Snap

Wanneer maak jij tijd voor vrij voor het huishouden?

Mama zijn is ontzettend druk, vooral als je daarnaast nog van alles doet. Wanneer maak jij tijd vrij voor het huishouden? Deel je tips!

Herken je dat, dat eeuwige to-do- lijstje met dingen er op welke je allemaal nog wilt (moet) doen in huis;

  • Badkamer poetsen
  • Was strijken
  • Stofzuigen
  • Bedden verschonen

En ga zo maar door…

Neverending Story

Naast mama zijn en de zorg voor je kind(eren), jezelf en soms zelfs ook nog manlief is er ook dat altijd weer terugkomende huishouden. De neverending story die iedere dag weer opnieuw verder gaat. De wasmand die nooit helemaal leeg is en die vloer altijd sneller vies is dan je wilt. Pfff… mijn huishouden zal in ieder geval nooit mijn hobby worden.

Nou was ik vóórdat ik mama werd al geen poetsmiep en was ik beter in opruimen dan in poetsen. Maar sinds ik mama ben heb ik echt bijna geen tijd (zin) meer om aan het huishouden te besteden. Het liefst is mijn huis natuurlijk altijd schoon, maar poetsen terwijl dochterlief aan mijn been hangt lijkt me niet de meest ideale manier. Wanneer ze haar middagdutje doet geniet ik liever even van een momentje voor mijzelf of doe ik andere dingen die net iets makkelijker zijn zonder haar erbij.

Wanneer ze ’s avonds eindelijk in bed ligt ga ik vaak blogs schrijven voor Mamaplaats of mijn eigen blog, of ik wil lekker tv kijken. Voor ik het weet is het alweer bedtijd en ligt datzelfde to-do-lijstje nog steeds op dezelfde plek zonder dat er iets is afgestreept. Weer een dag voorbij. Oops.

Nou ben ik eigenlijk wel erg benieuwd hoe andere mama’s dit aanpakken. Wanneer neem jij de tijd om het huishouden te doen? Doe jij het wanneer de kind(eren) wakker zijn of juist wanneer ze slapen? Of ben jij ook meer van het opruimen in plaats van het poetsen?

En het belangrijkste, heb je nog handige tips voor andere mama’s?

7 jaar geleden

hihi

7 jaar geleden

dat doe ik ook inderdaad. Dat scheelt al best veel.

Zondag en maandag zijn mijn vaste vrije dagen en om de week ben ik ook de zaterdag vrij. Op zondag en maandag probeer ik zoveel mogelijk schoon te maken. Vooral in de ochtenduren zodat ik in de middag tijd heb om wat leuks te doen met mijn dochter. Daarnaast heb ik ongeveer 6 a 7 wassen iedere week. Dit doe ik dan op zondag en maandag en dan vaak nog op woensdag en donderdag. Uiteraard komen er altijd nog wel wat wasjes bij op de vrijdag. Op maandag doe ik alle boodschappen. Doordeweeks haalt mijn man de stofzuiger door het huis, ik in het weekend, Ik ben om 7 uur in de ochtend de deur uit, hij om 10 uur (kok) Soms kan ik me er gewoon niet toe aanzetten en denk ag dat beetje stof op die kast. Dan laat ik de boel de boel. Wassen doe ik echter altijd netjes. Gelukkig ben ik wel een opruimmiep en is iedere avond alles weer opgeruimd dus dat scheelt een hele boel.

Zondag en maandag zijn mijn vaste vrije dagen en om de week ben ik ook de zaterdag vrij. Op zondag en maandag probeer ik zoveel mogelijk schoon te maken. Vooral in de ochtenduren zodat ik in de middag tijd heb om wat leuks te doen met mijn dochter. Daarnaast heb ik ongeveer 6 a 7 wassen iedere week. Dit doe ik dan op zondag en maandag en dan vaak nog op woensdag en donderdag. Uiteraard komen er altijd nog wel wat wasjes bij op de vrijdag. Op maandag doe ik alle boodschappen. Doordeweeks haalt mijn man de stofzuiger door het huis, ik in het weekend, Ik ben om 7 uur in de ochtend de deur uit, hij om 10 uur (kok) Soms kan ik me er gewoon niet toe aanzetten en denk ag dat beetje stof op die kast. Dan laat ik de boel de boel. Wassen doe ik echter altijd netjes. Gelukkig ben ik wel een opruimmiep en is iedere avond alles weer opgeruimd dus dat scheelt een hele boel.