Terug
Blog header image

Wat als vechten "normaal" wordt?

Ik heb altijd zoveel moeten vechten en strijden in mn leven, wat als dit "normaal" voor me is geworden?

2015 is bijna ten einde. Ik kijk terug op een hobbelig jaar. Ik had zoveel meer rust gewild dit jaar. Het zijn dingen die je niet in de hand hebt, die je niet kunt controleren, waar je geen regie over hebt, ze gaan zoals ze gaan.

Ik ben positief ingesteld, ik ben sterk. Maar het positieve in mij begint te verdwijnen, het sterke is zwak geworden. Het vechten, het strijden het put zo uit.

Heel mijn leven was stuurloos, ik heb niet de meest geweldige jeugd gehad, wel mensen om me heen die van me hielden, me lief hadden/hebben. We roeide letterlijk met de riemen die we hadden, met heel wat golven die ons omsloegen, het was vechten, bikkelen, ons zelf verdedigen. 

Hoe oneerlijk is het dat je als kind van 5 jaar wordt aangekeken op je thuis situatie? En dit heel je leven als een soort rode draad door je leven heenloopt? Het steeds weer terug komt..... Mensen uit mijn verleden raar staan kijken als ik trots vertel hoe goed wij allemaal terrecht zijn gekomen. Het was vechten maar we hebben het gered! 

Dan denk je als je eenmaal je eigen huisje hebt, rust! Rust was er een aantal jaar, totdat er door een impact van buitenaf alles veranderde. Alles waar ik zo gelukkig en tevreden mee was glipte weg, ik kon het niet vangen, ik had geen controle, het gebeurde, het overkwam, en ik was hoofdrolspeler.... Wederom na jaren vechten, geloof zo'n 5 jaar werd het rustiger. Bezinning, rust. Ik genoot. Eindelijk weer wat houvast. 

Toen zwanger! Mooier kon het niet zijn, en nog mooier kan het niet zijn. Inmiddels moeder van 2 prachtige kinderen. Het gaat hier allemaal net even anders, als "normaal". En elke keer als ik denk zal het nu rustiger worden, is er wel weer iets.

Begrijp mij niet verkeerd, ik hou van mijn kinderen kan niet zonder ze, ze maken het leven zoveel mooier. Maar soms lijk ik wel de enigste moeder die het soms retezwaar vind! Het zo af en toe niet meer weet, er voornamelijk chaos in huis is, je weet wel zo'n scène uit een foute b film. Een gemiddelde week is rennen en vliegen. En nee niet omdat mijn kinderen op tig clubjes zitten, nee omdat er therapieën zijn die gevolgd moeten worden, gesprekken die gevoerd moeten worden, discussies, gevechten die gestreden moeten worden. De overheid denkt wel dat het systeem passend onderwijs zo machtig mooi werkt, de werkelijkheid is anders, en de werkelijk is, dat ik nu zo'n moeder ben die er langzaam in aan het verdrinken is, het is teveel! Er is teveel onduidelijk, te weinig geregeld, en ondertussen lopen we tegen steeds meer dingen aan....twijfelen we is dit dan wel de juiste school? Ondertussen wordt er een prachtig open kind, geslotener, ongelukkiger, fiets ik sochtends naar school met een kind wat verdrietig is wat niet wil, wat zelf heel duidelijk aangeeft "ik wordt zo moe van school", "ik vind het niet fijn". Het gaat me aan mijn ziel, het put uit....

Alles laat je zoveel denken maar vooral kijken naar jezelf en over jezelf.... Alles zorgt ervoor dat ik diep ongelukkig ben. Dat ik sochtends bij het wakker worden al denk, nee ik wil niet, dat ik mezelf uit bed moet sleuren, het is een sleur van een gevecht met mezelf.....

Wat als t vechten normaal voor me is geworden? Wat als ik daardoor gewoon niet goed meer kan communiceren? Omdat ik meteen in de aanval zit? Ik mijn emoties niet durf, niet kan laten zien tijdens zo'n gesprek waarin het over mijn kind gaat.... Dat ik in zo'n gesprek alleen maar verdrietig wordt, dicht klap, en het gewoon niet meer zie.... Ik zie het niet meer..... Help! Maar dat help komt niet, omdat ik altijd alles zelf en alleen heb moeten doen, vraag ik op de een of andere manier geen hulp....

Door hoe ik me voel, besef ik me des te meer dat er iets moet veranderen, ik wil dit mijn kinderen niet meegeven! 2016 wordt het jaar van het gevecht met mijn grootste vijand, ikzelf.... Ik wil niet langer leven met het gevoel wat ik nu heb, ik kan het niet meer ben op ben moe. 2016 transformatie van mezelf, ritme regelmaat rust, een agenda die ik ga bepalen en niet laat bepalen door school, therapieën en dergelijke. 2016 t jaar van tijd maken voor mezelf, afvallen, gezonder leven, uit die ongezonde negatieve sleur komen, uit mijn veilige zone komen....

Ik wil weer leven ik wil weer stralen ik wil! 

Voor mijn lieve kinderen, jullie bied ik mijn oprechte excuus aan voor de laatste maanden, ik was geen leuke moeder, en nog zijn er dagen dat ik sneller wil als jullie..... T spijt me zo, want ik wilde zo nooit worden... Dit was niet het beeld wat ik voor me had van mezelf als moeder. Ik hoop dat jullie met mij meegaan op ontdekkingstocht! Samen als gezin, samen als gezin gaat ons dit lukken, zodat het rustiger en positiever wordt in ons leven in ons huis....

Joycies
6 jaar geleden

Het lijkt mij pittig jouw leven ook al weet ik niet wat er aan de hand is. Ik hoop dat je kan genieten van de komende dagen met je kinderen. Sterkte

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.