Snap
  • Mama
  • #mom
  • Onzeker
  • #tweedekindje
  • #gevoel
  • schuldgevoelens

Wat als je gevoel je hart in weg staat..

Zie haar nu.. zo groot al.. een echt dametje..😍

.

Ivan en ik hadden het er gisteren nog over.. & eigenlijk gaat het er hier de laatste tijd steeds meer en meer over..

Een 2de kindje..

We zeiden altijd.. we willen er maar 2 jaar tussen.. dat is leuk voor later..

Maar ondertussen wordt Zoya bijna 2 jaar en al is het vaak het gespreksonderwerp geweest tussen ons maar op dit moment hoeft het voor mij nog niet meteen..

Ik kan het niet goed verwoorden wat ik voel.. het is een soort tweestrijd.. gemende gevoelens.. van een verlangen naar een groot gezin en zusje of broertje voor Zoya & een soort schuldgevoel dat als er een 2de kindje komt, ik mijn aandacht ga moeten verdelen & op het begin (met in gedachten de moeilijke periode die we met Zoya hadden van geboorte tot 5 maanden) Zoya niet meer de volledige aandacht ga kunnen geven die ik haar wil geven omdat ik veel bezig zal zijn met ons 2de kindje.. 🤯

Voorlopig wil ik nog eventjes volop genieten van Zoya..       Dit zijn gedachten en gevoelens die de laatste tijd toch wel spelen..

Verschillende keren.. eergisteren nog wel 4x werd ons de vraag gesteld.. “& jullie geen 2de?” Je voelt de druk wel van buitenaf.. al is het familie, vrienden, kennissen, je werk... en ja hoor wij willen graag nog een 2de kindje.. een 3de misschien ook als dat kan.. maar voor nu is het even goed zoals het is..

Wij zeggen nu.. “wat komt, komt”🥰

Krijgen jullie ook regelmatig de vraag of er nog kindje zal komen?

Willen jullie nog graag meer kindjes?

Herkent iemand dit gevoel? 

3 jaar geleden

Onze tweede kwam zelf na 9 maanden na de eerste.. Er zit 1,5 jaar tussen... Eerst vraag je je af hoe kan ik m'n aandacht verdelen en ze allebei evenveel liefde geven... Maar geloof me.... Het gaat automatisch.... Je eerste wil je met alles helpen om voor het broertje of zusje te zorgen en je hebt echt genoeg liefde voor allebei enige wat ik weer wennen vond was weer terug in de tijd blokken, de voedingen en slaapjes om de zoveel uur... Rest ging vanzelf

3 jaar geleden

Toevallig heb ik daar ook een blog over geschreven. IK herken het gevoel super goed. Hailey is nu 2,5 en ik ben er nog steeds niet aan uit wat ik nou wil. Hailey is dol op baby’s en ik denk dat ze het helemaal geweldig zou vinden. Maar wat jij ook al zegt; je word een stuk beperkter met alles zoals idd aandacht verdelen. Dat zorgt dat ik ook weer heel erg ga twijfelen. Zo ga ik steeds heen en weer tussen wel en niet, zoooo lastig.