Terug
Blog header image

Wat ik doe voordat ik ga slapen?

Wederom stelde mijn theezakje me een leuke vraag. Voor mij een vraag bomvol met emoties. Van geluk!

Na het lezen van deze vraag ben ik gaan nadenken over mijn avondritueel. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik een akelig vast ritme heb. Eerst ga ik lekker douchen. Even ontspannen. Ik trek mijn pyjama aan, poets mijn tanden en dan komt de allerbelangrijkste afsluiter van de dag. Want zonder dit ritueel kan ik echt niet slapen.


Zachtjes open ik de slaapkamerdeur van Kleuter. Ik kijk naar mijn slapende ventje. Ik voel me trots, warm, verliefd. Wat hou ik toch enorm van dit ventje. Wat is hij mooi. En wat ben ik blij dat ik zijn mama ben. Ik kan echt uren naar hem kijken. Toch maak ik hem even wakker. Ik til hem op en met zijn warme lijfje tegen me aan neem ik hem mee naar de badkamer. Voor een laatste plasje op de wc. Daarna breng ik hem terug naar bed. Terwijl hij slaperig tegen me aan hangt, zijn armpjes om mijn nek zijn geslagen, zijn hoofd op mijn schouder en oogjes toe, voel ik me de meest gelukkige vrouw van de hele wereld. Ook al duurt dit moment maar heel even, ik geniet er enorm van. Op dat moment staat mijn wereld even stil. Voorzichtig leg ik Kleuter terug in zijn nog warme bedje. Ik geef hem een hele dikke kus en fluister in zijn oor hoeveel ik van hem hou en hoe trots ik op hem ben. Hij 'antwoordt' met een lach op zijn gezicht. Dat is voor mij voldoende. Zachtjes sluit ik zijn deur en open ik de volgende...

… de deur van mijn kleine meisje. Ik kijk naar haar slapende snoetje. Haar lange haren bijeengebonden in twee lange vlechtjes. Mijn prinsesje. Ik geef haar (indien nodig) vlug een schoon pyjamabroekje. Ze voelt zo lekker warm aan en ruikt zo fijn naar de zoete prinsessenzeep die ze royaal in bad had gedaan. Ik stop haar lekker in en woel door haar haar. Ik geef haar zachte vlinderachtige kusjes en fluister in haar oortjes hoeveel ik van haar hou. Hoe trots ik op haar ben en dat ze maar lekker moet gaan slapen. Haar antwoord is een klein bijna onzichtbaar knikje. Ze draait zich nog eens om in de juiste positie, pakt haar lievelingsknuffel en houdt hem stevig tegen zich aan. Ter plekke smelt ik van verliefdheid. Ik sluit zachtjes haar deur en loop richting mijn bed. Mijn deur blijft op een kiertje open. Dat vind ik fijn. Met een hart gevuld met liefde en een laatste kus van manlief doe ik het lampje uit en vallen mijn ogen dicht. Welterusten!

Heb jij ook een vast ritueel voordat je gaat slapen? Laat je het me weten?

GDSJ
6 jaar geleden

Toevallig had ik gisteravond ook deze vraag bij mijn thee. Ik check altijd of alle deuren op slot zijn. Geef de poezen nog water en brokken als t nodig is. Ga ik naar boven om me tanden te poetsen. Heb al gedouchet nadat ik me kleine mamnetje op bed heb gelegt. Als ik in bed lig kijk ik nog even op camera hoe me kleine man erbij ligt. Hij wordt snel wakker, dus ga niet z'n kamer in. Licht uit en slapen.

Simone
6 jaar geleden

Ja het mooiste moment van de dag! Ohw zo heerlijk ❤

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Zo lief, ik zag het helemaal voor me :) Wij hebben trouwens helemaal geen avond ritueel, we werken beide in de horeca en zijn niet elke avond structureel saampjes thuis. Ik ben blij als de kids schoon, gevoed en in hun pyamatje in hun EIGEN bedje liggen! Maar ooit wil ik zo'n mooi avond ritueel, als ze iets groter zijn :)

anoniem2017
6 jaar geleden

Ik heb bijna hetzelfde haha Eerst na de wc, dan boven mijn tanden poetsen, dan weer terug naar de wc. Tja nog water op he ;) Daarna langs de oudste kus geven en zeggen dat ik van hem hou, met weltrusten grote knul. Dan langs de jongste ook een kus, mama houd van je en slaap lekker kleine meid. En dan duik ik mojn bed in

mamavanquentin
6 jaar geleden

Wat een mooi avondritueel. Ik ga altijd voordat ik naar bed ga nog even om het hoekje kijken bij mijn slapende zoontje van bijna 7 maanden. Heerlijk! Sinds een tijdje weet ik namelijk dat hij daar niet meer wakker van word. Ik voel dan zoveel liefde, en voel me zo trots. Precies wat jij omschrijft! Dan doe ik zachtjes de slaapkamerdeur weer dicht en val ik met dat beeld in slaap.

SusanneB91
6 jaar geleden

Wanneer ik boven kom trek ik mijn badjas aan, poets ik mijn tanden, bind mijn haar in een knot boven op mijn hoofd en verwijder mijn make-up. Dan loop ik op mijn sloffen nog even naar de kamer van ons meisje, aan het eind van de gang, en kijk verliefd naar dat ukje dat in haar slaaphouding zo lijkt op mij maar in de rest op haar vader <3 Ik geef haar een aai over haar wang en sluit de deur bij het verlaten van de kamer. Ik ga nog even naar het toilet en laat bij het binnen gaan van onze kamer de deur open. Na een kus van mijn man kruip ik lekker onder mijn dekens en leg mijn hand in die van hem. Terusten!

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Oh ja, voordat ik naar boven ga check ik ook nog even of alle deuren op slot zijn. En nee, als mijn kinderen wakker zouden worden van een bezoekje op de slaapkamer, dan zou ik het ook niet doen hoor.

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Ja echt wel. Het moment duurt misschien qua tijd niet lang, maar voor mij is het echt het allermooiste moment van de dag. Ik geniet er zo onwijs van.

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Oh wat lief jouw reactie. Word ik helemaal blij van. Ik weet zeker dat jullie als gezinnetje ook een mooi ritueel hebben, al is het niet 's avonds.

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Heerlijk, geniet ervan!

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Aaah wat lief! Heerlijk momentje van de dag!

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Heerlijk zeg!

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mijn missed abortion

De echo die alles veranderd

Op 13 september 2022 hadden wij 'eindelijk' een positieve zwangerschapstest! Ongeveer 7 maanden, ik weet dat het eigenlijk niet lang is maar wat was elke maand weer een teleurstelling. Zeker als je verhalen in je omgeving hoort van ongelukjes of 'het was in één keer raak'.

De zwangerschapstest had een licht streepje, maar hee, een streepje is een streepje. En heel gek is het niet als je er zo vroeg bij bent, net 4 weekjes.
Officieel 4 weken en 2 dagen, maar door de ovulatietesten weet ik dat de ovulatie afgelopen maand ook 2 dagen later was.

Ik was uiteraard voorbereid dat ik eventueel zwanger zou zijn, was al gestopt met alcohol drinken (wat ik toch al bijna nooit deed) en slikte al maanden foliumzuur. Maar ik werd nu nog meer bewust van een gezonde levensstijl en dan voornamelijk voeding.
Ook heb ik de volgende dag een verloskundige gezocht en als snel stond de afspraak voor de 7 weken echo.

Op 3 oktober (7 weken en 1 dag) stond de eerste echo gepland, wat keken we hier naar uit! Stiekem was het ook wel een beetje spannend, de zwangerschap voelde nu steeds echter.

Ik had 2x een klein beetje bloedverlies gehad bij het toiletbezoek ongeveer met 5 weken. Direct gebeld naar de verloskundige en de kans was groot dat dit een geknapt bloedvaatje was gaf zij toen aan. 
Toch was ik hierdoor extra gespannen voor de echo.

Op de dag van de echo had ik weer een klein beetje bloedverlies toen ik naar het toilet moest, maar weer echt minimaal (ik was er extreem alert op, vraag me af of ik het anders ook gezien had).
Gelukkig hadden we een goede echo. Onze kleine 'rijstkorrel' liep wel enkele dagen achter, maar dit was ook mijn eigen berekening met de ovulatietest. Daarnaast is niet elk bevrucht eitje even snel in de baarmoeder en ingenesteld gaf de verloskundige aan.
Er is al beginnende hartactiviteit. Nog langzaam, maar wel krachtig. Ruim de helft van het kindje ging heen en weer op het beeld!
Voor de zekerheid wordt er een extra echo ingepland over 10 dagen, omdat deze echo toch iets te vroeg was. Waarschijnlijk is het hartje nu net gestart met kloppen, dit is dan altijd langzaam. De volgende echo moeten we een goed kloppend hartje zien is de verwachting.
De verloskundige klonk positief, de eerste 12 weken is er altijd een risico op een miskraam maar er was geen reden om extra bezorgd te zijn.

Het is 13 oktober, 8 weken en 4 dagen zwanger. De dag van de tweede echo.
Ik heb er eigenlijk wel zin in en ben veel minder gespannen dan de vorige keer.
We hebben al gezien dat het op de goede plek ingenesteld is, de hartactiviteit was op gang gekomen en ik ook geen bloedverlies gehad.

Totdat de verloskundige de echo ging maken.. Er werd eigenlijk direct duidelijk dat dit niet goed was. De hartactie zoals we dit de vorige keer zagen was er niet, er was wel iets aan hartactiviteit maar dit was traag en veel minder krachtig. Vergeleken met de vorige echo leek het bijna aan de buitenkant van het kindje te zijn.
Ook was het kindje nauwelijks gegroeid, in 10 dagen was er hooguit groei voor 2 dagen geweest.

De verloskundige is direct duidelijk: de kans dat dit goed afloopt is er eigenlijk niet. Omdat er nog wel hartactie te zien was wordt er een afspraak gemaakt voor 1 week later. Niet om te kijken of het dan wel goed is, maar om te kijken of de hartactie dan gestopt is. Dit is belangrijk voor een eventuele doorverwijzing naar de gynaecoloog als de miskraam niet vanzelf opgang komt.