Terug
Blog header image

Wat mag en kan je tegenwoordig nog zeggen?

Alleen negatieve dingen zijn geloof ik nog geoorloofd... Blijdschap mag je nauwelijks delen lijkt het wel.
Threelittlegirls
6 jaar geleden

Ik herken veel van wat je zegt. Hier dan niet met doorslapen vanaf 6 weken maar op andere gebieden kunnen andere mama's ook heel negatief reageren. Zo was een kennisje niet gecharmeerd, om het zachtjes uit te drukken, van het feit dat ik bijna 15 kilo minder weeg dan voor ik kinderen kreeg. Ik mocht er niks over zeggen want hoe kan dat nou een probleem zijn?! (Volgens haar was zij degene met de problemen want lijnen en sporten bracht niet het gewenste resultaat) Terwijl het voor mij wel echt een probleem werd dat ik maar af bleef vallen, ik moest juist moeite doen om een beetje op gewicht te blijven! Jammer vind ik, die jaloezie. Tegenwoordig durf ik er dan ook niks meer over te zeggen, nu ben ik zwanger dus komt het niet zo ter sprake maar ik zie nu al op tegen de periode na de bevalling!

Chisty89
6 jaar geleden

Amen! Als er aan mij gevraagd wordt hoe onze mini slaapt mompel ik maar een beetje van ja wel goed hoor in plaats dat ik zeg Nou heerlijk! Ze slaapt klokje rond en gaat na haar ontbijt ook nog even uitgebreid uitslapen. *ahum*. Als ik zeg dat ik het echt heerlijk vind om moeder te zijn en dat ik ontzettend geniet van alles *inclusief het werken af en toe* wordt ik aangekeken alsof ik niet helemaal jofel ben.. Het lijkt zeker wel 'in' te zijn om overal maar over te klagen pff zou er doodmoe van worden :)

TessK
6 jaar geleden

Ik weet nooit zo goed of het uit jaloezie is of niet... Lastig te herkennen! Enne, top van die 15 kilo! Daar ben ik wel een beetje jaloers op hoor ;-)

TessK
6 jaar geleden

Lijkt een beetje de tendens he? Maar ik heb het nu zwart op wit staan; ik ben een happy mom op een knalroze wolk :-)

TessK
6 jaar geleden

Ze schieten als paddestoelen uit de grond; blogs en artikelen over hoe verschrikkelijk het moederschap is. Oke, zo af en toe een blog dat er toch wel leuke kanten aan zitten. Maar dat zou dan meer uitzondering zijn dan regel...

Chisty89
6 jaar geleden

Misschien moet ik maar is een tegengeluid geven dan haha.

Annemiek2
6 jaar geleden

Goed ik zat ook niet op die knalroze wolk, dat had ik ook niet verwacht. Het is dan wel eens lastig als er een hele boel tegen zat om dan oprecht blij te zijn als je op dat moment hoort dat de ander een doorslaper heeft, de bv zo toeschiet dat het lekt als een vergiet en dat moeders "nergens" last van heeft. Dan nog eens een geweldige kraamweek waar iedereen rekening met je hield. Ja dan kon ik best wel jaloers worden. Dat heeft wel eventjes geduurd. Ook kv mama's hebben last van vliegende hormonen ;). Een poos later kon ik pas echt oprecht blij zijn voor die moeder. Ik zal ook niet zo snel vragen of alles goed gegaan is. Meer van hoe ging het, of is het gegaan zoals jullie hoopte? Gelukkig kwam ik niet zoveel kersverse bekende mama's tegen dus dat viel mee. Je hebt gewoon geluk gehad en dat mag ook.

Anoniem
6 jaar geleden

Nou heerlijk toch dat het zo goed gaat!! Bij onze oudste ook een roze wolk hoor. Ze sliep vanaf dag 1 door. Ik knapte wat minder snel op door de heftige bevalling, maar dacht ook dat dat erbij hoorde. Zedronk en at alles. Potjes wilde ze niet en gepureerd eten al helemaal niet. In een restaurant at ze gewoon met ons mee. Ze ontwikkelde ze hartstikke snel, kroop met 7.5 maanden en liep voordat ze 11 maanden was. Wij waren vooral heel trots op ons vrolijle meisje. Toen kwam ons mannetje. Ik was heel snel weer op de been en maar goed ook. Want meneertje huilde 's nachts alles bij elkaar. Vier maanden lang heb ik elke nacht uren met hem opgezeten. Dochterlief en manlief sliepen overal doorheen. Ochja 's middags gewoon met z'n allen in bed even slapen. Daarna werd het slapen beter maar met periodes heeft hij nog van die nachtbraaknachten. Ochja ik kan er schijnbaar goed tegen. Ze zijn inmiddels 5 en bijna 8 en ja soms zijn er dagen dat ik ze chter het behang kan plakken, maar die dagen heeft toch iedereen denk ik dan. Maar bovenal geniet ik gewoon lekker van ze!!!

Anoniem
6 jaar geleden

Als je niet keihard opschept, is er toch niks mis met positiviteit? En als je niet over andermans problemen heenwalst zonder begrip te tonen, is het toch ook prima? Nou, dan ligt het meer aan de ander dan aan jou, hoor! Lekker genieten van dat alles zo goed gaat en je concentreren op mensen die ook leuk happy met jou mee kunnen doen ipv alles afkraken.

TessK
6 jaar geleden

Als ik soms hoor hoeveel ellende sommigen hebben met het geven van borstvoeding ben ik altijd blij met mijn bewuste keus voor kunst/flesvoeding. (Ik vind kunstvoeding zo'n raar woord, alsof het niet echt is...) Misschien zit daar mijn geluk wel in hoor! En hoe ik in het leven sta maakt misschien ook wel verschil. Goede vragen om te stellen trouwens, zal ze onthouden. Zo 'ontwijk' je de antwoorden die je misschien niet wil horen.

TessK
6 jaar geleden

En dat is het belangrijkste, genieten van je gezin. Al krijg ik wel jeuk hoor, als iemand zegt dat je wel moet 'genieten'. Het is ook maar net hoe je er zelf in staat.

TessK
6 jaar geleden

Daar vind ik inderdaad ook een duidelijk verschil in zitten Nijn! Ik zal er niet over opscheppen of te pas en te onpas strooien met mijn roze verhalen. En fijn dat je precies verwoord zoals ik het bedoel.

Lindsy83
6 jaar geleden

Nou ik zit ook nog steeds op een blauwe wolk hoor. Tuurlijk heb ik ook wel eens mindere of zwaardere dagen, maar over het algemeen geniet ik vol op en ben ik super trots en blij hoe ons zoontje het doet! Ik lees zelf trouwens wel liever bij iedereen hier dat het gewoon goed gaat in plaats van niet... Maar er zijn ook veel mensen die de positieve blogs overslaan ;) Gewoon lekker genieten van je gezinnetje! En lekker blijven bloggen over hoe goed het gaat ;)

TessK
6 jaar geleden

Mijn leven is ook echt niet altijd tof hoor! Maar geluk kun je maken, al helpen de omstandigheden wel hoor! En ik blijf zeker bloggen, positief en negatief!

Annemiek2
6 jaar geleden

Je ontwijkt niet de antwoorden maar je krijgt aardigere antwoorden ;) en je geeft meer ruimte voor het verhaal van de ander. Als ze aan mij vroegen of alles goed gegaan was riep ik altijd en eerlijk nee en zei ik ben 3 dagen bezig geweest en toen moest alsnog het mes erin of zoiets in die trand. Ik vond het in die tijd niet leuk dat iedereen er als vanzelf spreken vanuit ging dat je "gewoon" even bevalt. Dat was soms zelfs pijnlijk. Maar het scheelt wel of je flesvoeding geeft. Ik noem het vaak kv omdat je ook kan kolven voor flesvoeding. Toen ik over ging op kv op dag 10 kreeg ik meer rust want ik wist hoeveel er gedronken werd en de hormonen werden minder. Dat heeft zeker bij gedragen om een beetje meer rust te krijgen.

peetje80
6 jaar geleden

Je hebt helemaal gelijk. Ik merk het nu ook met mijn afvallen. Ik durf amper te vertellen hoeveel ik afgevallen ben. Mensen hebben meteen een oordeel namelijk. Het is alleen vocht, het gaat te snel en dat soort dingetjes. 1 van mijn vriendinnetjes is wel blij en dat is fijn. Moet ook zeggen dat we elkaars maatjes zijn dus dat scheelt wel. Maar gewoon lekker vertellen hoor. Zoals ook in mijn blog, mensen willen niet meer dat je eerlijk bent op wat voor wijze dan ook. Nou lekker belangrijk toch. Groetjes Peetje80

rebo1982
6 jaar geleden

thumbs up!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik ben blij dat er meer geklaagd word. Dat klinkt misschien raar maar ik was in het begin heel onzeker en had totaal geen hechting met mijn zoontje. Ondertussen las ik alleen maar verhalen over de bekende roze wolken en als ik andere moeders sprak was alles he-le-maal geweldig. Onzeker waren ze niet, slaap kregen ze genoeg en natuurlijk helemaal verliefd op hun kleine spruit. Ook konden ze alles nog perfect combineren met werk, huishouden en sociale activiteiten. En ik maar denk: doe ik het nou helemaal verkeerd of ben ik gewoon niet geschikt voor het moederschap? Toen kwam ik steeds meer verhalen tegen over moeders die ook niet op een wolk zaten en ook enorm moesten wennen aan het moederschap. Toen besefte ik me dat er een soort taboe lag op alles wat moeilijk was aan het moederschap. Vaak als reden dat je gelukkig moest zijn dat je uberhaupt een kind kon krijgen. Dat het taboe er nu redelijk vanaf gaat, daar ben ik blij om. Je mag het even moeilijk hebben, je mag het onwennig vinden. En hopelijk zullen er hierdoor minder tienermoeders komen met ondoordachte zwangerschappen waar de kinderen de dupe van worden.

Kimmetjee
6 jaar geleden

Ow wat herken ik dat zeg! Na me verlof uitgerust op het werk komen omdat de kleine man al heerlijk doorsliep vanaf 1 week en na zijn eerste fles weer in een diepe slaap viel.( nu overigens nog steeds) en dan gewoon commentaar krijgen dat zwangerschapsverlof geen vakantie is.... Ik ben altijd blij dat moeders op een roze wolk zitten. Dat het mama zijn makkelijk is? Nee absoluut niet! Maar het bestaat zeker niet alleen uit "slechte" kanten en ook dat mag gezegd worden, zonder te overdrijven! Ook ik word soms "gek" van meneer, maar schreeuw ik dat in de ronde? Nee heb liever dat mensen denken dat ik een "perfecte" baby heb, dan willen ze hem allemaal op schoot;) Op een blauwe wolk heb ik niet echt gezeten, maar om een ander dan dat geluk niet te gunnen? Nee, ik ben blij voor ze. Maar ben ook blij dat er meer mama's met mij zijn :)

Chisty89
6 jaar geleden

Het is ook zeker goed dat het taboe er vanaf gaat!! Maar het dreigt nu juist weer de andere kant op door te slaan en dat is denk ik wat deze blogster bedoelt. Nu is het bijna een taboe om wel op een roze wolk te zitten en dat is ook weer niet de bedoeling toch?

Blog header image

My family

💜