Snap
  • Mama
  • Relatie

Vriendschap kapot door babyshower: vervolg

Wow, wat een lieve mama's allemaal hier. Bedankt voor jullie advies. Dit is wat ik uiteindelijk heb gedaan!

Toen ik mijn vorige blog schreef, had ik niet verwacht zoveel reacties te krijgen: echt super! Hierdoor voelde ik mij direct een stuk beter. Dank jullie wel!

Dinsdag zat ik met mijn kids op de bank en we hadden het over de babyshower. Joris en Lara snapte het maar niet en ik probeerde ze iets uit te leggen, maar ik snapte er zelf ook bar weinig van. "Vindt Lisa ons niet meer lief?" vraagt Lara. Mijn ogen beginnen te tranen. Voor hun is het alsof ze een tante verliezen. Ik zei niks en knuffelde Lara. "Ga maar even Wii'en met z'n tweeën. Dan ga ik naar de snackbar, oke?" Ze knikten en liepen naar de Wii." 

Ik griste de autosleutels van de tafel en stapte in de auto. Daar kwamen ze: de tranen. Vloeiend liepen ze over mijn wangen. Ik besloot voor de snackbar nog even één extra stop te maken: Lisa's huis. 

De straat van Lisa kwam steeds dichterbij en mijn hart begon harder te kloppen. Normaal was dit een soort tweede thuis voor mij, maar nu... Ik parkeer de auto en ik durf eigenlijk niet uit te stappen. Ik ben helemaal geen fan van discussies of confrontaties, dus ik zat hier echt tegenaan te hikken.

Nadat ik al mijn moed bij elkaar geraapt had, stapte ik de auto uit en liep ik naar de deur. Ik klopte aan met mijn trillende handen. Ik twijfelde nog of ik weg zou gaan. Totdat haar vriend de deur open deed. Hij had tranen in zijn ogen en gaf mij een hele dikke knuffel. Ik snapte er niks van. Ik duwde mijn weg door hem heen en ging op zoek naar Lisa. Woonkamer? Nee. Keuken? Nee. Slaapkamer? Nee. Tot ik geschreeuw hoorde uit de logeerkamer. 

Ik herkende Lisa haar stem en de andere stem kwam mij ook heel bekend voor. Mijn hand op de deurklink en mijn hart in mijn keel. De deur ging open en ik werd fel aangekeken.

Niet door Lisa, nee, door haar schoonmoeder. "Sorry, mag ik even met Lisa praten?" vroeg ik stilletjes. Haar schoonmoeder wuifde haar hoofd van mij af en zei: "Prima. De prinses doet toch wat ze zelf wilt." 

Terwijl Lisa's vriend naar zijn moeder ging, gingen Lisa en ik naar beneden. "Wat was dat?!" vroeg ik toen wij eenmaal aan de tafel zaten. En Lisa brak. Blijkbaar is haar schoonmoeder hier al een aantal maanden en trekt Lisa dit slecht. Haar schoonmoeder vindt Lisa niet goed genoeg en had ook gezegd dat ze niet wilde dat Lisa zwanger werd, omdat ze haar zoon liever met iemand anders zag!!!! BELACHELIJK!!!! 

Ze legde mij uit waarom ze zo kortaf was en boos werd op mij bij de babyshower. "Ik wilde wel gezellig en leuk doen. De babyshower was zo goed geregeld en piekfijn in elkaar gezet volgens mij, maar mijn energie was op. Ik kon niet meer. Thuis word ik alleen maar uitgemaakt voor prinses, verwend, niet geschikt voor mijn zoon." Ik schrok, ik wist niet dat ze zich zo voelde. "En vandaag brak ik. Ik heb nooit tegen haar durven te zeggen dat ze weg moest gaan, want ik wilde een goede band proberen te krijgen. Maar vandaag. Nee. Ik viel uit en schold haar uit. En toen kwam jij binnen." 

Mijn mond viel open en ik knuffelde haar. "Volgende keer kom je naar mij, oke?" Ze huilde en knikte ja. "Sorry Donna. Echt. Het spijt me zo." 

Vandaag gaat haar schoonmoeder weer naar huis en haar vriend heeft zijn moeder goed op d'r plek gezet. Hij was er vaak niet bij als ze zo deed en Lisa wilde niet stoken tussen hem en zijn moeder. Wow. Lisa en ik gaan vandaag samen de hort op en ik ga haar lekker laten verwennen zoals ze het verdiend. 

8 jaar geleden

Hoe eng het ook was om de stap naar haar te wagen Kwam jij als echte vriendin optijd om haar op te vangen! Dat is wat echte vriendinnen doen ook als het daarvoor even niet lekker liep.

8 jaar geleden

Wat een een egoïstisch mens zeg, die schoonmoeder. Komt me heel herkenbaar voor. Mijn schoonmoeder kan mij ook niet luchten of zien. Ze heeft namelijk een enorm negatief zelfbeeld en haalt daarom uit naar anderen die in haar ogen het beter voor elkaar hebben dan dat zij. Dodelijk vermoeiend en toen ze ons keer op keer met een sloot aan verwijten kwam aan ons adres, heeft mijn man het contact afgekapt. We vinden het heel jammer dat onze boys geen idee hebben dat hun papa naast een stiefmoeder ook nog een moeder heeft en haar niet kennen, maar het heeft ons zoveel rust gebracht dat we vrede hebben met de situatie zoals deze nu is. Ik hoop dat jouw vriendin de rust krijgt en kan gaan genieten van haar zwangerschap. Wat zal ze zich onzeker gevoeld hebben dat ze hier zelfs met jou niet over durfde te spreken. Schoonmoeders heeft haar gewoon psychisch mishandeld! Wat goed dat jij er bent voor jouw vriendin en dat jij en haar partner achter haar staan! Ze heeft je nu meer dan eens nodig. Heel veel sterkte voor jouw vriendin en veel plezier samen met jullie leven samen.

8 jaar geleden

Wat dapper dat je zelf gegaan bent, niet gebeld of wat dan ok maar zo "live". Fijn dat je weet wat er gebeurd is en dat je een vriendin kon zijn. Geniet nog lekker van de komende tijd. Fijn dat haar vriend zijn moeder op haar plek heft gewezen.

8 jaar geleden

Heel goed dat je dit hebt gedaan. En zoals je ziet,...vriendschap overwint alles