Snap
  • Mama
  • #tweedekindje
  • #mamazijn
  • #liefdevoormeerdan1
  • #tweedewondertje
  • #liefdevoorjekind

Wanneer zou je een tweede willen?

Ik denk dat bijna elke mama deze vraag herkent. Je bent haast net bevallen en dan krijg je de vraag al komt er nog een tweede? Naarmate je baby ouder wordt komt de vraag vaker voorbij. Zou je nog een tweede willen? Of de vraag wanneer komt er een broertje of zusje? Ik antwoord vaak als het me gegund is zeker.

Waar komt die vraag vandaan? Want na een tweede kindje lees ik vaak dat ze dat wel oke vinden en bijna niemand vraagd naar een derde? Maar wat als je nou helemaal gelukkig bent en compleet als gezin met één kindje? Of erger je kan niet zwanger raken van nummer 2!

Hoe dan ook is dit voor iedereen anders de ene hoopt op 6 kindjes de ander is gezegend met 1 kindje.

Ik moet je eerlijk zeggen ik vraag het ook wel eens maar vaker als tegen vraag. Of ik zeg wel eens aah ze wil een broertje of zusje. Ik denk dat deze vraag vooral komt uit interesse mensen denken er niet over na.

Ik merk wel dat het me aan het denken zet. Zou een tweede ons gegunt zijn en vanaf wanneer denk je ja we gaan voor een tweede? Toen Juliëtte net geboren was, was mijn antwoord heel stellig nee. Heb zelfs gezegd na mijn bevalling nóóit meer. Daar denk ik nu wel anders over ik zou het zo nog een keer doen haha. We genieten nu volop van Juliëtte dat wil ik aan de ene kant nog zo houden, maar aan de andere kant kan ik niet wachten tot er aan de eettafel mijn gezin zit!!

Hoeveel leeftijdsverschil zit er tussen jullie kindjes?