Blog header image

Wanneer voel jij je een goede mama?

Elke mama probeert het beste uit haar te halen om een goede mama te zijn. En je mag je best een keer top voelen als mama toch!?

Gisteren ging ik op een normale donderdag even met haar naar de winkel. Haar papa is de hele week weg ivm. het werk en mijn zus paste wel even mee op de jongste. De oudste vind winkels heel leuk, dus ging we even samen. Even lekker samen mama en Jana tijd!

Ik moet zeggen dat mijn dochtertje altijd wel veel complimentjes geeft. Ze verteld me vaak hoe lief ze me vindt, dat ze van me houdt en dat ik de beste van de wereld ben. Om van te smelten natuurlijk! Nou is de winkel samen niet altijd de beste plek om te zijn, want als ze niet luistert, vind ik de vreselijke blikken rondom me echt zo irritant. Ik trek me dat aan en schaam me dan als een gek.

Nu gingen we gisteren bij de slager wachten in de winkel (Belgische winkel, dus daar is dat heel gewoon dat je besteld als je er staat). Ik was aan het bestellen en we hadden besloten een karretje te pakken met zo een auto aan, vreselijke karren, ze rijden voor geen meter, maar mijn prinsesje wilde dit persé). Ik kon niet weigeren, want het was even haar tijd.

Ineens stapt mijn meisje uit en zegt; Dankjewel mama! Ik zeg; waarom lieve schat? En toen kwam het; Omdat jij alles zo goed doet voor mij!... Ik antwoordde; En ik doe het met alle liefde en plezier scheetje. Maar dat moment.. Ooh het was zo lief, het deed me echt zo veel. Ik heb natuurlijk meteen als een gek mijn vriend een bericht gestuurd en het overal verteld. Ik vond het stiekem wel heel fijn om dit te horen, toch een blijk van waardering toch, althans, zo vat ik het maar op! ;)

Ik weet dat ik soms even de druppel heb bereikt en niet altijd lief reageer of gewoon heel duidelijk ben, maar tja, dat heeft ze ook gewoon nodig. Maar daarnaast vertel ik haar elke dag dat ik ontzettend van haar hou en dan antwoord ze; I love you so mutchhhhh!

Lindsy83
6 jaar geleden

Wat fijn! Ik voel me een goede moeder als mijn zoontje het uitschatert bij de spelletjes die ik met hem speel en als ik zie hoe goed hij zich ontwikkeld. Fijn dat soort momenten! Echt lief van je dochter!

EvaD
6 jaar geleden

Ja prachtige momenten zijn dat hé! :) Niks zo gelukzalig als de vrolijkheid van een kindje! Lekker genieten :)