Blog header image

Wat ik doe voordat ik ga slapen?

Wederom stelde mijn theezakje me een leuke vraag. Voor mij een vraag bomvol met emoties. Van geluk!

Na het lezen van deze vraag ben ik gaan nadenken over mijn avondritueel. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik een akelig vast ritme heb. Eerst ga ik lekker douchen. Even ontspannen. Ik trek mijn pyjama aan, poets mijn tanden en dan komt de allerbelangrijkste afsluiter van de dag. Want zonder dit ritueel kan ik echt niet slapen.


Zachtjes open ik de slaapkamerdeur van Kleuter. Ik kijk naar mijn slapende ventje. Ik voel me trots, warm, verliefd. Wat hou ik toch enorm van dit ventje. Wat is hij mooi. En wat ben ik blij dat ik zijn mama ben. Ik kan echt uren naar hem kijken. Toch maak ik hem even wakker. Ik til hem op en met zijn warme lijfje tegen me aan neem ik hem mee naar de badkamer. Voor een laatste plasje op de wc. Daarna breng ik hem terug naar bed. Terwijl hij slaperig tegen me aan hangt, zijn armpjes om mijn nek zijn geslagen, zijn hoofd op mijn schouder en oogjes toe, voel ik me de meest gelukkige vrouw van de hele wereld. Ook al duurt dit moment maar heel even, ik geniet er enorm van. Op dat moment staat mijn wereld even stil. Voorzichtig leg ik Kleuter terug in zijn nog warme bedje. Ik geef hem een hele dikke kus en fluister in zijn oor hoeveel ik van hem hou en hoe trots ik op hem ben. Hij 'antwoordt' met een lach op zijn gezicht. Dat is voor mij voldoende. Zachtjes sluit ik zijn deur en open ik de volgende...

… de deur van mijn kleine meisje. Ik kijk naar haar slapende snoetje. Haar lange haren bijeengebonden in twee lange vlechtjes. Mijn prinsesje. Ik geef haar (indien nodig) vlug een schoon pyjamabroekje. Ze voelt zo lekker warm aan en ruikt zo fijn naar de zoete prinsessenzeep die ze royaal in bad had gedaan. Ik stop haar lekker in en woel door haar haar. Ik geef haar zachte vlinderachtige kusjes en fluister in haar oortjes hoeveel ik van haar hou. Hoe trots ik op haar ben en dat ze maar lekker moet gaan slapen. Haar antwoord is een klein bijna onzichtbaar knikje. Ze draait zich nog eens om in de juiste positie, pakt haar lievelingsknuffel en houdt hem stevig tegen zich aan. Ter plekke smelt ik van verliefdheid. Ik sluit zachtjes haar deur en loop richting mijn bed. Mijn deur blijft op een kiertje open. Dat vind ik fijn. Met een hart gevuld met liefde en een laatste kus van manlief doe ik het lampje uit en vallen mijn ogen dicht. Welterusten!

Heb jij ook een vast ritueel voordat je gaat slapen? Laat je het me weten?

Heerlijk zeg!

Aaah wat lief! Heerlijk momentje van de dag!

Heerlijk, geniet ervan!

Oh wat lief jouw reactie. Word ik helemaal blij van. Ik weet zeker dat jullie als gezinnetje ook een mooi ritueel hebben, al is het niet 's avonds.