Blog header image

Weer naar school na de Kerstvakantie

Na twee weken heerlijk vakantie gehad te hebben, moest mijn kleuter vandaag weer voor het eerst naar school...

Twee weken Kerstvakantie zijn voorbij gevlogen! 

Het is een drukke tijd geweest die halverwege november al begon met de intocht van Sinterklaas! 

Ook hier thuis met drie eigen kinderen en drie gastkinderen was het best een drukke bedoening. Ik heb natuurlijk eerst het huis gezellig in Sint-stijl versierd en het was super om die kinderen zo enthousiast te zien! 

Sinterklaas was nog niet het land uit of de Kerstman deed alweer zijn intrede. In een moordend tempo hebben deze twee mannen elkaar afgewisseld! 

Wie heeft dat toch verzonnen; twee van dat soort evenementen in dezelfde maand? 

Ik heb weliswaar een kleine week even niets gedaan maar al gauw was natuurlijk ons huis ook vol in de Kerstsfeer! 

Super knus en super gezellig! 

En toen was er vakantie! 

Mijn kleuter was daar wel aan toe, merkte ik en ik denk dat dat voor veel kinderen heeft gegolden. Er gebeurt veel in een relatief korte tijd en alle spanningen die dat met zich meebrengt... 

Ik moest gewoon werken maar tijdens de feestdagen niet. Omdat wij een hele kleine familie hebben, hadden wij alleen maar op de 1e Kerstdag verplichtingen en ik had besloten dat de 2e Kerstdag voor mijn kleuter moest zijn. Hij moet altijd overal maar mee naar toe en ik wilde nu iets gaan doen puur en alleen voor hem. En dat hebben we gedaan: wij hebben die dag doorgebracht in Monkey Town! Hij vond het super leuk en het was behoorlijk rustig dus heel erg relaxt! 

Dit jaar met Oud & Nieuw zijn wij thuis gebleven en hebben wij het rustig aan gedaan. 

En opeens was de vakantie voorbij! 

Ook al moest ik gewoon vroeg op elke dag en mijn dochter ook (die door haar opleiding bij een particuliere school geen kerstvakantie had), het was wel lekker om niet elke dag om 08.15 uur in de auto te hoeven zitten. Mijn kleuter liep gewoon lekker de halve ochtend in zijn pyamaatje en badjasje: heerlijk! 

Ik vond het heerlijk om hem elke dag bij me te hebben; ik heb echt genoten! 

Ik ken heel veel ouders die het heerlijk vinden als de kinderen weer naar school gaan en ik hoor soms zelfs mensen zeggen en niet eens als grapje dat als de zomervakantie aanbreekt, hun hel gaat beginnen. 

Ik snap die mensen niet. 

Ik snap ook mensen niet die zelf vrij zijn maar toch hun kids fulltime naar de opvang brengen. 

Dat je even tijd wil hebben om te shoppen of boodschappen te doen, snap ik best maar dat je je kinderen dan toch nog heel vroeg komt brengen en niet eens een uurtje eerder op komt halen.... 

Ik begrijp dat niet! 

Ik geniet zo ongelooflijk veel van mijn kinderen! Ik vind de tijd zo snel voorbij gaan dat ik af en toe al het idee heb dat ik de helft mis van mijn kinderen en dat terwijl ik gewoon thuis ben! 

Ik heb in ieder geval besloten dat ik voortaan in elke schoolvakantie een dag vrij ga nemen zodat ik even tijd heb met mijn kleuter, 1 op 1, ook al doen wij in het weekend altijd veel met hem. 

Mijn man noemt mij een oermamma en die snapt dat ik het niet snap. Hij snapt die ouders ook niet. 

Ik ben in ieder geval heel blij dat ik werk heb waarbij ik mijn kleuter niet weg hoef te brengen naar de opvang en dat ik optimaal kan genieten van zijn ontwikkeling, zijn gezelligheid, zijn onbevangenheid en enthousiasme! Kleuters zijn zoooooooo leuk!!!

Ik baalde er gisteren eigenlijk alweer van dat ik hem vandaag weer naar school moest brengen maar ik troost mij dan maar gauw met de gedachte dat het voor hem hartstikke leuk is, dat hij een super lieve juf heeft en dat het fijn is voor hem om met leeftijdsgenootjes te kunnen spelen! 

Maar ik zal blij zijn als ik hem straks weer kan ophalen ;-) 

Joycies
6 jaar geleden

Ik snap je wel hoor. Ik vond het heerlijk om lekker tijd te kunnen door brengen met mijn schatje. En jouw kleuter.... die heeft het super gedaan!

Miriam68
6 jaar geleden

Weet dat jij mij wel snapt! Hij vond het hartstikke leuk om weer naar school te gaan. Hij werd vanochtend gewoon om 07.00 uur wakker, vroeg of hij naar school ging maar draaide zich vervolgens weer om. Gelukkig werd hij na een half uurtje zelf weer wakker en had hij er zin in!