Blog header image

Waar zou je beroemd mee willen zijn?

De vragen in mijn theezakjesreeks gaan nog even door :-). Vandaag weer een leuke vraag om over na te denken.

Ik zou dolgraag heel mooi kunnen zingen. Ooit zei mijn zoontje tegen mij, toen ik keihard met de radio meezong: 'Mama, stop maar even met zingen, die mevrouw kan het veel beter.' Dus.... Ik kan heus wel een nootje zingen en toon houden kan ik prima. Maar nee, meedoen aan één van de vele talentenshows zal ik mezelf en de rest van Nederland niet aan doen. Toch lijkt het me geweldig om mooi te kunnen zingen. Ik hoef er niet beroemd mee te worden, maar gewoon meezingen zonder commentaar zou al fijn zijn.

Model zijn, lijkt dat me leuk? Mwah. Eerlijk gezegd niet. Sterker nog, het lijkt mij persoonlijk verschrikkelijk. Ten eerste heb ik geen geduld voor een langdurige fotoshoot. Al die poses, nee niets voor mij. En al die feestjes afgaan? Mwah, trekt me niet zo. En trouwens, ik denk dat het leven van een model helemaal niet zo glamoureus is als dat wij denken.

Een top actrice in Hollywood dan? Dat lijkt me dan wel weer gaaf. Nou ja, de rode loper dan. Met acteren zelf heb ik niet zoveel. Hoewel... mijn moeder zei vroeger heel vaak tegen mij dat ik een geboren actrice ben. Iets wat ik nu ook geregeld tegen mijn eigen dochter zeg. Maar dat betekend niet dat ze de nieuwe Jennifer Aniston is.

Een beroemde kunstenaar? Hmmm... ja dat lijkt me wel iets. Ik ben absoluut geen van Gogh en val niet in de categorie Leonardo Da Vinci. Maar creatief, dat ben ik dan weer wel. Ik maak graag kinderschilderijtjes en ben veel met hout en verf bezig. Daarnaast haak ik super graag. Het lijkt me dan wel enorm leuk als ik bekend wordt met mijn haak- en handwerk.

Nu ik er zo over nadenk is er nog wel iets waar ik graag bekend mee wil zijn. En eigenlijk heb ik dat al in gang gezet. Mijn passie is schrijven. Ik heb al voor diverse magazines mogen schrijven. Heel veel mooie interviews met de gewone 'jij-en-ik-mensen' heb ik mogen doen. Vele mooie en bijzondere verhalen heb ik uitgewerkt tot een prachtige reportage. Die trotsheid wanneer een door mij geschreven artikel in een magazine staat, is met geen pen te beschrijven. De kans dat je ooit een door mij geschreven artikel hebt gelezen is aanwezig. Zonder dat je het weet. Eigenlijk ben ik een ietsiepietsie klein beetje 'beroemd' achter de schermen. En dat vind ik fijn. Want weet je, in de spotlights staan is niets voor mij. Laat dat maar aan ander over. Laat mij maar lekker schrijven en bloggen op MamaPlaats. Dan ben ik een tevreden en gelukkig mens.

iMennen
6 jaar geleden

Heerlijk hè die vragen op die theezakjes :-) ik ben er ook best zoet mee!

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Ja superleuk. Elke keer weer een verrassing wat de vraag van vandaag weer is. Stiekem verbruik ik nu iets meer theezakjes als normaal ;-).