning voor de week erop. Als ik deze klaar heb bestel ik de boodschappen, zodat ze op zondag de boodschappen komen bezorgen en ik dus een hele week vooruit kan. Dit is zo fijn!

Het is donderdagmorgen. Ons vaste riedeltje in de ochtend is weer gedaan. John is naar het werk, ik heb samen met Clé en Vai de jongens naar school gebracht en wij hebben meteen even een rondje langs de paardjes gelopen. Als we thuis komen, ruim ik de vaatwasser uit en weer in, zet ik de was aan en gaan Vai en Clé lekker spelen.

Op dit moment ga ik zelf even aan tafel zitten met een lege weekplanning voor mijn neus en het boek van de Foodsisters waar ik vaak mijn gerechten uit haal voor een nieuwe week.

Allereerst vul ik de werkdagen van John in op het weekschema. John werkt onregelmatig, waardoor ik ook soms in de avond alleen ben met de kinderen. Op deze momenten eet ik vaak een lekker soepje met een plaatje, zoals wij die noemen. De werkdagen en extra dingen zijn ingevuld. Zo houd ik op vrijdag vaak rekening met een vrijmiborrel en plan ik 1 x in het weekend bewust niks, zodat we altijd een dag kunnen schuiven, ergens anders kunnen eten of eten kunnen bestellen. 

Boodschappen bestellen

Als ik alle dagen gepland heb met wat wij gaan eten, dan open ik de PLUSapp. In de PLUSapp heb ik een favorieten lijstje gemaakt met producten die wij wekelijks bestellen. Deze producten klik ik aan. Denk hierbij aan komkommers, appels, melk etc. Daarna loop ik met mijn scanner (dit vind ik ook echt een uitvinding, producten uit eigen keuken scannen met de telefoon en die worden dan toegevoegd aan je lijstje) langs mijn voorraad en koelkasten en scan ik wat wij eventueel nog nodig hebben.

Zo heb ik meestal op donderdag of vrijdag de planning af en de boodschappen besteld. Vaak bestel ik de boodschappen zodat ze op de zondag geleverd worden, omdat deze dag hier het beste uitkomt. Je kunt dan kiezen uit verschillende tijdsblokken van 2 uur, ideaal! En t/m 24 uur van te voren kan ik mijn boodschappenlijst nog wijzigen. Komen wij er dus nog achter dat we iets zijn vergeten, dan wijzig ik mijn boodschappen en krijgen we ze alsnog binnen.

Al dat lekkers

En nu op zondag, zitten wij ontspannen op de bank na een boswandeling. Op een gegeven moment zien de jongens de PLUSbus aankomen, ze rennen naar de zijdeur en roepen de bezorger naar binnen toe. De bezorger bezorgt de kratjes tot in de keuken en neemt de oude kratjes en statiegeldflessen weer mee terug.

De jongens zijn altijd enthousiast wanneer de boodschappen bezorgd worden en helpen graag mee inruimen. En vandaag bij deze bezorging zaten er allemaal lekkere dingen voor Sinterklaas bij. Dan wordt het natuurlijk nog leuker om de boodschappen binnen te krijgen.

Samen met de jongens ruim ik alle boodschappen weer lekker in, zo’n fijn gevoel, om de week weer te kunnen beginnen met volle koelkasten.

En als wij alles op en ingeruimd hebben, trekken we een zak pepernoten open. Dat hebben ze wel verdiend. “Mama, dit zijn echt de lekkerste chocolade pepernoten!” En echt, daar hebben ze gelijk in, de lekkerste chocolade pepernoten koop je bij PLUS.

Sinds dat Gib en Mo er zijn, zijn wij begonnen met het vooruit plannen van onze week. De boodschappen haalden we toen nog in de winkel. Een uitje met het hele gezin, super gezellig. Na een tijdje lieten wij de boodschappen bezorgen, wat een verademing was dat, zo fijn! En toen in Corona-tijd iedereen ineens de boodschappen liet bezorgen, waren wij blij dat we ons ritme er al in hadden gevonden, alleen nu moesten we het iets eerder bestellen. Het geeft ons zoveel rust om alles te plannen en te bestellen en het scheelt daarbij zoveel sjouwwerk en tijd. Win-win situatie dus.

En wij komen zeker af en toe nog in de winkel om een boodschap te halen, maar de grote boodschappen die blijven hier wekelijks binnenkomen. Ik raad je écht aan om je boodschappen eens te bestellen als je dat nog niet doet. Dat kan heel makkelijk door hier te klikken

Deze blog is geschreven in samenwerking met PLUS.